Kanatlar uçurdu

BEŞİKTAŞ ilk yarının son maçına eksikleri ile çıktı ama karşısında da oyuncu ve kafa olarak eksik bir Karabükspor vardı.

Haberin Devamı

Karabük’ün kağıt üzerinde bir forveti vardı ama bunun sahada uygulamada olmaması Beşiktaş’ın kendi ceza alanında tehlike yaşamamasının ana sebebiydi. Beşiktaş’ın zaten disiplinli ve mücadeleci bir orta sahası var ve bu bölge çoğu maçta olduğu gibi dün de rakibine üstünlük kurdu. Geriye rakip alanda yapılacak organizasyonların çeşitliliği ve kalitesi kalıyordu.

İDARE ETTİ

Maçta golün ilk yarının sonlarına kadar gelmemesinin sebebi Orkun ve Beşiktaş ileri uç adamlarının bonkörlüğü idi. Yoksa maç daha ilk yarım saatte 3-4 olurdu. İlk yarıda Ekrem ve Edu iki kenarda iyi oynadılar ve Beşiktaş’ın baskısına katkı sağladılar. Hem kenardan top taşıdılar hem gol pozisyonuna girdiler hem de Hilbert ve İsmail’in iyi oyununa eşlik ettiler. İkinci yarı Carvalhal ile Bülent Hoca’nın değişiklikleri ve Beşiktaş’ın konsantresini yitirmesi sonucu dengelenir gibi oldu ama sonucun değişmesi mümkün değildi. Karşılaşmanın tek golle bitmesi kaçırılan basit goller yüzündendi. İlk yarıda müthiş oyun oynayan, ikinci yarı idare eden Beşiktaş istediğini aldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ ATMAZSA

Golün gelmesi malumun ilanı gibiydi. Beşiktaş için kendisini tehdit edebilecek tek nokta kaçıracakları gollerdi. Çünkü Karabük’ün bırakın pozisyona girmeyi, Shelton dışında topu rakip alana taşıyacak adamı yoktu.Karabük’ün bu maçtan puan alabilmesinin 2 yolu vardı. Birincisi Almeida, Ekrem ve Edu’nun girdikleri pozisyonları atamaması, ikincisi Orkun’un müthiş maç çıkarması ile olurdu.

MAESTRO

İspanya’da oynadığı maçlarda hayranlık uyandıracak kadar iyi oynayan bir oyuncuydu. Beşiktaş’a geldiğinde “çete”, “alem” derken sahadan koptu. Kadroya girememeye başlaması sonucu kendine çeki düzen vermesi ile hem kendi hem Beşiktaş kazandı. Futbol topu ile samimiyeti bazen aşırıya kaçsa da dozunu ayarladığında topla dans eden ve takımı maestro gibi yöneten bir adam oluyor Fernandes. Sonuç; nefis asistler ve kazanan Beşiktaş.

Yazarın Tüm Yazıları