KALDIRIMDA SULU SÜRPRİZ

“Bütünşehir” Yasası ile birlikte Ankara’nın en büyük ilçesi haline gelen Çankaya sınırlarında yaşayan Ankaralılar, isteklerini #BulentTanikaNot etiketi ile Twitter üzerinden 141. Karakter’e ulaştırdı.

Haberin Devamı

KALDIRIMDA SULU SÜRPRİZ
#SaglikliAnkaraİcin
Ankaralılılar bu hafta kentin sağlık sistemini konuşacak. 141. Karakter’e ulaşan Ankara İl Sağlık Müdürü Seracettin Çom, kendilerine bağlı birimlerde vatandaşların yaşadıklarını sosyal medya üzerinden dinlemek istediğini söyledi. Bunun üzerine haftanın etiketi #SaglikliAnkaraİcin şeklinde belirlendi. Bu hafta Başkentliler, 112 Acil Servis, hastaneler, aile hekimleri ve tüm sağlık sistemi ile igili isteklerini, şikayetlerini #SaglikliAnkaraİcin etiketiyle Twitter’da paylaşacak.
Detayı için tıklayınız

Metropol ilçenin sorunları Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a iletilmek üzere sosyal medyada sıralandı. Hafta boyunca Hürriyet Ankara’ya ulaşan isteklerin başında asfalt ve kaldırım ile ilgili olanlar geliyor. Kent merkezinden “üst yapı” sesleri yükseliyor. Emek, İlker, Keklikpınarı... Kaldırımlara çıkan araçlardan dert yananlara, çamurlu yollarda yürümek istemeyenler ekleniyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu Çankaya bölgesinin bir diğer sorunu da kaldırımlardaki sulu sürprizler... Yerinden oynayan kaldırım taşlarının altına gizlenen su birikintileri yağmurdan kaçan Ankaralıların doluya tutulmasına sebep oluyor. İşte Hürriyet Ankara’ya Twitter üzerinden ulaşan Çankayalıların Başkan Tanık’a notları:

Haberin Devamı

- @bitikpil02 Elçi Sokak’ta asfalt yapmayı düşünüyor musunuz? Bıktık artık çukurlardan.
- @ahmetleben Keklikpınarı 902. Sokak’ta çamur deryasında yüzüyoruz.
- @halil_ersoy Emek 1. Sokak’ta bir göçük var. Her hafta biraz daha derinleşiyor. Biri içine düşüp gidecek.
- @betonkaliplari Emek 1. Sokak’taki asfaltı tamir edin yeter.
- @bal_selda İlker 1. Cadde’nin yapılmış bir tek kaldırımı bile bulunmamakta. İnsanlar, araçlarla kardeş kardeş yürümektedir bilginize...
- @tugberkevren_ Mesnevi Sokak kaldırımlarında yürüyecek yer yok. 38-26 nolu bloklar önünde kaldırıma park engelleyici yapılsın.
- @myilmaznet Sorumlu herkese sesleniyorum: Üstüne basıp altından su çıkan kaldırım taşlarını özel mi imal ettiniz?
- @YCanAnik Bubi tuzağı gibi içi su dolan, basınca pantolonu rezil eden kaldırımlar onarılmalı. Pantolon paçalarımız kurumak bilmiyor.
- @ressamsi Mustafa Kemal Mahallesi’nde aylardır başvuruyoruz ve hala çöp bidonumuz yok

Haberin Devamı

Kuğulu’nun halleri

Çankaya Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan ettiği Kuğulu Park’ta özel izinle yenileme çalışmaları yürütüyor. Kuğulu, yılbaşında yeni yüzüyle Ankaralılara “merhaba” demeye hazırlanırken Çankayalılar da son gelişmeleri merak ediyor.

- @myilmaznet Kuğulu ne zaman bitecek.? Bana göre eski dokunun bozulmaması lazım...
- @soldansaha Kuğulu Park’ın hali ne olacak?
- @erlikhan3506 Nazar ve Dilek ağacı temalı parkın yapımına hız verilmesini rica ediyoruz.
- @gorkemsh Parkların bakımı yapılsın, çim alanlar artırılsın, çocuklar sağlıklı ve güvenilir yerlerde oyun oynasınlar.
- @bayramgullu0 Yerel seçimlerden beri “Meydan da meydan” diye bağırıyordunuz. Kaç yıl oldu meydan nerede?

Haberin Devamı

KALDIRIMDA SULU SÜRPRİZ
TWITTER’DAN ULAŞIN

twitter.com/metehan_demir

twitter.com/esevgi

Sokak canlıları

Son serzenişin Mutlukent Mahallesi’nden yükseldiği “başıboş sokak canlıları” sorunu Çankayalıların gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. Bazı ilçe sakinleri sokak hayvanlarının “hayati tehdit” haline geldiği görüşünü savunuyor. Öte yandan belediyenin bu konudaki duyarlılığını eleştiren de var.

- @oylesine_iste Çankaya’nın köpekleri hayati tehdit haline gelmeye başladı.
- @alituncel479 Sahipsiz sokak köpeklerden bıktık Başkan.
- @NilSamiloglu Dikmen’de oturuyorum. Geçen yıl apartman görevlisini köpeklerin elinden zor kurtardık. Başıboş köpekler ne olacak?
- @abdullahbilgil “Toplumcu belediye” diyorsunuz. Sahipsiz köpeklere gosterilen özenin vatandaşlara da gösterilmesi lazım.

Haberin Devamı

Çöpler toplansın sokaklar süpürülsün

- @LeylaTatar Yıldız Abdi İpekçi Parkı yanındaki Çankaya Belediyesi Hizmet Binası daha iyi değerlendirilemez mi?
- @bilirimbilir “Yeni toplumcu belediye” ne demek?
- @ziyagullu00 Çöpler toplansın, sokaklar süpürülsün, hijyen denetlensin yeterli.
- @istemezuk Çankaya Belde A.Ş. işçileri maaşlarını ne zaman alacak?
- @halil_ersoy Lütfen zabıtanıza bir el atın.

Çankayalının teşekkürü

- @melis_akcay Tuz çadırları ve varilleri akıllıca bir proje.
- @fahriyenihan 10 yıldır Kırkkonaklar’da yaşıyorum. İlk kez kaldırımla tanıştık, sokaklarımız asfaltlandı, okulu yenilendi, park yapıldı.
- @hayyamaslan Engelsiz yaya öncelikli kaldırımlarınız umarım diğer belediyelere de örnek olur ve insanlar kaldırımlarda rahatça yürür.
- @yesim__kose 20 yıldır çankaya da oturuyorum ilk defa bu dönem belediye hizmetlerinden yararlanıyoruz. Teşekkür ederiz
- @melis_akcay Mahallemiz asfaltlandı, oyun sokağı ve güzel bir park yapıldı. Bülent Tanık ve ekibine sonsuz teşekkürler.

Haberin Devamı

Anında görüntü

İlçe halkı, taleplerini Twitter’da sıralarken #BulentTanikaNot etiketini takip eden Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Buğra da vatandaşlara sosyal medya üzerinden ulaştı. Başkan Yardımcısı Buğra, uzun süredir sosyal medyada Çankaya ile ilgili dile getirilen sorunlarla yakından ilgileniyor. Twitter kullanıcıları da taleplerini Buğra’ya iletiyor.

Yazarın Tüm Yazıları