Kaldığı yerden

LİGDE A.Gücü hariç her maçta gol yemiş Beşiktaş defansının olmazsa olmazı Egemen’in ve bu tarz maçların ‘bir başka oynayanı’ Almeida’nın yokluğu sonrası favorinin G.Saray olması şaşırtıcı değildi.

Haberin Devamı

Fakat diğer taraftan da Beşiktaş’ın maça başlangıcı ve agresifliği de beklenmeyen bir durum değildi. Beşiktaş’ın iyi başlangıcında Selçuk’a yapılan baskının önemi büyüktü. 10 dakikalık baskı sonrası dengelenen oyunda devreye giren de Melo oldu.

İleride bir fazla

Derbinin ilk çeyrek dilimden sonra anlattığı şuydu. Beşiktaş iyi oynayacaksa bunun baş aktörü Pektemek ve performansı olacaktı. Çünkü Galatasaray’ın rakip alanda daha etkili gözükmesinin sebebi, Beşiktaş’a göre önde 1 fazla oynuyor olmasıydı. Dolayısı ile Beşiktaş’ın kazanması için Mustafa’nın çok iyi oynaması ya da Quaresma’nın iyi oyunu ile yardım etmesi gerekiyordu. G.Saray’da Elmander, Necati, Selçuk ve Aydın başroldeki oyunculardı.
G.Saray pozisyon verse de, kötü oynasa da kazanma bilinci ile oynayan ve buna yönelik şekil alabilen bir takım... Hem Süper Final’e iyi başlamak hem de en yakın rakibiyle arasındaki farkı aynı tutmak açısından çok önemli bir maç kazandı. Aslında kaldığı yerden devam etti. Şimdi haftaya G.Saray’ın kazanması halinde şampiyon ilan edileceği bir derbi var. Süper Final’in erken finali çok güzel olacak.

Haberin Devamı

Kazanma reçetesi

Derbide G.Saray’ın kazanma reçetesi;
1- Necati’nin orta saha ve forvet oyunu ile renklenen ofansif organizasyon...
2- Selçuk’un etkin pas alışverişini başlatması ve Melo’nun yardımı...
3- Semih’in Beşiktaş’ın tek forveti Mustafa’yı iyi marke etmesi.
4- Beşiktaş’ın farklılık oluşturan tek oyuncusu konumundaki Fernandes’e izin verilmemesi.
5- Eboue’nin iyi savunduğu Quaresma’yı çıkışları ile savunma yapmaya mecbur eden oyunu...
6- Elmander’in Galatasaray sahada hep 1 fazla oynuyor diye düşündürten fedakar oyunu...
7- Aydın’ın ‘O eski halimden Eser yok şimdi’ dedirten ve her seferinde sonuca etki eden oyunu...

KIRILMA ANI

65: Muslera’nın çıkardığı pozisyon... Kurtarılan bu şut maçı getirdi.

Yazarın Tüm Yazıları