Kadınlar adına umutlandım

EVET... Geçen hafta ortasında havalar iyice serinledi, hatta yağmurlar da başladı. Artık Ankara’mıza sonbahar geldi... Açılış, konser, organizasyon davetiyeleri de birbiri ardına gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz perşembe, ANGİKAD Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği 2011-2012 Dönemi Açılış Toplantısı için Ankara Swissotel’deydim. Kurucusu ve Başkanı Sevgili Devrim Erol önderliğinde Ankara’nın önde gelen İş kadınlarından pek çok isim oradaydı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin de toplantıya katılarak çok samimi bir konuşma yaptı. Sayın Bakan’ın konuşması salondaki herkes gibi beni de etkiledi. EtkileNmekten de öte, umutlandırdı. Kadınlarımızın istihdamının ve devletin kadın girişimcilere verdiği desteğin artmasına yönelik üzerinde çalıştıkları projelerden bahsetti. Anlattığı projelerin hepsi değil, bir bölümü bile hayata geçse ne mucizeler gerçekleşir kimbilir!
En önemlisi kadına yönelik şiddet büyük oranda azalır, kadınlarımız hak ettikleri toplumsal ve ekonomik güce ulaşır. Fatma Şahin’in icraatlarını büyük bir merakla ve umutla bekliyorum.
Ayrıca o akÅŸam, Türkiye’nin Kadın GiriÅŸimci yarışmasında 5 bin 600 kadın arasından Türkiye birincisi olan Sevgili Zeynep RüstemoÄŸlu da güzel bir konuÅŸma yaptı. Zeynep, erkek egemen olan savunma sanayinde iÅŸ yapan genç, alımlı bir giriÅŸimci. Çok baÅŸarılı projeleri hayata geçirmiÅŸ bir Ankaralı. Geçen sene benim birinci olduÄŸum yarışmada ne tesadüf ki bu sene de yine Ankara’dan Zeynep birinciliÄŸi göğüsledi. Artık Ankaralı kadınlarımızın birinciliÄŸi kimseye kaptırmayacağından eminim.Â
Divan İstanbul’un muhteşem dönüşü
Geçen haftanın en renkli organizasyonlarından biri de Divan İstanbul’un açılışıydı. İstanbul ile alakası olan hemen herkesin anılarında mutlaka yeri vardır Divan’ın. Yarım asırdan fazla bir süredir, İstanbul’un gözbebeği olan Divan, üç yıla yakın süren renovasyon çalışmalarını nihayet tamamladı ve müdavimlerinin sevdikleri özelliklerini kaybetmeden yeniden açıldı. Divan’ın dönüşü tam anlamıyla muhteşem olmuş. Dünyaca ünlü mimar Thierry Despont klasikleşen Divan atmosferini koruyarak çok güzel mekanlar yaratmış. Öncelikle tavandan sarkan cam heykellere bayıldım. Aynı zamanda avize olan bu sanat eserlerini Amerikalı bir cam üfleme ustası yapmış. Duyduğum kadarı ile Bedri Rahmi Eyüboğlu, Balkan Naci İslimyeli, Necdet Kalay, Burhan Doğançay, Nafiz Çamlıbel, Remzi İrem gibi sanatçıların eserleri de tekrar sergilenecekmiş. Özetle Divan Taksim İstanbul’a yakışan çok güzel bir otel olmuş.

Haberin Devamı

Doubletree by Hilton Ankara 1 yaşında

Haberin Devamı

GEÇEN hafta İstanbullular Divan’ın yenilenmesini konuşurken, biz Ankaralılar da Doubletree by Hilton Oteli’nin birinci yaş gününü kutladık.
Doubletree eski TED Ankara Koleji’nin tam karşı köşesinde. Otel çok şık, ekip hem güleryüzlü hem son derece işine hakim. Cuma akşamı otelin sahibi Sayın Tarık Pekkan’ın evsahipliğinde dostlarla birlikte harika bir gece geçirdik. Gece, Erol Evgin’in birbirinden güzel şarkıları ile daha da renklendi. O gece dikkat ettim, Erol Evgin 30’lu yaşlarını süren bir delikanlı gibi. Dinamik, canlı. Yıllar hiç etkilemiyor onu. Şarkıları gibi, kendi de yaşlanmıyor Erol Evgin’in... İşin sırrını bize de anlatsa da biz de zamanı durdurup onun gibi hep genç kalsak.

 

Yazarın Tüm Yazıları