Kadıköy'ün atmosferi Aslan'a yarar

G.Saray, Saracoğlu’nda 13 yıldır kazanamasa da son 3 maçta oyunsal anlamda rakibine üstünlük kurdu. İyi oyunu sonuca yansıtmak isteyeceklerdir.

Haberin Devamı

Hakan Ünsal, tarihi maçı değerlendirirken gerginliğin Galatasaray’a yarayacağını söyledi. İşte Hakan Ünsal’ın Fenerahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili öngörüsü:
Galatasaraylı oyuncuların ekstra motive olabilmeleri için birkaç tane sebep var.
1- F.Bahçe ile oynadığı son 3 maçta da oyunsal anlamda kurduğu üstünlük. Saracoğlu’ndaki son maçta 2-0’dan gelip eşitleyerek maçı kazanacak duruma getirmeleri.
2- Rakibi uzun bir aradan sonra kendi sahasında yenerek rekoru sonlandırma isteği artı bir motivasyon aracı olacaktır.
3- İyi oynadığı bir sezonda galibiyeti kaçırmanın verdiği hırsı son maçta skora yansıtma isteğiyle karşılaşmaya çıkacaklar.
4- Şampiyonluk için beraberlik yetiyor ama kazanmaları halinde alınan kupanın daha anlamlı hale geleceğinin farkındalar.

Haberin Devamı

Galatasaraylılar bu kez panik yapmayacak

Bunlar Galatasaray tarafından bakıldığında avantajlar. Oyuncu yapısıyla ayrı bir avantajı var. O da kötü duruma düştüklerinde oyundan kopan, panik yaşayan, disiplinden çıkan sistemden uzaklaşan bir oyuncu topluluğu yok bu sene. Dolayısıyla Saracoğlu’nda önemi ve büyüklüğü ne olursa olsun o rahatlıkla oynayacak ve bunu sahaya yansıtacak bir G.Saray bekliyorum. Kadro yapısı, özellikle yabancıların bu sakinliği sağlayacak bir yapısı var. Bir avantajı daha var G.Saray’ın. İlla ki kazanmak zorunda değiller. Beraberlik de onlara yetiyor.

F.Bahçe final karşılaşmasında risk alacaktır

F.Bahçe açısından durum daha farklı. Aykut Hoca ve oyuncular G.Saray’la oynadıkları son 3 maçta 1 tanesinde galip gelmelerine rağmen çok pozisyon verdiler. Oyunsal anlamda geri kaldılar. Bundan ders çıkarmışlardır. Bu son maçta aynı hataları tekrarlamayacaklardır. Nasıl ki G.Saray seyircisi ile baskı kuruyorsa F.Bahçe de taraftarıyla bu avantajı kendi sahasında fazlasıyla kullanacaktır. Uzun zamandır kendi sahasında yenilmiyor olmaları, final maçının kendi sahalarında olması ve daha fazla isteyecek olmaları F.Bahçe’nin büyük avantajı. Kazanmak zorunda olmaları, oyunun belli bölümlerinde maçtan kopmaları ve risk almalarına sebep olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları