İzmir elden gidiyor

Çok hazin bir tabloyla döndüm karşınıza. Ama ne yapayım. Değişen bir şey yok.

Haberin Devamı

Seyahat sonrası, aldığım kiloları atmak için Hilton Spor Salonu’na gittim. Çıkışta, Dr. Hakan Akman, salonun sahibi Tanju Dokur, ‘01 Adana Sofrası’na yemeğe gittik. Bahçelievler’de. Yılardır o bölgede oturdum. Genç kızlığımda, on dakikaydı Çankaya-Üçyol. Bir saatte aldık. Neden metro çalışmaları. Her yer kazılmış. İnsanlar kan ağlıyor. Gittiğimiz, 01 Adana Sofrası’nda ise harika kebaplar var. Mutlaka gidin, yiyin. Yemek bitimi bir tur attık. İnönü Caddesi’nde, tuhafiyecilik yapan bir esnaf yolumu kesti. “Şenay Hanım, evinizi biliyorum. Az kaldı... Kapınızın önüne gelip kafama bir kurşun sıkacağım. Hiç olmazsa sesimizi daha iyi duyururuz. Karım, iki kızımla kayınvaldemde kalıyor. Ben dükkanda. Eve haciz geldi. İş yok. Ödeyemediğim kiralardan, bu ay da kapı önündeyim. Hangi yüzle kayınvaldemin evine giderim. En iyisi intihar edeyim. Herkes kurtulur. Birileri de kına yakar” dedi...
Nerede 3. büyük kent
Eve geldim. Sinir harbi içindeyim. Yüzlerce sinek. Yalnız benim oturduğum Rezidans da değil. Gidin Kordon’da bir balıkçıya, ya da İnciraltı’nda bir yere aynı. Kanatlısı, yaprak biti dedikleri, kara sineği... Herkes “Kendimiz başa çıkmaya çalışıyoruz” diyor. İki yıldır bizde öyle. “Yamanlar’dan geliyormuş.” Koca yalan. Denizden geliyor. B.. ve s...k kokuları ile birlikte. Can dostum Hamdi Türkmen, “Kaz kafalıyız ya Büyükşehir Baş Çoban emri ile bizi güdüyor” diye yazıyor. Doğru. Güya Türkiye’nin üçüncü büyük kentiyiz. Her yağmurda, trilyonluk binaların olduğu, Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde hayat duruyor. Meteoroloji hava raporunu veriyor. Ama önlem alan yok. Tren istasyonunu bile su basıyor. Meles taşıyor. Altınyol kilitleniyor. Yani çile bitmiyor.
Bırakın AK Parti ve Erdil yapsın
Öbür taraftan koskoca Başkan, kendi esnafı ile s...k yarışında sanki. Bürokratlarıyla bir taraftan, esnafla diğer taraftan kavga gırla gidiyor. Kordon’daki tüm restoranlar, şimdilik ertelendi ama, her an eylem içinde. AK Parti ve Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir’in yıllardır bitiremediği tüm metro hatlarını bitirmek istiyor.
“Verin kurtulalım. Adam gibi şu şehirde yaşayalım.” Yine Büyükşehir Belediyesi’nin (Nankörlük etmeyeyim çok uğraştılar. Ama başaramadılar!) yapamadığını, Rezidans’ın, Amerika’da öğrenim gören mimarı ve müteahhidi Selim Erdil başardı. Sinek işini de % 75 çözdü bizim çevrede.  EGAM Ziraat Mühendislik Barış Kaptanoğlu ile. Dosyayı da Temizlik İşleri Müdürü, sevgili Serpil Güngör’e verdim. Gerisi onların bileceği. Özetle dünyanın neresine gidersem, dönüşte aynı sorunlarla karşılaşmaktan bıktım? Ya siz İzmirliler?

Haberin Devamı

Mali ve Tuğba ilişkisinde herkesin atladığı gerçek

Haberin Devamı

Mehmet Ali Erbil, benim için Mali. 30 yıllık can arkadaşlardan. Altı yıl televizyon programı yaptım. 35 yılda gazetecilik. Tanıdığım ilk günden beri beni kırmadı. Amma bir gerçeği açıklamama engel değil. Herkes Mehmet Ali, Tuğba Coşkun aşkının Roma’da patladığını sanıyor. Hayır!. Mali, Sedef ile evlendikleri, yani düğünün yapıldığı gün Kıbrıs’ta Tuğba ile birlikteydi. Ha ilişkileri var mıydı? Allah bilir. Düğünleri Roks Otel’de oldu. Düğünün ardından, Emel Müftüoğlu, menajer Stelyo Pipis ile birlikte biz bir başka otele gittik. Nükhet Duru ve sevgili Cicom (Besim Kazado) ‘Tıpa Tıp Show’u izlemek için. Gece yarısı Mali geldi. Ben şoke oldum. Gırgır, şamata derken, Tuğba ve ablası yanımıza geldi. Öyle sıkı, fıkıydılar ki. İlk tanışma falan değil. Bu arada Tuğba’nın, Sedef’inde, Ankara’dan arkadaşı olduğunu öğrendik. Herkes tanık. Ah Mali, Ah... Etme bulma dünyası. Bence artık hiç konuşma. Arada bir oğlan çocuğu var. Hesabını bir gün size sorar...

Haberin Devamı

Şeyma kendi kendini ele verdi para ve şöhret Acun’a da ağır geldi

Acun Ilıcalı, televizyon ve medya dünyasında en sevdiğim, bir kaç isimden biri. Hatta önde gelenlerden. İşine, eşine düşkünlüğünü, kankası ve  kuaförü Veysel Şenel’den bilirim. Günlerdir gazeteler, Acun’un ihanetinden söz ediyor. Severek evlendiği, iki kızının annesi Zeynep Ilıcalı, boşanma davası açtı. Şaşırmadım. Çünkü iki yıldır Acun’un çapkınlıkları kulağıma geliyordu. Ama inanmak istemiyordum. Bu arada sevgilisinin, 20 yaşında Şeyma Subaşı olduğu iddia ediliyor.
Baba-anne nerede?
İddialara göre üniversite öğrencisi bir kızın lüks jeep altında, lüks bir sitede evi var. Peki anne, baba buna ne diyor?.. Bir de Şeyma zeki değil. Neden mi? Kendi kendini ele verdi de ondan. Maya Sitesi’nde oturmadığını, Acun’un bu sitede, Gökhan Şükür’e gelip gittiğini söylüyor. Hoş yalanı ortaya çıktı. Amma. Gökhan, Acun’un sırdaşı. Play-Station hastası Acun’un oyun arkadaşı. Peki Şeyma, Acun’a yakın biri değilse, tüm bunları nasıl biliyor? Yani, bu aşk ayağına dolandı. Asıl konu ise başka... Düşünün bir adam Bağdat Caddesi’nde kot satıyor. Mütevazi bir yaşantı içinde. Evinin kirasını zor ödüyor. Bir anda şöhreti, parayı buluyor... Pek çok kişiye göre Acun’a para ve şöhret ağır geliyor. Bence, yoldan çıkan yalnızca Acun değil. Pek çok Türk erkeği. Kimse kızmasın. Sanat, sosyete, sinema, iş dünyasında yüzlerce örnek var. Acaba Türk erkekleri para ve şöhreti taşıyamıyorlar mı? Haydi yazın bakalım.

 

Yazarın Tüm Yazıları