İtalyan savaşı...

MAÇ İtalya’da, hocalar da İtalyan olunca karşılaşma Serie A maçı gibi oldu. Az pozisyon, çok mücadele ve hata yapanın kaybedeceği bir oyun.

Haberin Devamı

O hataları da Ciellini ve Amrabat yaptı zaten. Mancini’nin G.Saray’a ilk imzası oyun stili oldu. En iyi bildiği tarzı, yani kaliteli defans anlayışını anlatamak için çok zamanı olmasa bile uygulamada iyi yapacak kadro ile çıktı. Tek forvet Drogba’nın arkasında Sneijder ile hem defansif olarak sağlam oynamayı hem de çabuk hücumdan pozisyon bulmayı amaçladı.

MANCİNİ İMZASI...

Mancini Juventus’u iyi analiz etmiş olması yada doğal olarak iyi tanıyor olmasının 2 emaresi vardı sahada.
Birincisi: Juventus’un Pirlo’ya oyunu başlatma fırsatı vermemek için baskı yapamaktı. Onu da Sneijder ile yaptı. Bu tercih de 2 etkili değişikliğe sebep oldu. İlki Pirlo’yu oyundan düşürüp doğal olarak Juventus’u kitlemek, diğeri Sneijder’i olması gereken yerlerde yani rakip yarı alanda kaleye yakın bölgelerde oynamasını sağlamaktı. Sneijder’in kötü oynadı ama maç boyunca yaptığı en iyi iş Pirlo’ya yakın oynayarak etkisiz olmasını sağlamak oldu. Sneijder çıktıktan sonra Pirlo oyunda etkili olmaya başladı.
İkincisi: Genç ve Yetenekli Pogba’yı Juventus ataklarında desteğini kesmekti. Bunu yaparken devreye soktuğu adam Selçuk’tu.

Haberin Devamı

YENİ SAYFA...

Bu oyun anlayışı Şampiyonlar Ligi ve özellikle İtalyan takımlarına karşı doğru tercih. Mancini’nin bilmesi gereken bu anlayışın Türkiye’de çok alıcısının ve etkisinin olmaması. Elbette Mancini de G.Saray’ın gücünü ve kadrosunu düşünerek ligde daha ofansif ve golcü bir takım sahaya sürecektir.Ama Juventus maçının ilk anlattığı ne derseniz, Galatasaray derbilerde zor yenilir. Mancini ile açılan bu yeni sayfanın hikayesi İtalyan gibi savun, İspanyol gibi hücum et olur.

GALİBİYET GİBİ..

Galatasaray’ın özellikle Juventus atklarında gösterdiği Reaksiyon önemliydi. Takımın bütününün çabuk geri dönmesi, göbeğe toplanması ve iyi alan kapatmasını şimdiye kadar görmemiştik. İçinde bulunduğu döneme bakarsak bu beraberlik Galatasaray için galibiyet kadar değerli.
Diğer önemli bir görüntü ise Galatasaraylı oyuncuların çabuk toparlanmış olması ve bu yeni başlangıca hemen ayak uydurmuş olmasıydı. Takım sanki böyle bir değişime ihtiyacı varmışcasına istekli ve arzulu bir oyun oynadı.Bu beraberlik Galatasaray’ın geri dönüşüne çok önemli katkı yapacaktır.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Takımı kısa sürede toparlaması ve önemli bir puan kazandırdığı için Mancini.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Hızını ve topla çıkışını iyi kullanacağı maçtı. Ama etkisiz kaldı Bruma.

HAKEM: Baskıyı kaldıramayıp yanlış penaltı verene kadar iyi yönetti.

Yazarın Tüm Yazıları