İstanbul'da açıkhava problemi

Geçtiğimiz sene Santralİstanbul’da yapılan fiyasko RHCP konseri ve ardından tüm benzer organizasyonların Maçka Küçük Çiftlik Parkı’na alınması, İstanbul’da açıkhava konser mekânı derdini ayyuka çıkarmıştı.

Haberin Devamı

Benzer bir konuyu o dönemde Mehmet Tez sayfasından detaylı bir şekilde incelemiş ve şehrin festival-konser durumunun bu sene için ciddi bir sınavdan geçebileceğini belirtmişti.

Malum Kuruçeşme Arena artık yok, otel olma yolunda bir arazi olarak hayatına devam ediyor. İTÜ Stadyum, bu sene Justin Bieber ve Roger Waters konserlerine ev sahipliği yapacak. Bu iki konserle, İTÜ Stadyumu ciddi bir sınav verecektir diye düşünüyorum. Yeni konser haberleriyle ismi duyulan taze bir mekân da Life Park: Mehmet Akif Tabiat Parkı / Bahçeköy olacak gibi duruyor. Life Park’ta 16 Haziran’da Patricia Kaas ve 29 Haziran’da ikinci kez düzenlenecek olan Hi Voltage festivali kapsamında Slayer- Cradle of Filth‘e ev sahipliği yapacak. Belki bu yeni mekân Kilyos sahillerine kadar götürülen alternatif festivaller için de bir alternatif olur, yakın gelecekte bunu göreceğiz.

Haberin Devamı

YILDIZLAR-OSCARLAR:


İstanbulda açıkhava problemi

 

 
Dido 3. albümü “Safe Trip Home”u 2008 senesinde yayınladıktan hemen sonra ilham gelmiş olacak ki yeni şarkılar için tekrar stüdyoya girmiş. Bu stüdyo çalışmasından çıkan ilk mahsul Sex And The City 2 filmi için "Everything To Lose" ile gelmişti. Benzer bir şekilde, Dido kısa süre sonra 127 Hours filmi için A.R. Rahman ile yaptığı "If I Rise" piyasaya çıkardı ve şarkı Oscar'a aday oldu.

Yeni albüm çalışmaları için var mı bir hareketlilik diye sorulduğunda 'biraz diğer albümlerimden farklı, daha elektronik olacak' diyen sanatçı 2011 senesinde anne oldu ve ufak bir ara aldı.

Oğlu Stanley 1 yaşını devirince ve vakit'Girl Who Got Away' albümünün kaydına geldiğinde, kayıtları için Londra ve Kaliforniya  arasında mekik dokudu taze anne. Kayıtların büyük çoğunluğunu otel odasında yapan Dido, şarkıları yazarken genellikle sadece klavye ve mikrofon kullanmış. Albüm için kardeşi Rollo'nun yapımcılığı ve söz yazarlığının dışında Sister Bliss, Greg Kurstin, Rick Nowels gibi birçok kişiyle çalışmış.

Haberin Devamı

2012 sonunda Dido, albüm tamamlandıktan kısa bir süre sonra , "Live From Abbey Road" serisi için ilk defa yeni albümden şarkılarını da seslendirmiş oldu. Yeni albümün PR çalışmaları için Dido, Ocak ayında bir grup üst düzey plak şirketi amcalarına ve basın mensuplarına yeni şarkılarını Mayfair'da dinletti (Hep bu tarz dinletilere katılmak istemişimdir). 4. stüdyo albümünden Aralık sonunda çıkan ilk single "Let's Move On" olurken, albümün resmi ilk single çalışması "No freedom" Ocak itibariyle önce BBC’de ardından tüm dünya radyolarında çalmaya başladı. Dido'nun son albümü Mart ayı itibariyle müzik marketlerde yeni sahiplerini arıyor.

İlk albümü "No Angel" ile Dido’yu sevip farklı bir yere koyan ben, sonraki albümlerinde biraz beklediğimi bulamamıştım doğrusu. Dido, bu albümle kendini “sanki eski albümlerinde yakaladığı başarının verdiği güvenle yeni piyasaya çıkan biri gibi hissettiğini' söylemiş. Tekrardan böylesine taze bir albümle geri geldiği için ben de kendisine buradan yıldızlı pekiyi vermek istiyorum.



İstanbulda açıkhava problemi

 

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Let’s Move On

Blackbird

Sitting On The Roof Of The World

Happy New Year

Loveless Hearts

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:


No Freedom
(Özgürlük olmadan aşk olmuyor, aşk olmadan özgürlük olmuyor diyor şarkı. Bir çeşit yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkar sorunsalı. Harika bir geri dönüş şarkısıdır, gerisi boştur)


Day Before We Went To War
(Albümün incisidir)



SAHNEDEN KULİSE:


• İstanbul İçin Damar Vakti – Harun Ateş @ garajistanbul, İstanbul, 13.03.2013, 22.00
Harun Ateş’i hala canlı izlemeyenler için harika bir fırsat. Coverlardan ve kendi şarkılarından oluşan performansını kaçırmamanızı öneririm.

• Gülçin @ Ghetto İstanbul, 13.03.2013, 21.45
Hepsi grubundan tanıdığımız Gülçin, soul/funk tarzında söylediği coverlar ve kendi şarkılarıyla Ghetto sahnesinde.

• Özge Fışkın @ Beyoğlu Hayal Kahvesi, İstanbul, 13.03.2013, 00.00
Çarşamba gecesinin son durağı olarak gidilecek en iyi seçenek.


KARIŞIK KASET:

Bu hafta Karışık Kaset’in konuğu Mete Kır. Web içerik editörlüğü yapan Mete’nin müzik zevkine çok güvenirim. Tüm alternatif konserlerde en ön sıralarda saf tutan Mete, sizler için indie potpurisi bir liste hazırladı.

Sizlerin de listelerini bekliyorum, keyifli dinlemeler…


1
-Passion Pit - Carried Away(Klibini de mutlaka izleyin, çok orijinal)
2-AlunaGeorge - Attracting Flies
3-Rhye – Open
4-Laura Mvula - Green Garden
5-CHVRCHES – Recover
6-Tegan and Sara – Closer
7-Strange Talk - Cast Away
8-Bat For Lashes - A Wall
9-Chlöe Howl – Rumour
10-Everything Everything – Kemosabe
11-HAIM – Falling
12-Jamie Lidell - What A Shame
13-Marina & The Diamonds - State Of Dreaming
14-Toro Y Moi - So Many Details
15-Two Door Cinema Club - Next Year

Yazarın Tüm Yazıları