İskelet çökünce

G.SARAY geçen sezon beklentilerin ne kadar üstünde oynadıysa, bu sezon da beklentilerin bir o kadar altında oynuyor.

Haberin Devamı

Sergilenen futbolun kalitesi, bırakın taraftarı, oyuncuları bile tatmin etmeyecek düzeyde... Bu durumu oluşturan 3 farklı sebep, 3 ayrı temelde ele alınabilir:
1-Geçen yılı neredeyse 11 oyuncu ile geçirip verim alan G.Saray, fazla transferin zararlarını görüyor. Takımın iskeleti bozuldu. Birbirine yabancı bir takım var.
2-Fatih Hoca kimin oynayacağı belli olan ve sadece bu oyunculara konsantre olan bir durumda iken şimdi eldeki fazla oyuncu sebebi ile gereksiz rotasyonlara-değişimlere gidiyor. Bu rotasyon dengeleri bozuyor.
3-Sakatlıklar normaldir ama bazı isimler sakatlandığı zaman ‘takım da sakatlanır’. Ujfalusi’nin yokluğu Semih’in hatalarının daha da göze batmasına sebep oldu.

Asıl rotasyon

Ancak ana problem Galatasaray’ı ayakta tutan iskeletin çökmüş olması. Ujfalusi’nin sakatlığı defansa, Melo’nun olumsuz performansı hem orta sahaya, hem Selçuk’a darbe vurdu. Fatih Hoca, eldeki kadrodan dolayı rotasyon yaparken, asıl rotasyonu yaşayan oyuncularını ıskalıyor. Örneğin G.Birliği’ndeki Aykut, orta sahaya kadar çıkıp baskı yaparken, Semih bu özelliğini geçen yılda bırakmış ve sıradan stoper olmuş.

Jimmy durmadı

Haberin Devamı

Danny zaten her an hata yapma potansiyeli yüksek bir oyuncu. Eboue’nin geldiğinden beri en kötü ve en zor duruma düştüğü maçtı dünkü karşılaşma. Jimmy Durmaz ve Tosic, futbol hayatının en zor gecesini yaşattılar ona. En iyi oynadığı dönemde anlamsız şekilde Fatih Hoca’nın oynatmadığı Emre Çolak, yediği kesik nedeniyle formundan da oldu ve hala geri dönemedi. Jimmy Durmaz, Galatasaray’ın sağ tarafını, Eboue’yi ve Galatasaray’ı çökertti dersek abartmış olmayız. Ayaklarına hakimiyeti, sürati ve öne etkili oyunu ile maça damga vuran oyuncu oldu. Bu sezona damga vuracak bir kumaşa sahip Jimmy, ne hikmetse Fuat Hoca tarafından gereksiz yere oyundan alındı. Galiba ‘nazar değmesin’ diye çıkardı oyundan...

 

Yazarın Tüm Yazıları