İmajı da kendi de yenilendi

Modern ve yaratıcı koleksiyonlarıyla dikkat çeken Too Hot, i-pod cepli bikini ve mayolarından sonra şimdi de "tankini"leriyle plajları fethedecek. Markanın yeniliklerini tasarımcısı Fulya Öner Genç’ten dinledik.

- Biraz kendinizden bahseder misiniz?

12 yıldan beri moda tasarımcılığı yapıyorum. Son altı yıldır Too Hot markasının tasarımcısıyım. Kurulduğu günden bu yana yapılan tüm koleksiyonlar bana ait. Üniversite sınavlarına girdiğim sene moda konfeksiyon bölümü daha kurulmamış olduğundan, moda eğitimimi yurt dışında almaya karar verdim. Moda tasarımı eğitimi için İngiltere’ye gittim. Leicester’da iki yıl moda tasarımı eğitimi aldım. Okullar arası "en iyi ayakkabı tasarımı" ve ikinci yılda da "en iyi şapka tasarımı" ödülünü kazandım. Hayalim Türkiye’de tasarım yapmak olduğu için ülkeme geri döndüm.

- Too Hot’ın çizgisinden biraz bahseder misiniz?

Too Hot modayı takip eden, kendine son derece güvenen, avangard çizgiye sahip bir marka. Pek çok temanın bir araya gelmesinden doğan bir koleksiyona sahip olması, 34-50 beden aralığında seçenekler sunabilmesi onun her tarza ve yaş grubuna hitap etmesini kolaylaştırıyor. Üstelik koleksiyon kadınlarla da sınırlı değil. Erkek ve çocuk mayo-şort koleksiyonlarımız da var. Hedefimiz, sunduğumuz kalite ve yenilikçi tasarımlarla "mayo ve bikini" denince akla gelen ilk üç isimden biri olmak.

- Sezonun öne çıkan renkleri ve desenleri neler?

Mercan rengi bu yazın favorisi. Bunun yanı sıra elma yeşili, beyaz, morun tonları da modellerde yoğun olarak kullanılıyor. Denizci trendi yaza damgasını vurduğundan lacivert-kırmızı ve beyaz kombinleri bu yaz plajlarda sıkça görülecek. Yazın denimin farklı desenlerle kombinlerine rastlayacağız. "Aşk" teması koleksiyona oldukça hakim. "Love" yazıları ve kalpli baskılar var. Geometrik desenler ve çizgiler de dikkat çekici. Kurukafa desenleri gören herkesi çok eğlendiriyor; çünkü tepelerinde çiçekler var. Modeller, çabuk kuruyan, ince dokulu "sensitive" kumaştan yapıldı.

- Tasarımlarınızda detaylar kendini nasıl belli ediyor?

Ben düz kumaşlarla çalışmayı çok seviyorum. Kendimi daha yaratıcı hissediyorum. Renkleri kombinlemekten, modelleri baskı, nakış, taş, boncuk gibi detaylarla süslemekten zevk alıyorum. Bir tasarımcının düz kumaşlarla yapılan modellerde kendini daha iyi ifade ettiğine inanıyorum.

Bu yaz tankiniler ve makremeli modeller çok moda

- Mayokini tutkusu devam ediyor mu? Plajlarda bu yaz ne moda?

Mayokiniler bu yaz da var ve gelecek yaz da olacak. Bu modellerin "makrame mayokini" denilen yorumları var koleksiyonumuzda. Mayo kumaşını ince ipler halinde kestirip makreme şeklinde elde ördürerek sıra dışı bir model yarattık. Yani, "makremeli" mayolar bu yaz çok moda! Brezilya kesimi dediğimiz çok düşük bel altla, oyuk paçalar sıcak günlerde kendini gösterecek. Plajlarda "kuş" desenleri çok moda olacak. Tukan, güvercin, papağan gibi türler dünyaca ünlü markalar gibi, Too Hot koleksiyonunda da nakış, baskı, swarovski taşlarla buluşturuluyor. Tüm modeller, pareo etekler, krep pantolonlar, tığ işi tunikler ile tamamlanıyor.

- Marka kısa bir süre önce kendini yeniledi. Şu anda hangi noktalarda satıyorsunuz?

Markamız kısa süre önce logosunu yeniledi. İmaj görsellerinde geçen yaz Güzide Duran; bu yaz yıldızı parlamakta olan Natalia Belova’yı kullandık. Maldivler’de çarpıcı bir çekim gerçekleştirdik. Ürünlerimizi şu anda tüm Boyner ve YKM mağazalarında, Cevahir ve Galeria gibi çok katlı alışveriş merkezlerinde bulabilirsiniz.

- Geçtiğimiz yıl Apple i-pod cepli mayolar ile gündeme geldiniz. Yeni sezon için sürprizleriniz var mı?

Bu yıl, küçük Apple i-pod nano cepli mayolarımız var. Ayrıca "tankini" modeli yarattık. "Top" dediğimiz askılı üstler ile bikini altları kombine ediliyor. Dilerseniz bikini, dilerseniz mayo olarak kullanılıyor. Ayağa kalktığınızda mayo görünümü alıyor, güneşlenirken ise kıvırma şansınız olduğundan bikini haline geliyor. Özellikle karnınızı saklamak için ideal bir seçenek olabilir!

Mayo veya bikini seçerken nelere dikkat etmeli

1Orantısız vücutlar, asimetrik kesimleri tercih etmeli.

2 Küçük göğüslülere straplez ve push up’lı dediğimiz alttan destekli üstler öneriliyor.

3Büyük göğüslüler büstiyerli, korsajlı ve balenli üstler giymeli.

4Verev çizgilerin kişiyi olduğundan daha zayıf gösterdiğini unutmayın.

5Bacak boyu kısa olanlar, düşük bel giyerse bacakları daha kısa görünebilir. Bacak boyunu uzatmak için oyuk paçalı altlar tercih edilebilir.

6Göbeği olanlar, yüksek belli altları veya tek parça mayoları seçmeli.

7Eğer vücudumuzun alt kısmı geniş ise koyu renk, üstte ise açık renkleri tercih ederek denge kurabilirsiniz.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Değişime açık

Kyo MyFriend, rengarenk ve şık koleksiyonları ile sadece bikini ve mayo konusunda değil, plaj aksesuvarları konusunda da iddialı. Ayrı parçalar halinde satılan bikinilerin, sizin tercihinize göre kombine edilmesi bence markanın en önemli farklarından biri. Sezonun favorisi Proof ise farklı renk ve desenlerde, açılıp kapanabilen üç halka toka ile hazırlanan bir mayokini.

Genç babalara

Koton, genç ve dinamik görünen babalar için modayı takip eden, modern tasarımlar öneriyor. Sezon modası "marine" temasından seçeceğiniz şık bir keten pantolon, bej, açık mavi gibi pastel tonların hakim olduğu triko ve tişörtler özel seçenekleriniz arasında yer alabilir. Spor, şık bir tarzı ve rahatlığı seçen babalar için...

Yüzde 50 indirim başladı

İndirim sezonunu erken açan Afrodit, tüm ürünlerini etiket fiyatının yarısına satıyor. Markanın farklı temalardan oluşan zengin koleksiyonları dışında, gece için özel olarak yurt dışından ithal ettiği elbiseleri, Nişantaşı’nda yeni açılan Afrodit Exclusive mağazalarında bulunabilir.
Yazarın Tüm Yazıları