İlginç keşifler

Bugün meydana gelen olaylar karşısında tedbirli, güvenli ve gerçekçi bir tavır içinde sakin davranılacak.

Gizli konuların araştırılacağını işaret eden gökyüzünün konumu bilinçaltını etkileyen ve değiştiren fenomenlerle ilgili ilginç keşiflerin ortaya çıkacağını gösteriyor. Şimdiye kadar bilinmeyen veya üzerinde durulmayan konular gündeme gelebilir ve uygulanmakta olan sistemle ilgili çeşitli değişiklikler yapılabilir. Ayrıca geçmişte yarım bırakılmış konuların tamamlanması için harekete geçilebilir.

Kitaplar

MEVLANA’NIN GİZLİ ÖĞRETİSİ

John Baldock tarafından kaleme alınan ve Sınır Ötesi Yayınevi’nden çıkan "Mevla’nın Gizli Öğretisi"nde Mevlana’nın tüm dünyada hayranlık ve ilgiyle takip edilen öğretisi ele alınıyor. Her ne kadar ona karşı büyük bir saygı ve sevgi gösterilse de yurdumuzda Mevlana’nın eserleri yeterince okunup incelenmediği için çoğu zaman hep bir İslam düşünürü olarak tanıtılmış, onun öğretilerindeki ezoterik (Gerçek bilginin gizli aktarımı) ve batıni (İçrek) yön gerektiği kadar açıklanmamıştır. Mevlana’nın bütün dünyada tanınmasındaki en önemli neden Batıni öğretiyi şiirlerle anlatmasındaki ustalığı olmuştur.

Dili oldukça sade ve anlaşılır olmasına rağmen bu sadeliğin arkasında gizlenmiş olan muazzam bir ezoterik kültür bulunmaktadır. Bu yüzden belli bir bilgi birikimine sahip olmayanlarca anlaşılması oldukça zordur. Bu kitap Mevlana’nın ezoterik ve batıni yönü hakkında son yıllarda yapılan geniş bir araştırmanın ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Kitap 10 bölümden oluşuyor ve bölümler ilerledikçe Mevlana öğretilerinin ruhsal özüne ulaşmaya başlıyor.

Konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için oldukça ilgi çekici bir kitap fakat okurken yazarın hayal gücünü ve yorumunu yansıttığını göz önünde bulundurarak okunmalı.

KUŞ DİLİ KILAVUZU

Simyanın Ayak İzleri

Hermes Yayınevi’nden çıkan ve Mehmet Saltık tarafından kaleme alınan "Kuşdili Kılavuzu" simya ve sembollerle ilgilenenler için ilginç bir kitap. Kitabın giriş bölümünde Pyhtagoras’dan bu yana insanoğlunun kendini bilme çabalarına bir katkısı olma amacıyla gönül okulunda okuyan tüm Sülayman adayları (Bu dünyada ahiret krallığına ulaşmak isteyenler) için yazıldı cümlesi yer alıyor.

İslam tasavvufundan Ortaçağ Avrupası’na kadar simya kültürlerini ve ekollerini inceleyen kitabın içinde dipnotlara geniş bir yer verilmiş ve akademik bir çalışma havasında yazılmış. Her biri başlı başına bir kitap olacak derinlikte olan ve başlangıçtan beri insanlığın ilgisini çeken hatta onları yönlendiren ve yöneten gizli öğretilerin, birbirleri üzerindeki şaşırtıcı yansımaları ve örtüştükleri konular ilgilenenler için kaynak niteliğini taşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları