İlginç hedeflere yönelme söz konusu

Bilinçaltını araştırmaya yönelik farklı uygulamaların ortaya çıkacağı bir gün. Bilinen yöntemlerden çok farklı sistemlerin geliştirileceğini işaret eden gökyüzünün konumu metafizik fenomenlerin araştırılacağını gösteriyor. Birbirinden çok farklı görüşlerin aynı zamanda ortaya çıkması bazı karışıklıklara neden olacak.

Bu arada yükselen duygular ilginç hedeflere yöneltebilir. Bilgisayar ve iletişim cihazlarıyla ilgili yenilikler son derece dikkat çekici olacak.

Sempatik Maji ve sağlık

Benzerin benzer ile tedavi yöntemi olarak tanımlanan ‘Homoepati’ alternatif şifa yöntemlerinin başında geliyor. Benzerin benzerle tedavisinin tarifini yapacak olursak, yılan sokması sonucu zehirlenmiş kişinin yine yılan zehiri ile tedavi edilmesi diyebilirim.

Ayrıca hastalıklardan korunma yöntemi olarak geliştirilmiş olan aşı yönteminin mekanizması da aynı. Kişi aşı olduğu zaman hastalığın virüsü ile tanışmış oluyor ve vücut bu hastalıkla başa çıkmayı öğreniyor. Böylece, daha sonra kendisine hastalık bulaşmış olsa bile, vücut bu virüsü tanıdığı için kolay başa çıkıyor ve direnci yüksek olduğu için hasta olmuyor.

İnsanlık tarihi kadar eski bir yöntem olan ‘Maji’ (Büyü) yöntemlerinin arasında bulunan Sempatik Majinin prensipleri ile günümüzün bazı şifa yöntemlerinin prensipleri aynı. Sanırım bu yöntemler bilim insanlarına ilham vermiş. Mesela ‘Yağmur Duası.’ Kuraklık döneminde doğa güçlerine hükmettiği kabul edilen Şaman yağmur yağdırmak için bir kap içindeki suyu tıpkı yağmur yağıyormuş izlenimi uyandıracak şekilde serper.

Aslında ilkel dönemler olarak bilinen çağlara baktığımız zaman bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Mesela tarım yapan kabilelerde, geceleyin tarlalara çıkıp toprağın üzerinde çiftleşmek, mahsülün bol ve bereketli olması için yapılan bir çeşit sempatik maji uygulamasıdır.

Avcılar ise, ava gittikleri zaman çocuklarının kumsalda kumun ya da toprağın üzerine şekiller çizip resimler yapmasını yasaklar. Taa ki, avdan dönünceye kadar... Çünkü, sık ormanlardaki patikalar bu resimlerdeki çizgiler kadar karışabilir.
Yazarın Tüm Yazıları