İçsel yolculuğa hazırlık

Dış dünyayı öğrenirken kendi içimizdeki dünyayı ihmal ediyoruz.

Fakat kendi içimize bakmayı öğrenmeli ve içimizdeki dünyanın keşfetmek için gayret göstermeliyiz. İçimizdeki kayıp dünyayı, bildik hale getirmeli, gizli cevherimizin parlamasını sağlamalıyız. Kendi dünyamızı keşfetmek için çıkacağımız yolculuk, denizin binlerce metre derinliğine inmek gibidir. Bunun için bilgi gerekiyor. Ulaşılmaz dağlara çıkabilmek gibi, antrenman yapmak ve güçlü olmak şart. Kısaca, insan, kendi dünyasını keşfe çıkarken bütün hazırlıklarını tamamlamış olmalı. Anlayacağınız bütün keşif ve araştırmalarda olduğu gibi, pek kolay bir iş değil. Öncelikle cesaret gerektiriyor. Sonra, yeterince bilgi... Daha sonra da kuvvetli bir irade, keskin bir dikkat. Ve güçlü bir istek.

Zaten, isteğiniz yüksek ise, ve bu isteğinizi sürdürebilecek iradeniz varsa, diğer gerekli olanlara kolayca sahip olabilir ve kendinizi keşfe çıkabilirsiniz. Ve çıkmalısınız. Bunu mutlaka yapmalısınız. Kendi dünyanızı keşfetmeye başladıkça karşılaştığınız her şey, tıpkı bir kaşifin her bulduğu şey karşısında duyduğu heyecanı uyandıracak.

Her bir keşfiniz, sizi bir kez daha uyandıracak. Tabii uyanan zihninizle birlikte bedeniniz de uyanacak. Ve, kendinizin o ana kadar müthiş yeteneklerle donanmış olduğunuzun farkına varacaksınız.

Bu keşif gezisinde sizi derinden sarsabilecek buluşlarınız olabilir. Yoğun bir heyecan ya da çeşitli duyguların girdabına kapılabilirsiniz. İşte, bütün bunların üstesinden gelebilmek için keşfe çıkmadan önce gerekli hazırlıkları tamamlamış olmalısınız. Öğreneceğiniz bilgilerin arasında en önemli olanların başında yer alan konu "Duyguları kontrol etmek"tir. Elde edeceğiniz başarıları ve karşılaşacağınız hoşlukları büyütmemeyi, başarısızlıklar karşısında mutsuz olmamayı ve yoğun heyecanlarınızı kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Kısaca duyarsız olabilmeyi başarmalısınız. Tabii diğer önemli bilgi ise, bu isteğinizde kararlı olabilmektir. Yani isteğinizi her ne olursa olsun, sürdürebilecek iradeyi kazanmaktır. Bütün bunları öğrendiğiniz zaman, artık keşfe çıkmaya hazırsınız demektir. Bütün bunlar, sizin pratik hayatınızı kolaylaştıracağı gibi iç dünyanızı da keşfetmenizi sağlayacak.

Gizli düşmanlara dikkat edin

Bugün Ay, Balık burcuna giriyor ve Merkür, Pluton’u tetikliyor. Gizli fikirlerin ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu özellikle gruplar arasında çatışmaların olabileceğini gösteriyor. Düşüncelerin tamamen değişmesine zorlayacak durumların ortaya çıkması mümkün. Güçlü ve kararlı bir tavır sergilemeyi başaranlar uygulamalarında değişiklikleri yapabilir, iletişim sorunlarını çözebilirler. Gizli düşmanlıkların ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu aynı zamanda bilinmeyen fırsatların da ortaya çıkacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları