İçimdeki kelebekleri…

Haberin Devamı

Siz de görmüşsünüzdür kelebekler… Sanmayın ki bahardan, yazdan… Sizin de ekranınızda kelebekler uçtu mu?

 

Organizasyon hazırlıkları başladığından bu yana biz Hürriyet’tekilerin etrafında hep uçuyordu bu kelebekler.

 

Sadece yazılarımızda, röportajlarımızda değildi yani bu kelebek uçuşları.

 

13 Haziran gecesi de, işte o kelebekleri uçurmak için güzel bir atmosferde bir araya gelindi.

 

Haliç Kongre Merkezi’nin gün batımındaki hoş manzarası eşliğinde 19:00’da başlayan kokteylde keyifli, neşeli sohbetler…

Haberin Devamı

 

Saat 21:00’e doğru başlayan 38.'si gerçekleştirilen Altın Kelebek Ödül Töreni, Ayşe Arman ile Beyazıt Öztürk'ün sunumuyla…

 

Beyaz bu, durur mu hiç? Her ödül alana, zekice söylediği cümlelerini insanların yüzüne espri gülleri olarak nakşetti.

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı yaptığı konuşmada; insana yaşamı fark ettiren cümleleriyle bizleri ve ekran başında izleyen milyonlarca kişiyi hayata dokundurdu.

Okan Bayülgen’in, ödülünü Beyaz adına aldığını söyleyerek başladığı, değişim – destekle ilgili konuşması dikkatleri çekti, gülümseterek.

Yılın En İyi Erkek Pop Sanatçısı ödülünü alan Tarkan olur da, ödülünü almaya geldiğinde şarkı söylemeden bırakılır mı?

Tabii ki hayır.

‘Sevdanın Son Vuruşu’ şarkısıyla sevenlerini bir kez daha vurdu.

Ona eşlik ederken insanları kendinden geçirmesi… Kim ne derse desin onda bAŞKa bir büyü var.

12 kategoride ödüllerin dağıtıldığı gecede; Tarkan, Sibel Can, Hadise, Hande Yener, Atiye söylediği şarkılarla geceyi daha da renklendirdiler.

Kalemimin kelebeklerini tutku ‘Hürriyet’imle uçurarak yazdığım her yazının, yaptığım herröportajımın yayınlanmasından sonrasında dilimden de ‘İyi ki Hürriyet’teyim’ kelebeklerini uçurduğum, Altın Kelebek gecesine giderken, ödül alanların başarı kelebeklerinin uçuşunu görmeye…

Haberin Devamı

Ama daha çok da; hayalleri, umutları, hedefleri, tutkularıyla uçan içimdeki kelebekleri…

Her gün yeniden doğduğumuz hayatta; nahif kanatlarıyla renk renk umutlarla, pozitiflikle uçmaya çalışırken içimdeki o kelebekleri öldürmeye çalışanlara inat!

Ha, kalbimdeki kelebeğe gelince…

Onu da, zamanı meçhul olsa da, gerçek sevgisiyle renklendirdiği kanatlarımı aşkla ve tutkuyla çırptırarak uçuran biri çıkacaktır elbet!

                                                            MELİKE BİRGÖLGE

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı yaptığı konuşmada; insana yaşamı fark ettiren, bizi hayata dokunduran cümleleri:

‘Bu hafta Hürriyet Pazar’da beni çok etkileyen bir röportaj okudum. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli'yle yapılmış bir röportaj. Kendisi kanser olan bir iş kadını. Röportajdaki fotoğraflar bana çok şey anlattı. O fotoğraflarda ben hayata olan bağlılığı gördüm. Resimlerine baktım; bandanasını atmış, elinde kadehiyle ve gerçekten neşe dolu, hayat dolu. Ve o fotoğraflarda ben hayata başkaldırıyı gördüm. Kestelli “Hayata meydan okumak öyle olmaz, böyle olur” diyerek her kemoterapi tedavisinden önce “Ben kanserimi şenlik gibi yaşamak istiyorum” demiş ve kemo partisi vermeye başlamış.

Haberin Devamı

Böyle bir gecede neden kanserden bahsettiğimi düşünebilirsiniz. Çünkü Işınsu Kestelli’nin bir sözü beni çok etkiledi; “Bana çatlak diyebilirler, derler de. Ancak hayatımızı aydınlatmak için mutlaka içinden ışık sızan çatlaklara ihtiyaç vardır.” Gerçekten hepimizin hayatında karanlık bölgeler var. Ve bu çatlakları yaratabildiğimiz ölçüde hayatı yaşamaya değer buluyoruz. Burada da sanatçılarımız devreye giriyor.  Hangimizin hayatının bir bölümünde bir Sezen Aksu şarkısı yok ki? Ya da Ajda Pekkan şarkısı... Altın Kelebek Türkiye’nin kültür ve eğlencesinin ansiklopedisi gibidir. Bu yüzden bu gece ödül alanları, almayanları hepsini kutluyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.’

Haberin Devamı

GECEDEN RENKLİ FOTOĞRAFLAR

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları