Huzura yelken

Haberin Devamı

Sıradışı’nın bu haftaki konuğu bir reklamcı: Yiğit Sal... Genç, dinamik, sportmen, çalışkan, kendinden emin, kolay karar verip hemen hayata geçirebilen bir yapıya sahip... Keyif aldığı insanlarla keyif aldığı yerlerde huzurlu zaman geçirmeyi kendisine hayat felsefesi edinmiş... Bu anlamda en büyük tutkusu aktif olarak yelken sporuyla ilgilenmek... Mühendis, çimentocu, restoran işletmecisi, kuru meyve ihracatçısı, bar işletmecisi 10 arkadaşıyla birlikte “Yediçeriler” isminde bir yat takımı kurmuşlar... Ekibin adını verdikleri 10 metrelik tekneleri var... Bugüne kadar birçok başarıya imza atmışlar... Son olarak da Türkiye’nin en büyük yat yarışı olan ve bu yıl 41’incisi düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda İstanbul-Çeşme arasındaki 270 millik yolu 39 saatte bitirip kategorilerinde birinci olmuşlar... Yelken kullanmanın hem dostluklarını pekiştirdiğini hem de iş yaşamında kendilerine yeni ufuklar açtığını söylüyor, “Yarışlarda başınıza ciddi kazalar gelebiliyor. Risk yüksek. Güvenlik önlemleri alıyoruz. Ama en önemli şey arkadaşlarınızın sizi koruduklarını bilmeniz. Bunu düşününce biraz daha rahat hareket ediyorsunuz. Tanımak, güvenmek en önemlisi de sevmek” diyor.

Haberin Devamı

Huzura yelken

HAYAT FELSEFESİ
Keyif aldığım insanlarla keyif aldığım yerlerde huzurlu zaman geçirmek.

OTOMOBİL
Dikkatli bir kullanıcıyım

* İlk arabam 2008 model birinci el gri renkli bir Volkswagen Eos’tu. Hala da o var.
* Otomobilimi kendim kullanırım. Belki çok iyi bir sürücü değilim ama dikkatliyim.
* Kendimden çok diğer araç sahiplerine dikkat ederim. Zira, onların nasıl kullandığı sizinkinden daha önemli.
* Bir araba alırken sırasıyla tasarımına, güvenliğine ve üretildiği ülkeye bakarım.

BESLENME
Balık ağırlıklı beslenirim

* Kahvaltıyı atlamam. Ancak yüzeyseldir. Beyaz peynir, ekmek ve çay yeter. Bir de mutlaka domates olsun isterim.
* Öğlen yemeklerim ajanstaki yoğunlukla doğru orantılı. Eğer dışarı çıkabiliyorsam ızgara et, tavuk ya da balık yerim. Salata tercih ettiğim de olur. Çok ağır olmamasına özen gösteririm. Ama doyurucu olsun isterim.
* Akşamları da öğlenden çok farklı değil. Genelde tükettiğim yemek kadar salata yerim. Beni tok tutuyor. Zira, kolay kilo alabilen biriyim. O yüzden olabildiğince yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.
* Ara öğün olarak 16.00 gibi meyvem olur. Bazen de çayın yanında bisküvi atıştırırım.
* ‘Sevmem’ diyebileceğim çok fazla yemek yok. Ancak, Ayvalıklı biri olarak en sevdiğim lezzet balık ve deniz ürünleri. ‘Olmasa da olur’um ise pırasa...
* Türk ve İtalyan mutfaklarından hoşlanıyorum.
* Mutfağa çok fazla girmem. Çünkü kabiliyetim yok.

Haberin Devamı

MEKAN
Aidiyet duygusu çok önemli

* İzmir’de Pizza Venedik, Cumba, House Cafe ve Midpoint.
* İstanbul’da Ulus 29 ve 360 Restaurant.
* Ankara’da Yosun Balıkevi.
* Ayvalık’ta Bay Nihat.
* Yurtdışında ise gittiğim yeri özel kılan lezzetler neyse mümkün olduğu kadar onları tatmaya çalışıyorum.
* Bir mekanda aidiyet duygusu (kendimi oranın ne kadar parçası hissettiğim), hijyen ve zengin mutfak, sosyal ortam (hem mekanın kendi tasarımı hem de oradaki insanların sosyo-kültürel anlamda bana yakınlığı) ararım.

SPOR
Aktif olarak yelken yapıyorum

* Spor benim hayatımın olmazsa olmazı. Reklamcılıkla uğraşmıyor olsaydım hayatımı spordan kazanmak isterdim.
* Her gün spor salonuna gidiyorum. Fırsat buldukça arkadaşlarımla halı sahada maç yapıyorum. Bir dönem tenis oynadım.
* Lisede basketbol takımındaydım.
* Küçükken Altay ve DSİ’de yüzdüm.
* Şu anda aktif olarak yelken yapıyorum. ‘Yediçeriler’ isminde teknemiz var. Yarışlara katılıyoruz. Geçen yıl Açık Deniz Yat Kulübü’nün düzenlediği 41’inci Deniz Kuvvetleri Kupası’nda IRC3 kategorisinde birinci olduk. İstanbul-Çeşme arasındaki 270 millik yolu 39 saatte tamamladık.
* Galatasaraylıyım.

Haberin Devamı

TATİL
Standart bir programım yok

* Standart bir tatil programım yok. Daha çok organizasyonlarla doğru orantılı anlık kararlar veriyorum.
* İşle ilgili her şeyi arkamda bıraktığım tatilleri ben de yapmak istiyorum ama şimdilik bu mümkün değil. Ancak, yapılmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Yapabilmek için de belirli bir yapıyı oturtmak gerekiyor. Örneğin, siz olmadığınızda da sistem yürümeli. Bir gün gelecek gözümü kapatıp arkama bakmadan gidebileceğim. Biraz daha zaman gerekiyor.

HOBİ
Amatörce fotoğraf çekiyorum

* Beni en çok mutlu eden, yaşama sevincimi artıran şeylerden biri spor yapmak.
* Onun dışında arkadaşlarımla zaman geçirmeyi çok seviyorum. Birlikte yemek yemek bana keyif veriyor.
* Ayrıca, amatör olarak fotoğraf çekiyorum. İleride profesyonelce yapmak istediğim hobilerden biri. Daha çok doğayı görüntülüyorum.

Haberin Devamı

KARİYER
Uluslararası ilişkiler okudum

* Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler’i bitirdim (2004).
* Mezun olana kadar her yaz staj yaptım. İlk yıl bir vergi denetimi firmasında çalıştım, sevmedim. İkinci sene otelde, ön büroda çalıştım.
* Mezun olduktan sonra askere gittim, Mayıs 2005’te döndüm. Ağustosta, Reklamcılık Vakfı’nın İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlediği kursa katıldım. Ardından Ağustos 2007’ye kadar İstanbul’da bir reklam ajansında çalıştım. Sonrasında İzmir’e döndüm. Halen kendi ajansımız Reklam Merkezi’nde marka direktörü olarak görev yapıyorum.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Bir gün öncesinden planlarım

* Genelde 01.00’de yatarım, spora gidiyorsam 07.15’te, gitmiyorsam 08.00’de kalkarım. Kişisel bakım, giyim, kahvaltı derken 08.45-09.00 gibi işte olurum. Günün başlangıcı kafamda standarttır. Günü bitirirken bir sonraki güne nasıl başlayacağımı hafızamda kurarım. İşyerinden çıkmadan önce yarın ne yapacağımı not alırım. Nettir onlar. Sabah tekrar gözden geçiririrm. Atladığım bir şey var mı diye maillere bakarım. Sonra bir liste çıkarırım. Zaten bizim ajansta her zaman ‘yaratıcılar iş listesi’ diye bir şey vardır. O gün yapılacak işler neyse herkese gönderilir ve o doğrultuda planlanır.

Haberin Devamı

Huzura yelken

MODA
Düğün harici takım giyinmem

* Modayı çok takip eden biri değilim. Daha çok kendime yakıştırdığım şeyleri giyerim. Tekdüzeden hoşlanmam.
* Herkesin üzerindeki renklerden kaçarım. Açık, doğal ve canlı olanları tercih ederim. Kırmızı ve turuncuyu çok severim.
* Rahat giyinmeyi severim. Boğazı, bacakları sıkan, çalışma ortamında hayatı zorlaştıran şeyler almam.
* Düğünler haricinde takım elbiseyle aram yok.
* Kolay müşteriyimdir. Ne alacağım kafamda nettir. Mağazaya girdiğimde, “Şu var mı?” diye sorarım. Varsa alırım, yoksa oyalanmam başka yere giderim.

SOSYAL MEDYA
Genelde iş için kullanıyorum

* Facebook’ta da, Twitter’da da varım. Her ikisini de kendi sosyal hayatımın dışında, iş amaçlı kullanıyorum. Sosyal medyayı insanların birbirleriyle haberleştikleri platform olarak görüyorum.

ASTROLOJİ
Kolay karar verebiliyorum

* Koç burcuyum. Astrolojiyle ilgim hiç yok. Ancak; kolay karar verebilme, aldığı kararı hemen hayata geçirebilme, mantıklı davranma özellikleri benimle örtüşüyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
Apartmanda hayvan zor

* Ayvalık’ta otururken köpeğimiz vardı. Çok severdim. Şu an yok. Çünkü apartman ortamında bir dost beslemeyi ona hapis hayatı yaşatmak olarak görüyorum. İleride bahçeli bir evim olursa yeniden düşünebilirim.

Yazarın Tüm Yazıları