Hızlı ve öfkeli

BEŞİKTAŞ’ta, sakatlıkları bulunan Portekiz Hücum Üçlüsü’nün eksikliği İnönü Stadı’nda hissedilmese de, Samsun deplasmanı ciddi manada gözlerin bu üçlüyü aradığı bir maç oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın bu konudaki en büyük şansı bu sakatlıkların önemli maçların olduğu periyotta gerçekleşmemiş olmasıydı.
Futbolda bir rakibe üstünlük sağlamanın en önemli yolu karşı tarafı kendi silahıyla vurmak ya da onun en güçlü tarafını elinden almaktır. Bu çerçevede bakarsak; Beşiktaş’ın orta sahasının ligin en mücadeleci ve disiplinli takımı olduğunu, arkadaki defansın agresif ve basit oyunu ile bu orta sahayı desteklediğini ve önde oynayan kaliteli ayakların bütünü tamamladığını söyleyebiliriz.
O zaman Samsun neden iyi oynadı?

1- Beşiktaş’ın hücum hattının eksik olması büyük avantajdı ve Samsun defansı Kemal ile Mustafa’ya yakın oynayıp, top almasını engelledi.

2- İlk yarı müthiş bir orta saha mücadelesi vardı ve Samsun, rakibinin en güçlü yanı olan ‘mücadele’yi daha fazla ortaya koydu.

Haberin Devamı

3- Samsun’un yaptığı iyi işleri tamamlaması için geriye kalan tek şey Beşiktaş defansını dengesiz yakalamaktı ve bunu kazandığı topları hızla öne oynayarak yaptı.

KANATSIZ KARTAL

BEŞİKTAŞ maçın ikinci yarısında daha fazla risk alarak oynadı. Bu riskin sonucu Samsun’a ciddi kontra şansları da tanıdı ama ev sahibi takım yakaladığı 6-7 önemli kontra pozisyonunda ya yavaş kaldı ya da sonucu alamadı. Maçın kırılma anı da bu dakikalarda Fink’in kaçırdığı pozisyon oldu. Beşiktaş maç boyunca iki kenarı kullanamamasından kaynaklanan dezavantajdan dolayı oyunu hep göbekten oynamak zorunda kaldı. Bu da bütün kenar organizasyonlarını İsmail-Hilbert ikilisinin üzerine bıraktı. Carvalhal normal olarak hücum bölgesine oyuncu takviyesi yaparken Petkoviç ‘kontradan gol buluruz’ diyerek seyretmeyi tercih etti.


 

Yazarın Tüm Yazıları