Hisar keyfi

MANCHESTER United’a yenilmesine rağmen oynadığı oyunun verdiği moral ile sahaya çıkan Galatasaray zayıf rakibi karşısında golü bulduğu dakikaya kadar sıkıntı yaşadı.

Haberin Devamı

Selçuk’un uzaktan vurduğu etkili şut haricinde pozisyonu olmayan sarı kırmızılılar rakibin direncini ilk golden sonra kırdı.
Gole kadar olan bölümdeki problem Sercan’ın etkisiz ve Burak ile kopuk oyunuydu. Burak’ın golünden sonra maç her açıdan G.Saray’ın kontrolüne geçti ve adeta iyi bir antreman maçına döndü.Zaten kadroda yapılan rotasyonun sebebi de rakibin zayıf olmasıydı.
Maçta ön plana çıkan gollerden çok Burak ve Hamit’in yaptığı fedakarlıktı. “Önce takım” diyerek kendi menfaatlerini ikinci plana atarak önemli bir mesaj verdiler. Bu arada bu mesajı biraz Emre Çolak’ın da alması lazım.

Rezerve güç

Genelde forma bulamayan futbolcular için ideal bir rakip ve ideal bir maçtı. Tribünleri doldurarak iyi destek veren taraftar önünde oynayan oyuncular verilen şansı değerlendirmeye çalıştı.
BURAK: Aldığı cezanın yanında ve Umut’un da müthiş başlangıç yapması ile ancak rötarlı olarak formaya kavuşan Burak geçtiğimiz sezonun devamı niteliğinde oynadı ve goller attı. Zaten formanın asıl sahibi olması gereken isim bu sezon da çok gol atar.
SERCAN: Genel olarak ilk 11’de oynayamayacağını bildiği için formaya sahip olmak isteyen görüntüde görmedik. Oynamasa da Galatasaray’da bulunmaktan memnun olduğu için arada bir forma bulmak ona yetiyor.
RİERA: Aldığı ücrete karşılık verdikleri hep tartışılan Riera bu maçta da farklı bir şey ortaya koymadı. Ama en azından çabaladığını söylemek lazım. Kesinlikle yetenekli bir oyuncu ama Galatasaray’ın tempolu oyununa bu fizik gücü ile ayak uydurması zor.
Maç tahmin edildiği gibi kolay, beklendiği gibi gollü geçti. Galatasaray bu sene içeride oynadığı maçlarda bu tarz rakiplere karşı sorun yaşamadan kolay kazanır. Zaten içeride çok zor maç kaybeder, hatta Arena’da hiç mağlup olmama rekoru bile kırabilir.

Yazarın Tüm Yazıları