Her şey değişiyor

Son 10 yıldır astrolojik işaretler her şeyin değiştiğini gösteriyor.

Üstelik bu değişimler öylesine belirgin ve sarsıcı boyutlarda meydana geliyor ki, sadece düşünce ve yaşam biçimimiz değil, mevsimler de değişiyor. İklimin değişeceğinin ilk işaretlerini bundan yirmi beş sene önce bilim insanları ortaya koyuyorlardı.

O zamanlar bu iddialar pek ciddiye alınmamış ve hatta fantastik bir teori gözüyle bakılmıştı. Ağaçların kesilmesi, toprakları ve suları zehirleyen kimyasal atıklar, havayı kirleten gazlar ve nihayetinde tüketmeye dayalı bir medeniyet geliştirmenin sonuçlarıyla karşı karşıya bulunuyoruz. Ve iklim koşullarında meydana gelen değişimin işaretleri karşısında endişelerimiz büyüyor. Geçenlerde bahçemdeki erguvan ağacıyla konuşmuştum, tomurcuklandığını görerek. Ve çiçeklerini açmak için acele etmemesini söylemiştim. Bu sırada erik ağacını unutmuşum. Bembeyaz çiçeklerle donanmış ve ilk kez erik ağacının çiçeklerini görmek beni hüzünlendirdi.

Her zaman içimi coşkuyla dolduran erik ağacının çiçeklerini görmek beni öylesine etkiledi ki, bilincimin derinlerinden "Eyvah!" diye bir ses yükseldi. Hiç bu kadar erken görmemiştim erik ağacının çiçeklerini. Yoksa bu sene erik yiyemeyecek miyiz? Halbuki bu ağacın öylesine lezzetli erikleri olur ki... Sonra diğer ağaçlar, bitkiler hepsi bahar geldi sanıyorlar. Ya hayvanlar ne yapıyor acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Dağlarda, vahşi doğanın içinde yaşayanlar acaba nasıl etkileniyorlar? Kış uykusundan uyandılar mı? Çok önemli bir sorun daha var. Susuzluk. Yağışlar olmayınca, kar ve yağmur yağmayınca ne olacak? Alarm sinyalleri çok önceden çalıyordu ama duymadık ve hiçbir önlem almadık. Şimdi ’Sağır Sultan’ bile duydu ama acaba çok mu geç kaldık? Araştırmacılar geç olmadığını söylüyor.

Hálá önlem alınabilirmiş. Peki, nasıl olacak, diye düşünüyorum. Havanın kirlenmesini nasıl önleyeceğiz? Böylesine alıştığımız rahatlıktan nasıl vazgeçeceğiz? Düşünmeden yaktığımız elektrik, ulaşım ve iletişim cihazları, kullandığımız ürünleri sağlayan fabrikalar ve aklıma gelmeyen daha pek çok şeyden nasıl vazgeçeceğiz? İlkel zamanlara mı döneceğiz? Yoksa havayı kirletmeden enerji elde etmenin yolunu bulup sistemi mi değiştireceğiz?

Yeni atılımlar

Bugün meydana gelen olaylar gizli duyguların açığa çıkmasına ve isteklerin tamamen değişmesine neden olacak. Borçlar ve alacaklarla ilgili sorunlara farklı çözümler bulunabilir. Alım-satım ve emlak konularına yönelik ilginç gelişmelerin meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu yeni atılımlarda bulunmak için güçlü arzuların açığa çıkacağını gösteriyor. Ancak endişeler yüzünden katı tedbirler geliştirilebilir ve harekete geçmek pek kolay olmayabilir.
Yazarın Tüm Yazıları