Havalar ve insanlar

Bugün evden dışarı adım attığım anda gözlerimi kamaştıran ışıltılı hava karşısında önceki günden kalan yorgunluğum bir anda uçup gitti.

Sanki Güneş Tanrısı sihirli değneğiyle bana dokunmuş ve uykusuz çalışmalarımın yarattığı bitkinliği bir anda ortadan kaldırmıştı. Gökyüzüne baktım (Neyse ki hálá binaların arasından da olsa gökyüzünü görebiliyoruz) pamuk helvayı andıran bulutların arasından parlak maviliğe daldım. Şimdi kendimi tüy gibi hafif ve hoş bir sürprizle karşılaşmış kadar mutlu hissediyorum. Güneşin yarattığı bu heyecanı başka ne yaratabilir, diye düşünüyorum. Birden bire aklıma kapkara bulutlarla kaplı kurşuni günler geliyor. Islak, soğuk ve kasvetli. Daha tarif ederken bile karamsarlaştığınızı sezer gibiyim. Fakat, düşünün bir, böyle bir havada dışarıda olmak ve dolaşmak nasıl bir duygu? Tabii güneşli havaların sere serpe kıyafetleriyle böyle bir havada dolaştığınızı düşünürseniz, bu felaket olurdu herhalde. Ama güneşli ve sıcak bir havada kürkle dolaşmak neyse, ıslak ve soğuk havada yazlıklarla dolaşmak aynı şey. Şimdi yeniden düşünmeye başlayın. Üzerinizde hafif giyecekler var. Ancak, sıcak tutan cinsten. Ve üzerinizde rüzgar ve ısıyı geçirmeyen termal bir mont. Kendinizi son derece hafif ve dinç hissediyorsunuz ve bulutların yeryüzüne indiği yerde sisin içinde kaybolmuşsunuz. Etrafınızdaki ağaçlar ve evler sisin arasından yarı belli oluyor ve bildiğiniz görüntüler belirsiz ve fantastik bir görünüme bürünüyor. Tabii bu yürüyüşü doğanın içinde yapmak müthiş heyecan verici. Fakat kentin içinde sokaklar ve evlerin puslu griliğinde dolaşmak ve çevrenize bambaşka gözlerle bakmak da çok başka bir duygu uyandıracak. Şu anda hayal etmek bile keyiflendiriyor beni. Sizi bilemem ama insan keyif almaya odaklandığı zaman her durumu en iyi şekilde değerlendirmeyi bilir ve her türlü havanın başka bir hazzını yakalar.

Keyif almanın insana özgü bir duygu olduğunu düşünüyorum ve bilgiyi yakalamanın ancak keyif alındığı zaman mümkün olabileceğini biliyorum. Keyifli olduğunuz zaman düşünceleriniz özgürleşiyor. Kayıtlardan ve kısıtlayan beklentilerden uzaklaşıp sadece bulunduğunuz yerin sizi sarıp sarmalamasına izin veriyorsunuz ve havanın size ulaştırdığı mesajları anlayabiliyor, içinizdeki bilgiyi uyandırabiliyorsunuz.

Sırlar ortaya çıkıyor

Gizlilik gerektiren konulara yönelik çalışmalar yapılacağını işaret eden gökyüzünün konumu daha önce saklanmış bazı olayların ortaya çıkacağını gösteriyor. Bugün heyecan verici aşk maceraları ve ilginç ilişkiler son derece dikkat çekici olacak. Duyguların derinleşmesi ve bilinçaltının derinliklerinden yükselen farklı arzular isteklerin değişmesine neden olabilir. Özgürlük ihtiyacının uyandıracağı yaratıcı çözümler, hem aşk, hem de parasal konulara yansıyacak.
Yazarın Tüm Yazıları