Hatice Özhan haklı mı?

Biliyorsunuz, dün Ahmet Özhan’ın eşi Hatice Özhan, Kelebek’ten Demirhan Hararlı’ya içini döktü.

Haberin Devamı

Hatice Özhan, evlendikleri yıllardan beri eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu, boşanmaya yanaşmadığını, ikili ilişki istediğini ve şeriat kurallarına göre yaşadığını söylüyor.
Tabii yine bir aldatma/ayrılık/boşanma meselesi ortalara döküldüğü için haberi okuyanlar ikiye ayrılmış durumda.
Bir grup “Kendi aralarında halletseler ya, mahkemeler ne için kardeşim?” derken, diğer grup ise “Konuşacak tabii, insan çaresiz kaldığında son şansını kullanmalı” hisleri içinde.
İlişki detaylarını herkesin okuyacağı bir kaynakla paylaşmak, üstelik detaylar tatsızsa eğer, hiç şüphesiz içinde “rezil olma” hissini barındırıyor. Kendi özel hayatınızı, ilişkinizi ortaya dökmekle herkese, hem kendiniz hem de ailenizle ilgili yorum yapma hakkını vermiş oluyorsunuz.
Hatice Özhan, bu olumsuzlukları yaşamayı göze alarak konuşmuş.
“Gündeme gelmek için yapıyor” diyenlere katıldığımı söyleyemem. Albümü çıkacak, dizisi başlayacak bir kadın değil ki; kendi halinde, iki çocuklu bir kadın Hatice Özhan. Niçin kendini ortaya atma ihtiyacı duysun?
Şöhret sahibi kocası olan bir kadın, derdine çare bulamadığı için, her ne kadar riskli bir hareket olsa da, “Çaresini ben bulamadım, gerçekleri anlattığımda kopacak yaygara sonucunda belki çözülür” yöntemiyle derdine derman arıyor.
Acımasızca eleştirmeden önce, tüm bunları dikkate almakta fayda var.

Haberin Devamı

Yazı yazmak güzel, çünkü...

- Yazarın kendi düşüncelerini ifade etmesine aracı olduğu için.
- İnsanların iyi vakit geçirmesine, gülmesine, eğlenmesine neden  olabildiği için.
- Yazarın, başkalarının ortak düşüncelerine tercüman olmasına yaradığı için.
- Bazen kimsenin fark etmediği bir detayı yakalamaya, bazen herkesin yakaladığı bir detaya farklı bir yorum getirip başka bir pencere açmaya yaradığı için.
- Sağduyulu, güzel insanların var olduğunu gösterdiği için.
- Yazarla aynı hisleri taşıyan onbinlerce insanın varlığını gösterdiği için.

Yazı yazmak kötü, çünkü...

- Yoruma ve eleştiriye açık bir iş olmasından ötürü, kendi hallerine bakmaksızın, yazar hakkında kötü niyetli yorum yapan insanlara bu hakkı tanıyor gibi göründüğü için.
- Yine yoruma ve eleştiriye açık bir iş olmasından ötürü, kimi insanlara, yazara sinir olduğu, görüntüsünü beğenmediği, işini beğenmediği ya da tüm bunları bırakalım, canı öyle istediği için çeşitli ortamlarda çirkin, asılsız, aşağılayıcı yorumlar yapma hakkı veriyor gibi göründüğü için.
- Yazarla aynı hisleri taşımayan, ondan hoşlanmayan, kaale almaz gibi görünmesine rağmen takip etmekten de geri kalmayıp sohbetlerine onu konu eden insanların çirkinliklerini gösterdiği için.

Yazarın Tüm Yazıları