Hastalık belli tedavi yok

HER hafta klasik olarak Galatasaray maçlarını yazıyorum.

Haberin Devamı

Ama Galatasaray maçlarının içeriği de artık klasik hal almaya başladı. Haftalardır yazdığım yazıların bir benzerini yazmak zorundayım. Yine defans oyununu öncelik olarak seçen ve oynatmadan çabuk oynamaya çalışan bir rakip. Sonuç yine sıkıntı, yine basit goller.
Galatasaray’ın bu zaafiyetini ortaya çıkaran ve diğer takımların buradan referans almasını sağlayarak oyun anlayışlarını değiştirmelerine sebep olan Hector Cuper ve Orduspor oldu. Sonrasında Braga, Eskişehir, Cluj ve Mersin hep bu anlayış üzerinden gittiler ve istediklerini elde ettiler. Galatasaray’a karşı açık oynayan takımların zaten kazanma şansı çok az. Ama defans yapan rakipler Galatasaray’a ya sıkıntı yaşattı ya da puan aldı.

PROBLEM: Defans yapan rakiplere karşı yaşanılan büyük çaresizlik.

Haberin Devamı

SEBEPLERİ:
1-Hamit-Emre’nin oyun anlayışları.
2-Melo-Selçuk’un formu durumları.
3-Danny-Cris’in uyumsuzlukları.
4-Umut-Burak’ın stil uyuşmazlığı.

Hamit ve Emre oyun tarzı itibarı ile topu ayağına almak ve kullanmak isteyen oyuncular. Üstüne bir de içeri girerek orta sahada oynamaya çalışan ve oyunu sıkıştıran bu ikili, kenarlarda kullanılamayan büyük boşluklar oluşmasına da sebep oluyor. Dolayısıyla kenardan orta gelmediği gibi orta alanda rakibin kucağında kalarak oyunu sıkıştırıyor.
Melo’nun sezona başlamamış olması ve devam eden kötü formu, yanında oynayan Selçuk’u da kötü etkiliyor. Ujfalusi sakatlandıktan sonra Galatasaray defansı hem çok fazla pozisyon vermeye hem de kolay goller yemeye başladı. Hatta geçen senenin en flaş oyuncusu Semih artık yedek kulübesinden çıkamıyor.

MAÇIN YILDIZI...
Son maçlarda düşen formu ile karşısındaki oyuncular kahraman olmaya başlayan Eboue bu sefer de Ahmet İlhan’ı maçın yıldızı yaptı.


 

Yazarın Tüm Yazıları