Hanım okurunuza göre suç aldatılan kadında

Sevgili Güzin abla, evli bir erkekle ilişkisi olan hanım okurunuzla ilgili olarak bir yorumda bulunmak istiyorum.

Evli bir adamla beraberlikten bir şikayeti yoksa, kendi yaşamına nasıl devam edeceği de kendi bileceği iş. Ancak bir genelleme yapıp, başkaları ile buluşan kocalarından dert yanan evli hanımların neredeyse hepsinin kusurlu olduğunu iddia etmesi çok yanlış.

Köşenize yazan, evli kişilerle ilişki kurmuş hanımların neredeyse hepsi halinden şikayetçi; geri planda olmaktan, kullanılmaktan yakınıyorlar. Bu da mı evli kadınların kabahati?

Bir dönemler, uydurma bir isimle internet’te yazışırken evli bir adamdan aldığım şu mail’e ne demeli? Adam ‘karısını sevdiğini ve evliliğinden pek mutlu olduğunu ama ekstra heyecan aradığını, kendisiyle ilgilenecek bir hanımın arayışı içinde olduğunu’ apaçık belirtiyordu.

Yani evliliğinde sorun olmayan erkekler de, değişiklik için (biraz da yaşlanmaya başlayan karılarına nazaran daha genç ve cazip) genç hanımlarla geçici beraberlik aramakta sakınca görmüyorlar. Kim ne yaparsa yapsın, kimseye hesap da vermesin ama suçlu icat edip kendini rahatlatmak istemeyecek kadar dürüst olsun!

RUMUZ: YORUMCU

Doğru söze ne denir sevgili okurum... Son zamanlarda evli erkeklere ilgi o kadar arttı ki, sanırım onlar da ne yapacaklarını şaşırdı. Düşünecek olursan, evdeki hanım gün boyu çalışıp, didinip, eve geldikten sonra da ev işi, çocuğun bakımı, alışveriş derken, sonsuz bir didinmenin içinde kaybolup gidiyor. Bu arada elini hiçbir şeye sürmek istemeyen bir eşi varsa, bu yorgunluk içinde, eşine de zaman ayıramıyor, kendine ve bakımına da...

Dışarıdaki genç hanım ise, henüz hayatın gerçeklerini görmekten uzak, bakımlı, neşeli, mutlu ve heyecanlı olmayı başarıyor. Erkeğe ilgi göstermeyi ve cilve yapmayı da... Evdeki kadıncağızın saçını tarayacak hali yokken, yorgunluktan eşine cilve yapacak hali mi kalıyor?

İşte bu yüzden erkekler eşlerine ‘Sen evlenmeden ne kadar hoş, ne kadar da esprili ve neşeliydin, ne oldu sana’ diyebiliyorlar. Bunu derken de eşlerinin ne kadar yorulduğunun farkında bile değiller. Onlara destek olmak, biraz olsun bu yükü üzerlerinden almak pek akıllarına gelmiyor.

Evli erkeklerle birlikte olan kadına sadece işin tatlı tarafı kalıyor. O sadece erkeği hoş tutmayı, ona ilgi göstermeyi biliyor. Ve işte tepki gösterdiğin bu yazıdaki gibi, bu gerçekleri yaşamadıkları için de kolaylıkla aldatılan evli kadını suçlayabiliyorlar. Onları da bir gün evlendiklerinde göreceğiz elbette...

Kendimi beğendirmek için sigara mı içeyim

Sevgili ablacığım, 13 yaşında bir kızım ve 20 yaşında bir genci seviyorum. Üstelik onun bir sevgilisi de var. Yine de onu düşünmekten kendimi alamıyorum.

Beni çocuk olarak görüyor. Ona duygularımı açsam alay eder herhalde. Acaba onun dikkatini çekmek için makyaj mı yapmalıyım ya da sigara mı içmeliyim? Bu şekilde büyüdüğümü ispat edebilir miyim? Kız arkadaşından vazgeçip beni sevebilir mi? Flört edebilmek için yaşım çok mu küçük?

RUMUZ: KÜÇÜK KIZ

Masum bir arkadaşlık için küçük sayılmazsın, ama 20 yaşında bir gençle flört etmek için gençsin. Kendi yaşıtın biriyle arkadaşlık etmende sakınca yok bana kalırsa. Çünkü o da senin kadar saf olacaktır. Bazıları yaşından büyük gibi davransa da, yine de çocukturlar...

Ama 20 yaşında, üstelik bir kız arkadaşı olan bu gence gönül vermen hatalı. Seni çocuk bulduğu gerçek. Bu nedenle yaşından büyük görünmek için, sigara gibi saçmalıklara kalkışmak sana zarar verir. Onunla arkadaş olmayı dene, duygularını belli etme. Senin ağabeyin gibi bir rol üstlenecektir. Belki de aslında böyle bir ağabeye ihtiyaç duyuyorsun, kim bilir...

Bir erkek olarak kendimi kutladım

Bu bölüme uğrayınca, yorum yapmadan da gitmek içime sinmedi... Gencecik kızların daha hayatın başında düştükleri durumları görünce, bir erkek olarak kendimi kutluyorum...

Hiç yasak aşkım olmadı ve hiçbir genç kızın duygularıyla oynamadım, hep namuslu kalmaya çalıştım, meğer yaptığım ne büyük bir şeymiş. Allah gençliğimize yardım etsin, bu devirde adam gibi adam olmak çok zor.

RUMUZ: BİR BİLEN

Senin gibi düşünen pek çok okurum var. Sanırım gençliğimiz batılılaşma yolunda, aynı zamanda bilgi eksikliği içinde, bir yandan tutucu bir ortamda, bir yandan cinselliğin çağrısı, bir yandan özgürlük arayışı içinde bir bocalama dönemi yaşıyor.

Bu çelişkiler arasında tam olarak ne yapacağını bilememenin de sıkıntısını çekiyor.

Eşime karşı isteksizim

Ben 42 yaşında, 2 çocuk sahibi, sağlık sorunu olmayan bir erkeğim. 6 aydır eşime karşı cinsel isteksizlik duyuyorum.

Oysa aramızda hiçbir anlaşmazlık yok. Yalnızca eşime karşı değil hiçbir kadına karşı nefsim uyanmıyor.

RUMUZ: ADRENALİN

Zaman zaman hiç nedensiz, böyle bunalımlı bir dönem ortaya çıkabilir. Psikolojik bir sorun da yaşıyor olabilirsiniz. Biraz sabırlı olun, daha olmazsa bir psikoloğa danışın.
Yazarın Tüm Yazıları