Hangi klip yakışmaz ki len size?

10 yıllık medya mensubu olarak, içeriden bir yerden rahatlıkla iddia edebilirim ki her gazetenin haberinin doğruluğu tartışılır, ‘‘Fısıltı Gazetesi’’ninki tartışılmaz!

Keza, kaliteli işlerin promosyonu da en iyi fısıltı gazetesinde yer alan reklamlarla yapılır. Çizeri olduğu Leman'ın kulübünde, izleyicilerin arasında otururken sahnedeki stand-up performansını beğenmeyenler tarafından arkadan iteklenip sahneye çıkan ve serbest atışla anlatmaya başlayan Cem Yılmaz, bu sayede tek başına bir holdinge dönüşmüştür misal; anlatabiliyor muyum? Tavsiye, referans, vs... Kulüp kalabalığı kaldıramaz olunca, büyük salonlara taşınmış, Memleketin En Komik Adamı gibi yüzde yüz haklı bir payeyi, dudaktan kulağa dedikodu ağı sayesinde edinmiştir.

Nitekim, Mojo'da çaldıkları dönemde fanatik bir hayran kitlesi edinen Duman'ın artık barlara sığamaması; Kemancı'nın kapısında Sıraselviler'den Taksim'e ulaşan kalın bir kuyruk oluşması akabinde konserlerin Park Orman, Harbiye Açıkhava gibi mekánlara taşınması da tıpkı bu şekilde başlayan bir ‘‘yol hikáyesidir.’’

Hiç Duman konserine gitmişliğiniz var mıdır? Şöyle söyleyeyim: Adamlardan nefret ediyorsanız, seveceksiniz; yok, zaten seviyorsanız aşka düşeceksiniz; yok, zaten aşıksanız, konser çıkışı dağlar deleceksiniz!..

Zor bir hafta: Zaten Bingöl depremi; ‘‘Önceleri ölmüştün, hatırlıyor musun Türk kardeşim?’’ diye dürtmüş, ruhumuzu utanç ve kasvet basmış. Haftamı şenlendiren yegáne mevzuydu: Duman'ın Oje adlı parçasının -ki Belki Alışman Lazım'da kişisel favorimdir- klibi... İnsanın içini gıdıklayan, erotik göndermeleri olan şahane iş.

Bir haftadır, ne zaman iki nefes oksijene ihtiyaç duysam, zap canavarı kesilip kanallar arasında Duman'ın harikulade şarkısı Oje'nin gayet şık klibini yakalamaya çalışıyorum. İroniye buyrun: Oksijen, Duman, Şahsıma Ait Yenilmiş Tırnaklar, Oje... Hani, ‘‘Underground Rock Kültürü Ataşesi’’ yakinimiz (!) olsa, kendilerinden hamili kart ibareli bir kartvizit rica edip, iğneyle iliştirdiğimiz peçetenin üzerine istek parçası düşeceğiz; İroni üzerine bir şarkı yazmaları adına Duman'dan ricacı olacağız!

HELAL ASLAN PARÇALARI

Oje'nin klibinde, Duman'ın üç yetenekli olduğu kadar yakışıklı elemanı, Kaan, Batuhan ve Ari, yanyana dönenip duruyorlar. Şarkıdan bir alıntıyla şöyle ifade etmek isterim: ‘‘Doyamadım dönüp bakmaya / Ne de güzel duruyor yanyana...’’ Hangi klip yakışmaz ki len size!? Grubun dumanaltı ifadeli, solisti Kaan, ‘‘Seattle sound - Müslüm Gürses’’ kırması, burbon gargaralı sesiyle ve kaygısız olduğu kadar çapkın bakışlarıyla, tırnaklarına oje süren sarışın mankene doğru pike yapıyor: ‘‘Ver ayağı bana... / Giiiieeeellll yanıma, gir koynuma / Hangi oje yakışmaz ki kız sanaaaa?’’

Yakışmaz mı, yakışır...

Dimağınıza sağlık aslan parçaları... Diyeceğim o ki, daha sık klip yapın, kendinizi kitlelerden sakınmayın güzel kardeşlerim. Konserler monserler iyi hoş da, huzurunuza ulaşamayan gözler de sizin gibi güzelliklere aç.

Velhasılı kelám, böyleyken böyle yani... İkamet ettiğin binanın deprem raporu sağlamsa, rahat uyu canım milletim. Vallahi de billahi de Türkiye'de iyi şeyler de oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları