Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Bu bölümler arasında en çok araştırılanlardan biri de adayların tercih etmek istediği Ziraat Mühendisliği Programları bölümü. Peki, Ziraat Mühendisliği Programları taban puanları nedir? İşte, Ziraat Mühendisliği Programları taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021.
#Ziraat Mühendisliği ProgramlarıMerakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerYKS sınav sonuçları ve tercih klazvunun yayımlanmasının ardından, üniversite adayları 4 yıllık lisans bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralarını araştırmaya başladı. 4 yıllık programlara yerleşecek olan adaylar, AYT ve YDT puanları ile sayısal, sözel eşit ağırlık bölümlerine tercih yapacaklar. Peki, sayısal, sözel eşit ağırlık bölümleri neler? İşte, 4 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıraları hakkında bilgiler.
#Yks 4 Yıllık BölümleriTaban puanlar hakkında bilgi edinmek isteyen binlerce üniversite adayı, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler hakkında bilgi edinebilecek. Sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek olan vatandaşlar, bu bölümleri internet üzerinden sorgulamak istiyor. İşte, sayısal, eşit ağırlık ve sözel alanlarına ait üniversite puanları hakkında detaylı bilgiler
#Taban PuanlarıYÖK, 31 alanda verilen Başarı Bursu’nun kapsamını genişletti. Böylece burs kapsamına veterinerlik, astronomi ve uzay bilimleri, uzay bilimleri ve teknolojileri, hidrojeoloji mühendisliği, tohum bilimi ve teknolojisi olmak üzere beş yeni alan daha eklendi. Öğrencilere, 12 ay boyunca 700 TL burs verilecek.
#BursÜniversite sınavı için çalışmalarına son sürat devam eden öğrenciler, sınav başvurusu esnasında sözel, sayısal ve eşit ağırlık mesleklerine göre bir değerlendirmede bulunacak. Hangi alandan sınava girileceği eşit ağırlık, sözel ve sayısal bölümleri değerlendirmelerinin ardından yapılacak. Peki, sözel, eşit ağırlık ve sayısal meslekleri arasından hangi bölümler yer alıyor? İşte, dönem ilerlerken öğrencilerin merakla araştırdığı bölümler ve meslekler listesi
#Sözel BölümleriYÖK, YKS’de lisans programlarının puan türlerini yayınladı. Puan türleri Sözel, Eşit Ağırlık, Sayısal ve DİL olarak LYS’ye göre çok daha sade bir hale geldi. Peki, hayalinizdeki lisans programı hangi puan türünde? Hürriyet Eğitim, 2017’de üniversitelerdeki tüm programların puan türlerini araştırdı.
#Puan TürüÜniversite yerleştirme sonuçları bu hafta açıklandı. Adayların 987 bin 388’i bir bölüme yerleşme hakkı kazandı. Bu yılın en çok dikkat çeken özelliği, kız adayların yüksek yerleştirme oranı. Erkeklerin yaklaşık yüzde 45’i, kız adayların ise yüzde 55’i bir programa yerleşme hakkı elde etti.
#YKSÜniversite yerleştirme sonuçları bu hafta açıklandı. Adayların 987 bin 388’i bir bölüme yerleşme hakkı kazandı. Bu yılın en çok dikkat çeken özelliği, kız adayların yüksek yerleştirme oranı. Erkeklerin yaklaşık yüzde 45’i, kız adayların ise yüzde 55’i bir programa yerleşme hakkı elde etti.
#YKSÜniversite eğitiminin bir bölümünde ya da mezun olduktan hemen sonra yurt dışında deneyim kazanmak isteyenlerin tercihlerinden biri de ücretli stajlar. Özellikle ABD’de altı aylık ya da bir yıllık sürelerde dünyanın ünlü şirketlerinde çalışarak para kazanmak isteyenler bu yola başvuruyor. Ancak bu programlara başvururken dikkat etmek gerekiyor. Bazı merdiven altı şirketler öğrencileri kandırıp mağdur edebiliyor.
#ABDÖnceki gün açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarına göre gençlerin meslek tercihleri değişti. Uzmanlar bu yılı, doluluğun en yüksek olduğu yerleştirme süreci olarak tanımlarken bilgisayar ve teknolojiye dayalı mühendisliklerde yükseliş olduğunu söylüyor. Tıp fakültelerinin ise cazibesini yitirdiği belirtiliyor.
#YKSAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadroya atama yapılmak üzere sözlü sınavla 250 uzman yardımcısı alacak. Başvurular, bakanlığın internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Başvuru için gerekli koşullar ve süreçler hakkındaki bilgilere bakanlığın internet sayfalarından ulaşılabilecek. İşte, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımının ayrıntıları...
#Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler BakanlığıZiraat mühendisliği bölümü günümüzde pek çok kişi tarafından talep görmektedir. Bu nedenle Ziraat Mühendisi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Ziraat Mühendisi olma şartları, maaşları ve iş imkanları nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Ziraat Mühendisi Nedir?Bu yılki üniversite tercihlerinde tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı programlarla, maden, tekstil ve deri mühendisliğini, felsefe programlarını seçen öğrenciler, geri ödemesiz burs ile desteklenecek. İşte, YÖK Destek Bursu hakkında merak edilenler...
#YÖK Destek Bursu Nedir?Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), bu yılki üniversite tercihlerinde tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı programlarla, maden, tekstil ve deri mühendisliğini seçen öğrenciler, gerekli şartları taşımaları halinde geri ödemesiz burs ile desteklenecek. Ayrıca, bu sene ilk defa Felsefe programı da YÖK Destek Bursu kapsamında değerlendirilecek.
#YökSınavda aldığınız puan değil, başarı sıralamanıza bakarak tercih yapın. ‘Ölü tercih’ efsanesine inanmayın. Doğru olan, tercihlerin isteklerinizle örtüşen bir sırada yazılması. Tercih yelpazeniz genişse şansınız da o kadar yükseliyor. Tercihlerinizi sisteme girerken kodları doğru yazdığınızdan emin olun.
#GazetehaberleriSon dakika haberi... Yükseköğretim Kurulunca, üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi. Tıp programında belirlenen kontenjan 16 bin 448, mühendislikte 71 bin 244, hukuk programlarında ise 16 bin 327 oldu.
#Son DakikaTÜBİTAK personel alımı ile bünyesine 36 personel alımı yapacak. Mühendislik ve ilanda belirtilen bölümlerinden mezun olan vatandaşların gerçekleştireceği TÜBİTAK memur alımı başvurusu genel olarak uzman yardımcısı kadrosunda yapılacak. Peki, TÜBİTAK memur alımı başvurusu nasıl yapılabilecek? İşte, pek çok vatandaşın merakla araştırdığı TÜBİTAK personel alımı hakkında detaylı bilgiler
#TübitakYKS tercih kılavuzu kapsamında tercihler için son güne girildi. Birçok gencin üniversite hayallerini gerçekleştirebilmek için gerçekleştireceği YKS tercihleri bugün sona erecek. Peki, AYT ve TYT alanlarından bir bölüme yerleşmek isteyenlerin merakla araştırdığı YKS tercihleri için nelere dikkat etmek gerekecek? İşte, başarı sıralaması başta olmak üzere dikkat edilmesi gereken hususlar...
#YksYaklaşık 2 milyon adayın ter döktüğü YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih telaşı başladı. Adaylar, 29 Temmuz'a kadar tercih yapacak. Eğitim uzmanları, adayların kariyer hedeflerine en uygun üniversiteyi ve bölümü seçmesinin sınavda gösterilen başarı kadar önemli olduğunu söylüyor.
#YksYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar için tercih süreci başlatıldı. Tercihler, ÖSYM'nin internet sitesi AİS üzerinden alınacak ve adaylar, tercihlerini yaparken, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin başarı sıralamalarını göz önünde bulunduracak. YKS tercih işlemleri sürerken, konuya dair araştırmalar da hız kazandı. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
#YksÜniversite adaylarının dün başlayan tercih telaşı 29 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu yıl ilk kez yeni nesil bölümler de kontenjanlar arasında yer aldı. Yapay zekâ, bilgi güvenliği teknolojisi, üç boyutlu modelleme gibi bölümleri öğretim görevlileri Hürriyet’e anlattı.
#GazetehaberleriÜniversite tercih kılavuzuna göre, 2019 kontenjanları geçen yıla göre yüzde 3 azaldı. Bu yıl 1 milyon 7 bin 191 aday üniversiteli olacak. Sağlık, hukuk, öğretmenlik gibi gözde programların kontenjanlarında da azaltılmaya gidildi. Ayrıca tercih yapacak öğrencilerin başarı barajlarını da unutmaması gerekiyor.
#Gazetehaberleri