Zeynep Delen Nircan, Patricia O’Hara ve Richard Blatchly’nin beraber yazdıkları ‘Zeytinlikten Sofraya Zeytinyağının Hikâyesi’, bir tohumun fideye, ağaca, zeytin danesinin zeytinyağına dönüşümünü bütün detaylarıyla anlatıyor. Zeytin ve zeytinyağıyla ilgilenen pek çok insan için bir referans, bir başucu kitabı.
#Zeytinlikten Sofraya Zeytinyağının HikayesiZeytinyağı, mutfak bölümünde lezzet için kullanılan, vücuda fayda sağlayan besinlerden birisidir. Cilt ve saç sağlığını koruyan yapısının olması, bu bölgelerde de kullanılabilmesini sağlıyor. İşte zeytinyağı hakkında bilinmesi gerekenler.
#ZeytinyağıYaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu en büyük zenginliklerimizden biri 12 bin yıldır bu topraklarda varlığını sürdüren bereketin simgesi zeytin ağacı. Aynı zamanda yemek kültürümüze, mutfağımıza damga vurmuş, değerli bir besin kaynağı. Ama kıymetini biliyor, ona gereken saygıyı ve ilgiyi gösteriyor muyuz derseniz cevabım yürekten bir evet olamaz. Ona biraz hor davranıyoruz. Galiba pek de tanımıyoruz. Bu yüzden zeytin ve yağı söz konusu olduğunda en güvendiğim isimlerden biri olan Dr. Mustafa Tan’la zeytinyağı hakkında online bir söyleşi yaptık.
#Müge AkgünHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde, vatandaşların en çok karşılaştığı problemlerden biri de güneş yanıkları. Özellikle tatil yapanların başına gelen ve oldukça can sıkıcı bir durum olan güneş yanıklarına karşı yapılması gerekenler merakla araştırılıyor. Peki, güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanığına ne iyi gelir?
#Güneş Yanığı