Bir ülke mutfağı üç ayaklı bir sehpa gibidir. Bir ayak elbette ki lokantalar. İkinci ayak, müşteri. Üçüncü ayaksa gastronomik otorite yani eleştirmen. Bu yazıda sosyal çürümenin gastronomimize nasıl yansıdığından bahsetmek istiyorum. Kıyaslamak istediğim, günümüzdeki durumla benim gazetede yazmaya başlamam arasında geçen yıllar…
#Vedat MilorDünya Köpek Günü’nü geride bırakıyoruz. Bu konuda ülkece ne durumda olduğumuzu yakın geçmişteki haberlere bakarak görmek mümkün. Yaşam hakkının kutsallığına karşı çıkan ve çözümü yaşamı sonlandırmakta bulan oluşumların değil, yaşatmayı, güzelleştirmeyi amaçlayan insanların arttığı toplumu hayal ederek yaşayalım biz. Yaşam hakkına saygı duymayan insanlarla aynı düzlemde buluşup bir konuyu tartışmak ya da konuşmak mümkün değil zaten.
#Dünya Köpek Günü