Geleneksel lezzet yuvalama, zahmetli bir o kadar da lezzetli çorba tariflerinden biri. Yuvalama aynı zamanda. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi Gaziantep mutfağının en bilinen yemeği. Peki, yuvalama nasıl yapılır? İşte yuvalama tarifi…
#Yuvalama NedirÇardak kuşu, mükemmel özellikleri ile harika bir beceriye sahip olan mühendis kuşlardır. Her kuş ve canlılar kendilerine barınacak yerler ve yuva yaparlar. Çardak kuşları yaptıkları yuvayı karşı cinsi etkilemek için yaparlar. Çardak kuşu nedir, nerede yaşar ve ne yer detayları ile derledik.
#Çardak KuşuYumurtlamak haricinde karaya hiç çıkmayan caretta caretta'lar, nesli tükenmekte olan canlılar kategorisinde yer alıyor. Oksijenli havadan almasına rağmen uzun süre su altında kalan caretta caretta'lar sırt tarafı kırmızımsı kahverengi alt tarafı ise beyazımsı açık sarı renklidir. İşte, caretta caretta ile ilgili merak edilen bazı bilgiler...
#Caretta CarettaASELSAN’ın sesten 6 kat hızlı elektromanyetik topu TUFAN’ın Tuz Gölü’nde yapılması planlanan testi için izin süresi 3 ayla sınırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atış faaliyetlerinin özellikle flamingoların yuvalama ve besleme dönemi olan mart-ağustos aralığında yapılamayacağına dikkat çekti.
#ASELSANTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteSahan Kebap Restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan kendisini Antep ve Türk mutfağına adamış bir işadamı. Sadece eski ve köklü tarifleri toplamakla kalmıyor kurduğu dernek vasıtasıyla tüm bu birikimi kitaplara aktarıyor. Onunla Antep mutfağının inceliklerini konuştuk