İzmir Seferihisar bölgesine ait yöresel bir lezzet olan yuvalaça köfte tarifi MasterChef ile birlikte gündeme geldi. Her tarifte olduğu gibi yuvalaça tarifinde de bazı püf noktaların uygulanması lezzeti için önem taşıyor. Yuvalaça köftelerin dağılmaması için öncelikle una sonra yumurtaya batırmak gerekiyor. Peki, yuvalaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, yuvalaça köfte tarifi ve malzemeleri...
#YuvalaçaYola çıkmak için hep bir bahane olması gerektiğini söylerim. Alışılmışın dışındaki bahaneler, insanı şaşırtıcı yolculuklara çıkartır, bunu aklınızdan hiç çıkartmayın. Ben bu kez Tohum Takası’nı bahane ettim, Türkiye’nin ilk Yavaş Şehri Seferihisar’a gittim, gördüm, hem dost insanlarla hem de dayanılmaz lezzetlerle tanıştım. Bu hafta Yavaş Şehir’deki yaşam keyfini sizinle paylaşmak istedim.