yurtdışı eğitimi haberleri sayfasında yurtdışı eğitimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1507 yurtdışı eğitimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uluslararası eğitimin önemi her geçen gün artıyor. Dünya vatandaşı olma, farklılıklara tolerans ve birden fazla yabancı dil hakimiyeti gibi birçok imkân ve beceri sağlayan yurtdışı eğitim süreçleri özellikle lise öğrencileri tarafından yakından takip ediliyor. Üniversite eğitimlerini yurtdışında tamamlamak isteyen Ata Koleji öğrencileri, doğru okul seçimi ve başvuru süreci takip desteği sayesinde istedikleri okula yerleşme imkânı yakalıyor.
#Ata KolejiIEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, "Geçtiğimiz yıllarda kimi sebeplere dayanarak Türkiye'den öğrenci kabul etmeyen okullar yüzünü tekrar ülke gençlerimize döndü. Bunun altında Avrupa nüfusunun yaşlanmasından, Türkiye'nin gelişen ikili ilişkilerine kadar pek çok sebep yatıyor." dedi.
#IEFT Yurtdışı Eğitim FuarlarıYurtdışında eğitim denildiğinde çoğumuzun aklına yükseköğretim geliyor. Ancak aileler, çocuklarını lise hatta ilkokul işin bile başka ülkelere gönderebiliyor. Türkiye’de ailelere danışmanlık sağlayan kuruluşlar, son yıllarda ortaöğretim düzeyinde de yurtdışına ilginin arttığını belirtiyor. Peki, hangi ülkeler bu alanda ön plana çıkıyor? Başvuru için neler isteniyor? Sizin için Kanada, ABD, İngiltere ve İsviçre’yi araştırdık.
#Yurtdışı EğitimTürkiye’den Schengen Bölgesi ülkelerine seyahat için vize almak son zamanlarda giderek daha zor hale geliyor. Bazı ülkelerden değil vize, vize başvuru randevusu bile güçlükle alınabiliyor. Vize sorunu yurtdışında eğitim gören ya da eğitim görmeyi planlayanları da etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde Hürriyet’te yurtdışı eğitimi için hangi ülkeden daha kolay hangisinden daha zor vize alındığına dair detaylı bir haber yayımlanmıştı. Özellikle çocuğunu yurtdışında okutmak isteyen aileler için konu hassasiyetini koruyor. İşte bu hassasiyet bazen asılsız haber ve kaygılara da neden olabiliyor. Bunun son örneği İtalya vizesi ile ilgili haberlerde yaşandı.
#Schengen VizesiSur Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Diyarbakır ilçelerinden olan Sur'da 2019 yılında toplam 67.430 seçmenden 52.948'i oy kullandı. Peki, Sur Belediyesi hangi partide? Diyarbakır Sur Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Sur yerel seçim sonuçları...
#Sur BelediyesiUluslararası eğitimin önemi her geçen gün artıyor. Dünya vatandaşı olma, farklılıklara tolerans ve birden fazla yabancı dil hakimiyeti gibi birçok imkân ve beceri sağlayan yurtdışı eğitim süreçleri özellikle lise öğrencileri tarafından yakından takip ediliyor. Üniversite eğitimlerini yurtdışında tamamlamak isteyen Ata Koleji öğrencileri, doğru okul seçimi ve başvuru süreci takip desteği sayesinde istedikleri okula yerleşme imkânı yakalıyor.
#Ata KolejiE-devlet üzerinden Giriş yaparak askerliği erteleme tescil başvurusunda bulunmak mümkün. Milli Savunma Bakanlığı asal yoklama başvurusu bölümüne girdikten sonra, bu kısımdan gerekli işlemler yapılır. Peki ya askerlik erteleme tecil başvurusu nasıl yapılır? E-devlet başvuru adımları ve askerlik tecili için gerekli belgeler hakkındaki tüm detaylar.
Hırvatistan öğrenci vizesinin alınabilmesi için öğrencilerin yaşadıkları yerdeki Hırvatistan konsolosluğuyla görüşmeleri gereklidir. Tüm işlemler bu konsoloslukta ilgili prosedürler çerçevesinde gerçekleştirilir. Vize başvurularında en önemli hususlardan biri, talep edilen evrakların tam eksiksiz bir biçimde hazırlanmasıdır. Hırvatistan için özel belirlenen ve istenen evraklar hazırlandıktan sonra yetkili personellere teslim edilir. Hırvatistan öğrenci vizesi nasıl alınır, vize kaç günde çıkar, nasıl başvuru yapılır sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.
2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, okullarda her öğrenci için kişisel ‘Kariyer Gelişim Dosyası’ oluşturulacak ve öğrencilerin e-dosyalarıyla ilişkilendirilecek. Liselerde, akademisyenlerin yer aldığı danışma kurulları oluşturulacak. Eğitimde ‘Kalite Güvence Sistemi’ hayata geçirilecek, okul ve diğer eğitim kurumlarının öz ve dış değerlendirmeleri yapılacak. Özel yetenekli çocuklar için ‘Eğitim, Bilim ve Değerlendirme Kurulu’ kurulacak.
#EğitimIEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları ailelerin ve gençlerin en doğru tercihi yapabilmesi için dünyanın en kaliteli eğitim kurumlarını Türkiye’de bir araya getiriyor. IEFT’nin iddialı listesinde dünyanın en iyi 60 üniversitesi bulunuyor!
#IEFT Yurtdışı Eğitim FuarlarıEnerjide dışa bağımlılığı azaltmak, yerlileştirme ve know-how teknolojisini geliştirmek üzere 328 öğrenci yurtdışında eğitime gönderilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının kalifiye insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığınca verilen YLSY Bursu ile toplam 328 öğrenci yurtdışında enerji alanında lisansüstü eğitim almaya hak kazanacak.
#GazetehaberleriMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, alan öğretmenlerine yönelik 2019'da bir paket halinde mesleki gelişim eğitimleri düzenleyeceklerini belirtti. Özer, bu kapsamda 8 bin 400 öğretmenin iş başı eğitimi alacağını, bir grup öğretmenin de yapay zeka üzerine eğitim için Almanya'ya gideceğini açıkladı.
#Milli Eğitim BakanlığıGastronomi dünyasının ‘rockstar’ıydı, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Yeme-içme yazarı olarak kaleme aldığı restoran eleştirileri de, sosyoloji hocası olarak yaptığı Türkiye analizleri de büyük ilgi görüyor. Uzun yıllardır hayatımızda ama hakkında çok az şey biliyoruz. Yazarımız Vedat Milor’la buluştuk. Mutsuz çocukluğunu, etkileyici eğitim geçmişini, yemek merakının kökenini, “Hayat ona güzel” diyenler hakkındaki düşüncelerini, ellerinin titremesine yol açan hastalığını, sosyal medyayla birlikte keşfettiklerini sorduk.
#Vedat MilorIEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, "Geçtiğimiz yıllarda kimi sebeplere dayanarak Türkiye'den öğrenci kabul etmeyen okullar yüzünü tekrar ülke gençlerimize döndü. Bunun altında Avrupa nüfusunun yaşlanmasından, Türkiye'nin gelişen ikili ilişkilerine kadar pek çok sebep yatıyor." dedi.
#IEFT Yurtdışı Eğitim FuarlarıDolar ve Euro’daki artış yurtdışında okumak isteyenleri de olumsuz etkiliyor. Dil okuluna başvurmak, lisans ve lisansüstü eğitim almak isteyenler arasında iptaller, ertelemeler, süre kısaltma, farklı ülkelere yönelme gibi durumlar söz konusu. Şirketler ise ‘indirim kampanyası’, ’ucuz ülkeler’ gibi alternatiflerle süreci atlatmaya çalışıyor.
#GazetehaberleriYurtdışında eğitim denildiğinde çoğumuzun aklına yükseköğretim geliyor. Ancak aileler, çocuklarını lise hatta ilkokul işin bile başka ülkelere gönderebiliyor. Türkiye’de ailelere danışmanlık sağlayan kuruluşlar, son yıllarda ortaöğretim düzeyinde de yurtdışına ilginin arttığını belirtiyor. Peki, hangi ülkeler bu alanda ön plana çıkıyor? Başvuru için neler isteniyor? Sizin için Kanada, ABD, İngiltere ve İsviçre’yi araştırdık.
#Yurtdışı EğitimBoğaziçi Üniversitesi, uluslararası eğitim şirketi Pearson iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez fen ve mühendislik alanlarında kendini geliştirmek ve lisans eğitimlerine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilere yönelik bir sertifika programı hazırladı. Dünya çapında kabul görecek olan BTEC* Mühendislik Sertifika Programı 17 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
#Boğaziçi ÜniversitesiFark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanarak internet ortamında paylaşılmasına dayanan “Fark Yaratanlar” programı, çalışmaların izleyenlere ilham vermesini, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.
#FarkyaratanlarYurtdışında lise düzeyinde eğitim almak isteyenlerin oranı artıyor. 2000’li yılların başından bu yana popülerliği artarak devam eden yurtdışı eğitimde aileler ve öğrenciler artık lise düzeyine de yurtdışını tercih ediyor. Türk öğrencilerin tercihlerinde İngiltere ilk sırada.
#YurtdışıEğitim sigortası ile velinin vefatı halinde ilkokuldan üniversiteye kadar çocuğun tüm eğitim masrafı sigortadan karşılanıyor. Sigortanın primleri aylık 8.5 dolardan başlıyor, eğitimin süresine ve sigortalının yaşına göre değişiyor, isteğe bağlı olarak özel okul, hatta yurtdışı eğitimi de kapsayabiliyor.
#Okulİlk ve orta eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra eğitim hayatına yurt dışında devam etti. Önemli okulların lisans ve yüksek lisans programlarından derecelerle mezun oldu ve birçok projede danışmanlık yaptı. Başarılı iş yaşamını Türkiye’ye taşıdığı “Melek Yatırımcılık” ile ülkemize taşıdı. Ülkemizde sosyal sorumluluk üzerine kafa yoran ve ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşu ve inisiyatiflerde yer alıp ve girişimciliği Türkiye çapında arttırmak üzere bu kuruluşlarda aktif rol alan Fuat Sami Hürriyet Kampüs sayfalarında.
#Fuat Sami