Türkiye’de kendi alanlarının önde gelen müzisyenleri arasında yer alan Yurdal Tokcan ve Göksel Baktagir, Frankfurt yakınlarındaki Langen kentinde ‘Aşkın Mızrabı’ adıyla gerçekleştirdikleri Türk Sanat Müziği konseriyle davetlilere büyük bir müzik ziyafeti sundular.
#Frankfurt48. İstanbul Müzik Festivali, 19 Ağustos’ta BİFO ve Vikingur Olafsson ile Harbiye Açıkhava’da gerçekleştirdiği canlı konserle pandemi döneminde klasik müzik sezonunun tarihi anlarından birine imza atmıştı. Festival, 18 Eylül-5 Ekim arasında düzenlenecek dijital edisyonunda ise günümüzün en başarılı solist ve topluluklarıyla İstanbul ve Avrupa’nın sıradışı mekânlarından tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya seslenecek. İşte programda yer alan Kaçırılmayacak konserler...
#48. İstanbul Müzik FestivaliTıpkı geçen ilkbahar ve yaz gibi öncekilere hiç benzemeyen bir sonbahar bizi bekliyor. Pandeminin sebep olduğu zor günlere katlanmanın en güzel yolu kültür-sanat ve eğlenceden geçiyor. Ancak sinema salonlarını, tiyatroları, etkinlik mekânlarını doldururken, yeni mekânları denerken sosyal mesafeyi ve maskeyi unutmamalıyız.
#GazetehaberleriAile Meclisi’nde bu hafta AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik ve eşi Hülya Çelik’e konuk olduk. Yolları, mezun oldukları İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin koridorlarında kesişen çiftin kız isteme hikâyeleri ise evlere şenlik...Hülya Hanım’ın ailesi koyu Beşiktaşlıymış. İsteme günü anne babası ortadan kaybolmuş. ‘Ne oluyor’ diye bakıldığında bir de ne görsünler Hülya Hanım’ın annesiyle babası radyodan Beşiktaş’ın maçını dinliyorlarmış!
#Gazetehaberleriİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, çarşamba akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı (BİFO) konuk etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl dijital ortamda gerçekleştirilen festivalin izleyicili tek konseri olan etkinlikte Patrick Hahn yönetimindeki topluluğa, İzlandalı yıldız piyanist Vikingur Olafsson eşlik etti.
#BifoPandemi nedeniyle ertelenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda düzenlenecek. Ancak festivalin aylardır canlı konser hasreti çeken klasik müzikseverlere sürprizi var: The New York Times’ın “İzlanda’nın Glenn Gould’u”, Telegraph’ın ise “Klasik piyanonun yeni süper starı” diye övdüğü Vikingur Ólafsson, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde 19 Ağustos’ta Harbiye Açıkhava’da olacak.
#48. İstanbul Müzik Festivaliİstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 48’inci İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim 2020 tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle buluşacak. ‘Beethoven’ın Aydınlık Dünyası’ temasında şekillenen festival konserlerinin çekimleri İstanbul’daki ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekânlarda gerçekleştiriliyor.
#İstanbul Müzik Festivaliİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. sponsorluğunda 2-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 48. İstanbul Müzik Festivali’nin programı açıklandı. ‘Beethoven’ın Aydınlık Dünyası’ temasıyla bestecinin ikonik eserlerine, yeni eser siparişlerine ve ondan esinlenen yeni projelere yer verecek festival, Beethoven’in tüm eserlerini yorumlayıp kaydeden dünyadaki tek piyanist İdil Biret’in yanı sıra Evelyn Glennie, Konzerthausorchester Berlin & Vikingur Olafsson, Beethoven &David Bowie ‘Rabel Rabel’, ‘Bebeklere Beatles’, Wiener Akademie, Borodin Quartet gibi heyecan verici konserlere ev sahipliği yapacak.
#48. İstanbul Müzik Festivali“Her zaman yeni ve orijinal bir şey üretmenin peşindeyim” diyerek udu, piyano, davul ve basla harmanlayan İsrailli müzisyen Yinon Muallem’le 14 Kasım’da vereceği konser öncesinde buluştuk. Müziğini ve en büyük ilhamını aldığı söylediği İstanbul’u konuştuk.
#Yinon MuallemPinhani benim için İstanbul’a dair aklımda yer eden sabitlerimden. 2006 senesinde yayınladıkları ‘İnandığım Masallar’ albümünün çıktığı zamanlarda ben nerdeyse hafta aşırı Ankara’dan İstanbul’a gelir, konser festival durmadan müzikle dolu hafta sonu planları yapardım. O albüm çok uzun süre benim fon müziğim olmuştu. O zamandan beri ne zaman Pinhani şarkısı duysam, onlarla ilgili bir haber okusam hep aklıma o dönemlerim geliyor. Bir şekilde Pinhani bana huzuru, mutluluğu, sakin olmayı salık veriyor gibi hissediyorum.
#YazarGünümüzün en önde gelen kanun icracılarından biri kabul edilen Göksel Baktagir, 400’e yakın bestesinin yanı sıra kanun enstrümanına kazandırdığı teknikten caz gibi diğer müzik türlerine doğru genişlettiği bakış açısına kadar ünü sınırları aşmış bir sanatçımız. Göksel Baktagir ile geçtiğimiz haftalarda geldiği Bursa konseri öncesinde, Stüdyo Orpheus’da bir araya gelerek, sırlı bir yolculuk olarak tanımladığı enstrümantal müzik üzerine derin bir sohbet gerçekleştirdik. Türk müziğini ve kültürümüzü dünya çapında tanıtmak için yıllardır önemli projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Baktagir, “Bir sanatkâr kolay yetişmiyor. Artık bu farkındalığın üst makamlarda da oluşması ve desteklenmesi gerekiyor” dedi.
#Bursa