Yumurtlama dönemi, bebek sahibi olmak için en uygun zamanı gösterir. Bu süreç kişiden kişiye değişir. Yumurtlama döneminin hesaplanması için de belli yöntemler kullanılır. Peki Yumurtlama dönemi ne zaman başlar? Yumurtlama dönemi kaç gün sürer? Yumurtlama dönemi hesaplama
#Yumurtlama Dönemi Ne Zaman BaşlarTatlı ve heyecanlı bir sürecin başlangıcı olan doğuma karar verme anı çiftler için çok değerlidir. Öyle ki bebeklerinin erkek ya da kız olmasını isteyen ebeveynler öncesinde hormonel bir hesaplama olan erkek ve kız bebek için adetten kaç gün sonra ilişkiye girilmeli merak ederler. Bebeğin cinsiyetini olasılıklar dahilinde değerlendirmek isteyen çiftler için erkek ve kız bebek için ilişki günleri ve yumurtlama günü hesaplama tarihlerini paylaşıyoruz.
#Yumurtlama Günü HesaplamaGebelik düşünen her kadın planlı bir şekilde gebe kalmak ister. Gebelik arzu edilse bile, uygun zamanlama çoğu kadın için önemlidir. Beklenmeyen zamanda oluşan gebelikler anne adaylarını olumsuz etkileyebilir, iş hayatını, planlarını, yapmak isteyeceği pek çok şeyi ertelemesi gerekebilir. Bu anlamda doğum kontrol yöntemlerini bilmek, planlı gebelik için çok önemlidir. Özellikle modern doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak, her kadının üreme sağlığını koruması için elzemdir.
#Doğum Kontrol HaplarıÜreme çağında olan bir kadında ortalama 28 günde bir tekrar eden sürece ‘adet döngüsü’ adı verilir. Birçok kadın menstrual döngü dendiğinde sadece 5-7 gün süren kanama periyodunu dikkate alır ancak menstrual döngü aslında 28 günlük dönem aralığına yayılmış bir değişim periyodudur. Menstrual döngü, tıpkı ayın döngüsü gibi 28 günlük bir periyodu kapsar.
#HamileGebelik istemek veya gebelik istememek… Her iki durumda da bilinçli kadınların yumurtlama günlerini bilmeleri gerekmektedir. Kadınlar vücutlarındaki çeşitli belirtileri izleyerek, yumurtlama günlerini tahmin edebilirler. Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Numan BAYAZIT konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Yumurtlama GünüBebek sahibi olmak isteyen çiftler için en doğru zaman, yumurtlama dönemidir. Bir kadın adet döngüsü sırasında hamile kalabilir. Peki, yumurtlama dönemi kaç gün sürer, belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Kadiroğuları, bu konu hakkında bilgi verdi.
#Yumurtlama DönemiGebelik planlayan bir kadının öncelikle genel olarak sağlıklı olduğundan emin olması önemlidir. Bunun için gebelik öncesi bir jinekolojik muayene ve kan testleri yapılmalıdır. Eğer jinekolog bu muayene ve testlerde gerekli görürse kardiyoloji, endokrinoloji gibi diğer bölümlerden konsültasyon isteyebilir.
#Yumurtlama DönemiBebeğin cinsiyetinin öğrenilme sürecinin tatlı bir heyecan barındırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, gebeliğin hangi döneminde cinsiyet hakkında kesin konuşulabileceğini açıklıyor.
#Bebeğin CinsiyetiHeyecanla bebeklerini kucaklarına alacakları günü bekleyen anne adaylarının cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri de gebeliğin ilk 3 haftasında neler olduğu. Anne adayları, gebeliğin 1. 2. ve 3. haftalarında neler olduğunu ve nasıl belirtilerle karşılaşacaklarını araştırıyor. Peki, gebeliğin ilk 3 haftasında neler olur?
#Gebelikİnsanoğlunun Cilalı Taş Devri’nden bu yana doğayla mücadelesi hiç bitmedi. Tüm bu mücadelelerin üzerine kadının bir de kendi hormonlarıyla mücadelesi var ki çeken bilir. Evet arkadaş, erkekler avcılık toplayıcılık yapa dursun, kadınlar mağarada bir inen bir çıkan vahşi hormonlarıyla baş başa kaldı.
#Cinsel HayatÇocuk sahibi olmayı gereğinden fazla mı ertelediniz? Yalnız değilsiniz. Çoğu kadın kariyer nedeniyle çocuk sahibi olmayı erteliyor. Ancak nereye kadar? Geç kalmış olmamak ve kötü sürprizlerle karşılaşmamak için bu yazıyı okuyun. İşte biyolojik saatinizi yavaşlatarak doğurganlığınızı korumanın yolları…