Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) öğrencilere yönelik hizmeti olan YÖK ATLAS sitesinde bazı problemler yaşanıyor. 16 Temmuz Salı günü ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının ilan edilmesinin ardından adaylar geçmiş yılların taban puanlarını sorgulama için YÖK ATLAS sitesine girmek istedi. YÖK ATLAS, öğrencilerin üniversite ve bölüm seçimlerinde rehberlik eden bir platform olarak biliniyor. Peki, 16 Temmuz YÖK ATLAS sitesi çöktü mü, neden açılmıyor?
#YÖK ATLASYükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversite tercihi yapacak adaylar için süreci kolaylaştırmak amacıyla üniversitelerin ve programlarının tanıtılmasına yönelik olarak düzenlenen ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı’ başladı. 1-3 Ağustos’ta düzenlenen Fuar’la YÖK, öğrencilere, tercih edeceği üniversiteyi ve programı dijital ortamda yakından tanıtacak.
#YÖK AtlasYÖK Atlas tercih robotu 2022 ile ilgili başkanlıktan yeni açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumu'ndan yapılan duyuruya göre Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) güncellenerek 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı. YÖK Atlas sihirbazı içerisinde ön lisans ve lisans programları ile 9 modül yer alıyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK Atlas tercih sihirbazı kullanımı ve yapılan açıklamanın detayları.
#YÖK AtlasYÖK Atlas, 2021-YKS'de tercih yapacak adaylar için güncellendi. Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) içerisindeki bazı modüller, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) verilerine göre güncellenerek, 2021-YKS'de üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?
#Yök AtlasYÜKSEKÖĞRETİM Kurulu'nca (YÖK) üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası'ndan (YÖK Atlas) 2016 yılından bugüne kadar bütün sene boyunca toplam 33 milyon 617 bin kişi faydalandı. YÖK Atlas programına en çok Türkiye'den giriş yapılırken, sırasıyla Amerika, Almanya ve Hollanda izledi. Programa Azerbaycan, KKTC, Umman, Fransa, Katar gibi farklı kıtalarda yer alan ülkelerden de giriş yapıldığı görüldü.
#YökYükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla 2016'da hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas), hayata geçirildiği günden bu yana “üniversite tercih dönemlerinde” toplam 9 milyon 112 bin kişi tarafından kullanıldı
#YÖKBu yılki üniversite tercihlerinde tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı programlarla, maden, tekstil ve deri mühendisliğini, felsefe programlarını seçen öğrenciler, geri ödemesiz burs ile desteklenecek. İşte, YÖK Destek Bursu hakkında merak edilenler...
#YÖK Destek Bursu Nedir?Sınavda aldığınız puan değil, başarı sıralamanıza bakarak tercih yapın. ‘Ölü tercih’ efsanesine inanmayın. Doğru olan, tercihlerin isteklerinizle örtüşen bir sırada yazılması. Tercih yelpazeniz genişse şansınız da o kadar yükseliyor. Tercihlerinizi sisteme girerken kodları doğru yazdığınızdan emin olun.
#Gazetehaberleri2020 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de tercih maratonu başlayacak. YKS tercihleri ile eğitim hayatlarına yöne vermek isteyen binlerce aday, YÖK'ün kullanıma sunduğu tercih atlasından yararlanabilir. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanır?
#YÖK Atlas Tercih RobotuYükseköğretim Kurulunca (YÖK) üniversite sınavlarına giren adayların doğru tercih yapabilmelerini sağlamak amacıyla üniversiteler ile binlerce adayın bilgilerinin yer aldığı YÖK Atlas Sistemi, YKS tercihleri öncesi yüz binlerce üniversiteli adayına yol gösterecek. Peki, YÖK Atlas tercih ekranı nasıl kullanılır?
#YÖK Atlas Tercih EkranıYÖK tarafından üniversite adaylarının hem okul hem meslek seçiminde daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla geliştirilen YÖK Atlas'a ‘Meslek’ ve ‘Tercih’ listesi modülleri eklendi. Adaylara dijital ortamda kariyer rehberliği hizmeti sunan modüllerden ‘Meslek Atlası’ sayesinde adaylar, tercih edecekleri mesleğe yönelik tüm bilgilere ulaşılabilecek. ‘Tercih Atlası’ ile adaylar basit bir üyelik adımı sonrasında, 2019-YKS kılavuzundaki programlardan en fazla 50'sini tercih listelerine ekleyebilecek.
#YÖKÜniversitelerdeki 1 milyon 68 bin 327 kontenjan için tercihler devam ediyor. Adaylar, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden işlemlerini yapıyor. Ancak bazıları farkında olmadan yaptıkları kritik hatalarla üniversite hayallerine veda edebiliyor. Tercih işlemlerinde en çok yapılan 5 hatayı derledik.
#GazetehaberleriYGS sonuçlarının bugün açıklanmasını bekleyen adaylar sık sık ÖSYM'nin sonuç sayfasını ziyaret ediyor. Üniversite adayları YGS sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresi üzerinden görüntüleyebilecekler. Peki, sonuçlar saat kaçta açıklanacak? Net bir saat var mı? YGS sonuçlarında son durum detayda!
#Ygs SonuçlarıYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geliştirilen ‘Yükseköğretim Program Atlası’ 10 Mart’ta kullanıma açıldı. Öğrencilere seçkin ve güvenilir bir referans kaynağı sunmayı hedefleyen YÖK, böylelikle üniversite adaylarının lisans, ön lisans programları ile ilgili tüm sorularına cevap vermeyi amaçlıyor.
#Prof. Dr. Yekta SaraçYÖK Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler.
#YÖKUzmanlara göre, eğitim fakültelerinde niteliğin artırılması için daha fazla kaliteli akademisyene, güncel bir müfredata ihtiyaç var. Ayrıca diğer bölüm mezunlarına verilen formasyon daha kontrollü yapılmalı, hangi alanda kaç öğretmen ihtiyacı olduğu da belirlenmeli.
#Eğitim FakültesiÖSYM YGS sınav sonuçları için artık heyecanlı saatler. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YGS Sınav Sonuçları 2016 yarın açıklanacak. Ayrıca sınav sonuçları açıklanmadan YÖK, Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler. ÖSYM, YGS sınav sonuçlarını açıklar açıklamaz sonuçlar burada olacak.
#Ygs SonuçlarıYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilerin ellerinden geleni ortaya koyarak başarılı olmaya çalışacaklarını belirterek, sınavın sonucu ne olursa olsun, ikinci aşamaya da aynı gayretle çalışılmasını istedi.
#Prof. Dr. Yekta Saraç