Okullar açıldı, öğrenciler iki haftalık tatilin ardından yeniden ders başı yaptı. Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, uzmanlar da beslenme çantası hazırlayan ailelere uyarılarda bulunuyor. Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel’e göre öğrencilerin beslenme çantalarında kuru ve taze meyve, et, süt, tahıl ve sebze ürünleri olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
#Beslenme ÇantasıBesinlerin beyin fonksiyonları üzerinde yarattığı etkilere değinen Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hindi eti, çikolata, bal, fındık, muz, yeşil yapraklı sebzeler gibi gıdaların mutluluk hissi verdiğini söyledi.
#ÇikolataKurban Bayramı öncesinde, aşırı miktarda et ve hamurlu tatlı tüketimine yönelen risk grubundaki kişileri uyaran Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, bayrama özel beslenme önerilerinde bulundu.
#Kurban BayramıİLKBAHARDA etkisini artıran alerji konusunda vatandaşları uyaran Yaşar Üniversitesi İşyeri Hekimi Yeşim Günel, mevsimsel alerjilerin her yıl dünyada milyonlarca kişiyi etkilediğini söyledi. Dr. Günel, "Mümkünse klima kullanın. Klima sadece serinletmekle kalmaz, polen ve mantar sporlarını da filtre eder. Dışarı çıkarken toz maskesi kullanılabilir" dedi.
#Yaşar ÜniversitesiREFERANDUM süreciyle yoğun bir çalışma dönemine giren liderleri zinde tutacak beslenme önerileri sunan Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, "Tüm bu yoğun sürece hakim olabilmek için sağlıklı ve yeterli beslenilmeli, düzenli ve yeterli uyunmalı" dedi.
#İzmirYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, soğuk havalarla birlikte yavaşlayan metabolizma yüzünden su tüketimine olan isteğin azaldığını belirterek, kışın tüketilen su miktarının yazın tüketilen ile aynı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
#Yaşar ÜniversiteiYAŞAR Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hindi etinin kansızlığı önlemekten, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar birçok yararı olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Uzel, "Yüksek besin değerine sahip hindi eti, haftada en az iki kez tüketilmeli. Hindi eti, içerdiği triptofan aminoasiti ile serotonin adı verilen mutluluk hormonunu uyarıyor" dedi.
#İzmirYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, artan sıcaklık nedeniyle Ramazan ayında beslenmenin insan sağlığı açısından daha da büyük önem taşıdığını söyledi. Uzel, Ramazan ayında beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#Ramazan