YÖK Atlas tercih robotu 2022 ile ilgili başkanlıktan yeni açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumu'ndan yapılan duyuruya göre Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) güncellenerek 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı. YÖK Atlas sihirbazı içerisinde ön lisans ve lisans programları ile 9 modül yer alıyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK Atlas tercih sihirbazı kullanımı ve yapılan açıklamanın detayları.
#YÖK AtlasYÜKSEKÖĞRETİM Kurulu'nca (YÖK) üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası'ndan (YÖK Atlas) 2016 yılından bugüne kadar bütün sene boyunca toplam 33 milyon 617 bin kişi faydalandı. YÖK Atlas programına en çok Türkiye'den giriş yapılırken, sırasıyla Amerika, Almanya ve Hollanda izledi. Programa Azerbaycan, KKTC, Umman, Fransa, Katar gibi farklı kıtalarda yer alan ülkelerden de giriş yapıldığı görüldü.
#YökYükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla 2016'da hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas), hayata geçirildiği günden bu yana “üniversite tercih dönemlerinde” toplam 9 milyon 112 bin kişi tarafından kullanıldı
#YÖKSınavda aldığınız puan değil, başarı sıralamanıza bakarak tercih yapın. ‘Ölü tercih’ efsanesine inanmayın. Doğru olan, tercihlerin isteklerinizle örtüşen bir sırada yazılması. Tercih yelpazeniz genişse şansınız da o kadar yükseliyor. Tercihlerinizi sisteme girerken kodları doğru yazdığınızdan emin olun.
#GazetehaberleriTercih yaparken başvurulabilecek bir yardımcı kaynak da YÖK Atlas. Uzmanlar bazı hataların yapılmaması için bu atlasın iyi incelenmesi uyarısında bulunuyor. Puanı yüksek olan bölümden aşağıya doğru ama mutlaka istenilen ve adayın kendisine uygun gördüğü bölümleri yazması öneriliyor.
#Yök Atlas2 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıralaması, üniversite tercih işlemlerine kısa süre kala gündeme geldi. YKS tercihlerini yapacak olan adaylar, YÖK ATLAS tercih robotu ekranı https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden önlisans başarılı sıralaması ve taban puanlarını görüntüleyecekler. İşte, TYT ile alım yapan bölümler ve başarı sıralaması ve önlisans bölümlerin taban puanları.
#TYT İle Alım Yapan BölümlerÖSYM, yazılı olarak yaptığı duyuruyla YKS tercihlerinin ne zaman başlayacağını duyurdu. 2020 YKS tercih kılavuzunu paylaşan ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan duyuruda 'Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır.' ifadelerine yer verildi. Tercih duyurusu ardından YÖK Atlas tercih robotu ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YÖK Atlas tercih robotu ve kısa yo 2020 YKS tercih kılavuzu...
#YKS Tercihleri Ne Zaman BaşlayacakYKS tercih sonuçlarının açıklanması sonrası, tercih sürecine ilişkin bilgiler gündeme gelmeye başladı. Üniversite adayları, YÖK Atlas tercih robotu sistemi üzerinden, geçtiğimiz yılların taban puanlarını görüntüleyecek ve tercih işlemlerini yine bu sistem üzerinden gerçekleştirecek. Peki, YÖK YKS Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YKS iki yıllık ve dört yıllık bölümlerin tercihinin yapılacağı Atlas tercih robotu hakkında bilgiler.
#YÖK YKS Atlas Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?YKS taban puanları, tercih kılavuzu dahilinde bölümler hakkında detayları görüntülemek isteyen birçok öğrencinin araştırdığı konu olmaya devam ediliyor. YKS kapsamında TYT ve AYT taban puanları bilgisinden yararlanacak olan öğrenciler, tercih kılavuzu içerisinde yer alacak olan detayları görüntüleyebilecek. Peki, YKS taban puanları nasıl görüntülenebilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Yks Taban PuanlarıBilgi güvenliği teknolojisinden yapay zekâ mühendisliğine, yazılım geliştirmeden dijital medya ve pazarlamaya kadar ‘geleceğin meslekleri’ olarak kabul edilen ve bu yıl ilk kez öğrenci alacak bölümlere yaklaşık 1200 kontenjan ayrıldı. Bunlarla dijital dünyaya hakim işgücü yetiştirilmesi hedefleniyor.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıYükseköğretim Kurulunca (YÖK) üniversite sınavlarına giren adayların doğru tercih yapabilmelerini sağlamak amacıyla üniversiteler ile binlerce adayın bilgilerinin yer aldığı YÖK Atlas Sistemi, YKS tercihleri öncesi yüz binlerce üniversiteli adayına yol gösterecek. Peki, YÖK Atlas tercih ekranı nasıl kullanılır?
#YÖK Atlas Tercih EkranıYÖK tarafından üniversite adaylarının hem okul hem meslek seçiminde daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla geliştirilen YÖK Atlas'a ‘Meslek’ ve ‘Tercih’ listesi modülleri eklendi. Adaylara dijital ortamda kariyer rehberliği hizmeti sunan modüllerden ‘Meslek Atlası’ sayesinde adaylar, tercih edecekleri mesleğe yönelik tüm bilgilere ulaşılabilecek. ‘Tercih Atlası’ ile adaylar basit bir üyelik adımı sonrasında, 2019-YKS kılavuzundaki programlardan en fazla 50'sini tercih listelerine ekleyebilecek.
#YÖKÜlkemizde üniversitede öğrenim görme hakkı elde edebilmek kolay değil. Yüzbinlerce gencin yoğun bir çalışma temposuyla hazırlandığı üniversiteye giriş sınavlarının amacı başarılı adayları seçerek üniversite ve programlara yerleştirmek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) bu amaçla puan bazında bir sıralama ve eleme sistemi uyguluyor.
#ÖSYSYGS sonuçlarının bugün açıklanmasını bekleyen adaylar sık sık ÖSYM'nin sonuç sayfasını ziyaret ediyor. Üniversite adayları YGS sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresi üzerinden görüntüleyebilecekler. Peki, sonuçlar saat kaçta açıklanacak? Net bir saat var mı? YGS sonuçlarında son durum detayda!
#Ygs SonuçlarıYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geliştirilen ‘Yükseköğretim Program Atlası’ 10 Mart’ta kullanıma açıldı. Öğrencilere seçkin ve güvenilir bir referans kaynağı sunmayı hedefleyen YÖK, böylelikle üniversite adaylarının lisans, ön lisans programları ile ilgili tüm sorularına cevap vermeyi amaçlıyor.
#Prof. Dr. Yekta SaraçYÖK Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler.
#YÖK