Artık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatTarihte birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, 6 bin yıllık bir geçmişi olan Tokat pek bilinmese de tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ilimiz. Tokat’ın kültürel zenginliği sadece tarihi yapılarında değil mutfağında da kendisini gösteriyor. Rum ve Ermeni Mutfağı’ndan izler taşıyan Tokat’ın en meşhur yemekleri Tokat Kebabı, pehli bat, baklalı dolma ve keşkek olsa da Tokat mutfağında adına olmasa da tadına aşina olduğunuz pek çok lezzet var.
#Tokat