Her sene olduğu gibi yeni yıldan en büyük beklentimiz birçoğumuz için “sağlık”. Ancak özellikle 31 Aralık’ta tüm gün boyunca yapılan beslenme hataları yılbaşı gecesinde tüketilen yiyecek ve içecek miktarının kontrolsüzce artmasına neden olabiliyor. Bazen ipin ucu öyle kaçıyor ki sadece yılbaşı yemeğinde günlük ihtiyacımızın 2-3 katı kadar kalori, karbonhidrat ve yağ alabiliyoruz. Bu abartılı tüketim de ertesi günü mide yanması, hazımsızlık, şişkinlik gibi mide ve bağırsak sorunları ile baş ağrısı, ödem ve yorgunluk gibi yılbaşı eğlencesine gölge düşüren problemlerle sonuçlanabiliyor.
#Yılbaşı SofrasıDondurmayla ilgili tüm merak ettiklerimizi işin uzmanından, Dondurmino Gelato ve Çeşme Dondurmacıları Platformu’nun kurucusu, Financial Times tarafından dünyanın en iyi 25 dondurmacısından biri seçilerek ülkemizi gururlandıran ‘Gelato Master Chef’ ünvanlı Mehmet Ali Akbulut’tan dinledik.
#1Sempatik, neşeli, yetenekli... Hem iyi bir şef hem ekran yıldızı... MasterChef Türkiye jürisi ve Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Danilo Zanna şimdi Vadistanbul’da açtığı yeni restoranı ‘Filo D’olio’yla karşımızda. Onunla buluştuk, özel hayatını, yemeklerini, şefliği ve sırrını konuştuk: “Yemek sadece malzemelerle ilgili değildir; soğan kavur, domates sosu ekle... Bunu herkes yapar. İçindeki ruhu katmadığın sürece yemek lezzetli bile olsa anlamsız olur.”
#Danilo Zanna