Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, deprem bölgesinde dış ortamda kalan insanların, leptospira cinsi bakteriyle enfekte olmuş hayvanın idrarıyla kirlenmiş su veya toprağa temas edilmesiyle bulaşan, 'bataklık ateşi' olarak bilinen weil hastalığına maruz kalabileceğini belirterek, "Vahşi hayvanlarda, fare gibi kemirici hayvanlarda weil hastalığı görülebilir. Hastalık karaciğer, böbrek yetmezliğine neden olabilir" dedi.
#Deprem BölgesiSağlıklı bir saç derisinde ortalama olarak 100 bin adet saç olduğu görülür. Sağlıklı bir kimsede günlük, tarama ve yıkamaya bağlı olarak 100–150 adet saç teli dökülmesi normal karşılanır. Ancak saç dökülmesi, 300-500 adet saç teli arasında değişiyor ise bu bir sorun teşkil edebilir. Peki Saç dökülmesine iyi gelen maskeler nelerdir? Saç dökülmesine iyi gelen maske tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Saç Dökülmesine İyi Gelen MaskelerSıcak ve nemli havalar sadece bizi değil tüylü dostlarımızı da bunaltıyor. Onları rahat ettirip sağlıklı kalmalarını sağlamaksa bize düşüyor. Levent Veteriner Polikliniği’nden veteriner hekim Yeter Öcal ile konuşup evde, sokakta, yolculukta ve tatilde işe yarayacak bir öneri listesi hazırladık.
#Evcil HayvanlarCovid-19 salgını 1 yılı aşkın zamandır tüm dünyayı etkisi altına aldı. Aşı çalışmaları ve uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor ancak ev karantinaları, maskeler, kısıtlamalar bir süre daha hayatımızda olmaya devam edecek. Biz de vatandaşlara bu süreçte neleri özlediklerini ve pandemi sona erdikten sonra ilk ne yapmak istediklerini sorduk.
#PandemiSamsun'da kullanıldıktan sonra kolonya sıkılmış veya yıkanmış maskeler incelendi. İnceleme sonucunda kolonya sıkmanın veya yıkamanın bakteri oluşumunu engelleyecek bir etki yapmadığı anlaşıldı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Tanrıverdi Çaycı, ''Biz yaptığımız çalışmada gördük ki maskenin üzerine kolonya döktükten bir süre sonra örnek aldığımız zaman bakteriler yoğun bir şekilde üreyebilmekte. Bu nedenle maskelerinize kolonya veya herhangi bir antiseptik madde döküp sonrasında kullanmayın. Bu maskeler tek kullanım için uygundur. Islandığı, nemlendiği veya kirlendiğini düşündüğünüz zaman lütfen yenisi ile değiştirin'' dedi.
#Yeliz Tanrıverdi ÇaycıSamsun'da kullanıldıktan sonra kolonya sıkılmış veya yıkanmış maskeler incelendi. İnceleme sonucunda kolonya sıkmanın veya yıkamanın bakteri oluşumunu engelleyecek bir etki yapmadığı anlaşıldı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Tanrıverdi Çaycı, ''Biz yaptığımız çalışmada gördük ki maskenin üzerine kolonya döktükten bir süre sonra örnek aldığımız zaman bakteriler yoğun bir şekilde üreyebilmekte. Bu nedenle maskelerinize kolonya veya herhangi bir antiseptik madde döküp sonrasında kullanmayın. Bu maskeler tek kullanım için uygundur. Islandığı, nemlendiği veya kirlendiğini düşündüğünüz zaman lütfen yenisi ile değiştirin'' dedi.
#KoronavirusKoronavirüsün sindirim sistemine de yerleşebildiğini hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Cindoruk, “Kapalı ortak alanların kullanımının arttığı kış günlerinde maske, mesafe kurallarının yanında yediğimiz içtiğimiz gıdaların hazırlanış ve servis ediliş şekline de özen göstermeli, ortak kullanılan tuvaletleri tercih etmemeliyiz” uyarısında bulundu.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUKIRKLARELİ Lüleburgaz İlçe Belediyesi'nce İzmir'deki depremzedelere yardım etmek için başlatılan kampanyaya maske bağışı ile destek olan Ekin Sürücü (10), görüntülere çok üzüldüğünü anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Ekin, yardım paketinin içine, "Siz kardeşlerim, abilerim, ablalarımın bir an önce evlerinize kavuşmanızı istiyorum" yazılı not bıraktı.
#Lüleburgaz Belediyesi31 Ağustos’ta okulların yüz yüze eğitime başlaması senaryosuyla birlikte maske ve dezenfektan kullanımının sağlık açısından önemine bir defa daha vurgu yapan uzmanlar çocuklara bu alışkanlığın kazandırılması gerektiğini söylüyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Cezmi Çokuğraş, maske ve dezenfektan kullanımının çocuk sağlığı açısından hiçbir sakıncası olmayacağını vurgulayarak, “Aileler bu konuda çocuklarına sorumluluk yüklemeli, maske ve dezenfektan alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmalı” diyor.
#EğitimYaz aylarının gelmesiyle birlikte virüse yakalanmadan nasıl bir tatil yapılacağı konusu da oldukça merak ediliyor. Bu yaz tatilinin trendinin “Maske, mesafe ve hijyen” olacağını ifade eden Dahiliye Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatih Kaya, tatilde koronavirüsten nasıl korunması gerektiğiyle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
#VirüsAlmanya’da federal hükümetin salgınla ilgili alınan önlemlerin yumuşatılması kararları arasında kuaför ve berber salonlarının yeniden açılması da var. Almanya Berberler Birliği Genel Sekreteri Jörg Müller, uzun süredir kapalı olan dükkânlara yoğun müşteri akını olacağı konusunda uyardı:
#AlmanyaKüresel salgın koranavirüs (COVID-19) günlük hayatımızı, dünyadaki ekonomik ve sosyal sistemi altüst etmiş durumda. Dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alan COVID-19 virüsü binlerce insanın da yaşamını yitirmesine yol açtı. Konuyla ilgili pek çok soru akıllara takılıyor. Peki, COVID-19 belirtisi göstermeyen hastaların teşhisi nasıl konuyor? KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, merak edilen bu sorunun yanıtını verdi, virüs hakkında merak edilenlere açıklık getirdi.
#KoronavirüsMaske tarifleri, cilt sağlığını ve güzelliğini önemseyen birçok kişi tarafından merak edilip araştırılan bir konudur. Yumurta akı maskesi de faydalarıyla son zamanlarda popüler olan tariflerden birisidir. Peki yumurta akı maskesi nasıl yapılır, yumurta akı maskesinin faydaları nelerdir?
#Maske Tarifleri