YÖK, YKS ile sıkça sorulan soruları güncelledi. Yeni bilgilere göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan veya farklı bir müfredat gören adaylar TYT sınavında ilave Felsefe, 2’nci oturumda ise ilave Felsefe Grubu sorularını cevaplayacak. YGS-LYS sistemindeki gibi bu yıl da puanlar 100-500 puan aralığında olacak. Adayların bu puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) geçen sene olduğu şekilde hesaplanarak eklenecek. YÖK, lisans programlarının puan türlerini de paylaştı.
#YÖKYKS’nin ayrıntıları belli oldu. Ancak sınava girecek adayların kafasında bazı soru işaretleri kalmış olabilir. Ortaöğretim Başarı Puanını’nın hesaplanmasında bir değişiklik var mı? Sınav ücreti ne kadar? Geçen yılki puan türleri nasıl değişti? İlk aşamada olan TYT’de nasıl sorular çıkacak? Kaç kitapçık dağıtılacak? İşte YÖK’ün yayınladığı, YKS hakkında sık sorulan sorulara yönelik cevaplar:
#YKS2016 YGS çıkmış soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 2 milyon öğrencinin heyecanla beklediği YGS 2016 sınav soruları ÖSYM internet sitesi üzerinden erişime açıldı. ÖSYM daha önce YGS sorularının yüzde 20'sini açıklıyordu. Ancak yapılan değişiklik ile 2016 YGS sorularının tamamı yayınlandı. İşte; 2016 YGS soruları...
#Ygs SorularıYGS puan hesaplama nasıl yapılıyor? 2016 YGS puan hesaplama sihirbazı ile YGS puanı hesaplayabilirsiniz. Üniversiteye girişte birinci basamak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün yapıldı. YGS sınavı sonrası öğrenciler YGS puan hesaplama işleminin nasıl yapıldığını araştırmaya başladılar. İşte; YGS ve LYS puan hesaplama ile ilgili tüm ayrıntılar.
#YgsMilyonlarca öğrencinin ter döktüğü 2016 YGS sınavı dün yapıldı. YGS sınavı sonrası şimdi gözler ÖSYM'den gelecek YGS sınav sonuçları açıklamasında. Geçen hafta yapılan duyuruya göre ÖSYM, 2016 YGS sonuçlarını 25 Mart tarihinde açıklayacak. Detaylar haberimizde.
#Ygs13 Mart 2016'da YGS sınavına giren adayların bekledikleri haber ÖSYM tarafından verildi. ÖSYM 2016 YGS sorularını PDF formatında resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Adaylar ÖSYM'nin sitesinde bulunan Duyurular kısmına girerek 2016 YGS sınav soruları ve cevap anahtarına erişebiliyorlar.
#YgsÖSYM, YGS 2015'in sınav giriş yerlerini açıkladı mı? ÖSYM,Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nın yapılacağı tarihi açıkladı. 15 Mart Pazar günü gerçekleşecek YGS 2015 sınavının giriş yerleri, ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.osym.gov.tr'den açıklandı. İşte ilk aşama olan YGS 2015 sınav tarihi ve sınav giriş belgeleri hakkında bilgiler...
#YgsÜniversiteye girişte bu yıldan itibaren uygulanacak sınavda, puan türleri yükseköğretim programlarının özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Adayların, sadece tercih etmek istedikleri bölümler için istenen soruları yanıtlamaları, yerleşmede avantaj sağlayacak.
Üniversite tercihi yapacak adaylar “Nasıl tercih yapmalıyım?”, “Kimlerle konuşmalıyım?”, “Ailemin istediği bölümü mü yazmalıyım?” gibi sorularla bir yol haritası oluşturmaya çalışıyor. Her yıl sınava giren milyonlarca adaydan barajı geçenler tercihlerini buna göre yapıyor. İşte biz de bu süreci önde tamamlayan geçmiş yılların sınav birincilerine sorduk. Şampiyonlar, tercihte nelere dikkat ettiklerini, kimleri dinlediklerini, nasıl bir araştırma yaptıklarını anlattı.
#ÜniversiteYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları için gerekli işlemler için son viraja girildi. Üniversitelerde önlisans ya da lisans eğitimi almak isteyen adayları ilgilendiren sınav 3 oturum halinde uygulanacak. Veliler ve öğrenciler ise Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarının ne olduğunu merak ediyor. Peki, TYT nedir? İşte yanıtı.
#Tyt2019 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, 2 yıllık bölümlerin taban puanları ve başarı sıralarına çevrildi. Taban puanları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen üniversite adayları, YÖK'ün Atlas sistemi üzerinden YKS önlisans başarı sırası ve taban puanlarını görüntüleyebilecekler. Peki, TYT ile öğrenci alan bölümler hangileri? İşte, iki yıllık bölümlerin başarı sıraları ile ilgili bilgiler.
#2019 YksYKS tercih robotu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖK ATLAS üzerinden erişime açık olacak. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK ATLAS üzerinden iki yıllık ve dört yıllık bölümler için tercih edilebilecek olan YKS tercih robotu
#Yks Tercih RobotuÜniversiteli adayları ve ailelerini yakından ilgilendiren YKS tercih süreci devam ediyor. YKS tercihlerini henüz yapmayan çok sayıda kişi, YKS tercihlerinin nasıl yapıldığını ve tercihler için son günün ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Öte yandan, tercih yapacak kişilere büyük kolaylık sağlayan YKS tercih robotunun nasıl kullanılacağı da merak ediliyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YKS Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonuçlarının açıklanması ardından bugün tercih süreci başlatıldı. Bu sene ilk kez uygulanan üniversite sınavıyla bazı değişiklikler yapılmıştı. Bu nedenle YÖK, adayların tercih işlemini kolaylaştırmak için YKS tercih robotu hazırladı. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YÖKYKS tercih robotu nasıl kullanılır sorusunun yanıtı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava katılım sağlayan milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başladı. 31 Temmuz günü açıklanan YKS sonuçlarının ardından YÖK Atlas tarafından kullanıcılara sağlanan tercih robotuyla bilgi edinilebiliyor. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanır? İşte, YÖK Atlas tercih robotu.
#YKSYüz binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Kılavuza göre, ÖSYM, 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite adaylarının tercihlerini kabul edecek. Uzmanlar YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundular.. İşte, YKS tercih kılavuzu ve merak edilen detaylar...
#ÖsymYüz binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Kılavuza göre, ÖSYM, 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite adaylarının tercihlerini kabul edecek. İşte, YKS tercih kılavuzu ve merak edilen detaylar...
#YKS KılavuzuYKS sonuçları, TYT ve AYT sınavına katılım gösteren üniversite adaylarının erişimine açıldı. Tüm adayların katılımının zorunlu olduğu TYT sınavında 2 milyon 260 bin adayın sınavı geçerli sayıldı. İkinci sınav niteliği taşıyan AYT sınavına giren aday sayısı ise 1 milyon 877 bin olarak açıklandı. YKS sayısal ve TYT puan türlerinde Türkiye birincisi İstanbul’dan Mustafa Emir Gazioğlu oldu. Peki, YKS sonuçları sonrasında tercihler ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, YKS sonrası üniversite adaylarının merak ettiği bazı bilgiler.
#YKS SonuçlarıYKS tercih robotu, birçok üniversite adayının tercih sürecinde en büyük yardımcısı olacak. YKS'den aldıkları puana ve sıralamaya göre tercih robotu bilgilerini kullanacak olan vatandaşlar, YÖK'ün derlediği verilerden yararlanacak. YÖK'ün Atlas'ı üzerinden kullanılabilecek olan YKS üniversite tercih robotu, ÖSYM'nin belirlediği süreç içerisinde kullanılabilecek. İşte, 2018 YKS üniversite tercih robotu ve detaylı bilgiler
#YksLiselerde verdiğim “Meslek Seçimi, Geleceğin Meslekleri ve Doğru Tercih” seminerlerinde, öğrenci ve velilerle yaptığım görüşmelerde, 2018 yılından itibaren uygulanacak “Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS)” hakkında öğrenci ve velilerin kafalarının karışık olduğunu gördüm. Aslında yeni sınav sistemini avantaja dönüştürebileceklerini anlatmaya çalışıyorum. Nasıl mı? Gelin hep beraber bakalım.
#YKS2018 yılında ilk defa uygulanacak YKS ile ilgili yapılan değişiklikler ve sistemin yeni olması üniversite adaylarında tedirginliğe yol açtı. Uzmanlar ise, YGS ve LYS gibi üç aya yayılan bir sınav maratonunun ardıdan oturum sayısı ve puan türleri daha az olan YKS’nin adayların yükünü hafifleteceği düşüncesinde.
#YKS