Kanal D’nin, sunuculuğunu Evrim Akın’ın üstlendiği ilgiyle izlenen programı ‘Evrim Akın ile Ev Gezmesi’ bu hafta Didem Kınalı’nın evine konuk oldu. Kınalı'nın Cihangir'de bulunan iki katlı evinin manzarası dikkat çekti.
#ÜNLÜLER EVCassata Siciliana, tatlıdan öte Sicilya’yı yansıtan bir simgedir. Her diliminde, Sicilya’nın zengin tarihi, farklı kültürlerin etkisi ve yerel halkın yaratıcılığı saklıdır. Bu nedenle cassata’yı tatmak, Sicilya’nın ruhunu ve lezzetlerini keşfetmek anlamına gelir. Sicilya’nın kültür elçisi cassata’nın geçirdiği evrimi ve tarifini yazdım bu hafta.
#Danilo ZannaHukuk eğitimi almasına rağmen 1989’da ağabeyiyle birlikte Denizli’de bir iş hanının 2’nci katında manifatura perakende mağazacılığıyla ticarete atılan Nuri Turgut, ev tekstili sektöründe adını ilk üçe yazdırdı. Fason üretim yerine katma değer yaratma hedefiyle markalaşma yoluna gittiği Cottonbox ile bugün 61 ülkeye ihracat yapan Nuri Turgut, ikinci kuşağın da desteğiyle daha fazla ülkeye ulaşmayı hedefliyor. Gündemde ayrıca mağazalaşma da var.
#1Kadim bir Çin öğretisi olan Feng Shui, ev dekorasyon stilleri arasında hâlâ büyük bir ilgi görüyor. Yaşam alanımızdaki eşyaların doğa ile denge kuracak şekilde yerleştirilmesi temeline dayanan bu öğretinin negatif enerjiyi arındırdığı ve insanların duygu durumlarını olumlu yönde etkilediği düşünüyor.
#Süheyla BUYRUKÇUYeni yıl ile birlikte ev dekorasyonlarında da hareketlenmeler dikkat çekmeye başladı. Görünen o ki 2024 yılının evlerinde artık doğal malzemelerle birlikte zarif, sade ve huzurlu atmosferler yaratmak popüler olacak. Hadi gelin bugün hep birlikte yeni yılda öne çıkacağı düşünülen ev dekorasyon stillerine bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuYarın akşamı evde geçireceksiniz, yeni yılın tatlı heyecanı da evinizi sarsın sarmalasın istiyorsunuz ama evinizi daha süslemediniz. Bu kısa sürede de ne yapabileceğinizi bilmiyorsunuz. O zaman buyurun, evinizi hızla yılbaşı gününe hazırlamanın kolay ve ucuz yolları....
#Melis YılmazYılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroYılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#GastronomiGastronomi üzerine birçok rehber ve derecelendirme sistemi var. Destinasyonlarına İstanbul, İzmir ve Bodrum’u ekleyerek ülkemize gelen Michelin Rehberi en çok tanınanı. Sözen Group tarafından getirilen Gault&Millau rehberiyse restoranlarımızı ilk kez bu yıl değerlendirecek ve 4 Aralık’ta gerçekleştireceği törende sonuçları açıklayacak. İki rehberin işleyişlerini, müfettiş sistemlerini ve nasıl çalıştıklarını karşılaştırdık.
#Michelin RehberiGünlük hayatın stresinden ve sorunlarından kaçıp kurtulduğumuz evlerimizde belki de kendimizle baş başa kaldığımız en özel alan banyolarımızdır. Özellikle içimizi soğutan bu kış günlerinde sımsıcak bir duş alarak rahatlayacağımız banyolarımızda bedenimizi olduğu kadar ruhumuzu da dinlendirebilmemiz oldukça önemlidir. Hadi gelin bugün, rahatlığı estetikle birleştirerek, kişisel tarzımıza uygun banyo dekorasyonlarını nasıl yapacağımıza bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuEylül ayıyla birlikte romantik rüzgarlar estiren sonbaharı da karşıladık. Hafiften sararmaya başlayan ağaç yaprakları, cadde ve sokakları bir halı gibi süslemeye başladı. Görsel bir şov sunan bu muhteşem mevsimin ruhunu siz de yapacağınız küçük dokunuşlarla evlerinize taşıyabilirsiniz.
#Süheyla Buyrukçu