Yeni Program haberleri sayfasında Yeni Program hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 27050 Yeni Program haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Show TV ekranlarında hayat bulan yeni yarışma programı “Yeni Bir Hayat”ın ilk bölümü yayınlandı. Program daha ilk bölümünden gündeme oturacağını belli etti. Ekranların yeni yarışma programı olan Yeni Bir Hayat, izleyenlerin büyük ilgisini çekti. Öyle görünüyor ki, izleyicileri ekranları başına kilitleyecek.
#Yeni Bir HayatYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Erciyes Üniversitesi’nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, "Türkiye en fazla uluslararası öğrenciye sahip olma bakımından dünyada ilk 10 ülke arasında. Bu sayıyı 2024-2028 stratejik hedeflerimiz dahilinde 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
#Erciyes ÜniversitesiYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Bugün ülkemizde yaklaşık 340 bin uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu bakımdan Türkiye en fazla uluslararası öğrenciye sahip olma bakımından dünyada ilk 10 ülke arasında. Bu sayıyı 2024-2028 stratejik hedeflerimiz dahilinde 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
#YÖKYapay zekânın gelecekte birçok sektörde işgücünü azaltması bekleniyor ancak önce bu zekâyı geliştirecek bir mühedislik gücüne ihtiyacı var. Son dönemin popüler mesleklerinden yapay zekâ mühendisliği için ciddi bir matematik ve istatistik bilgisi gerekli. Gelecekte çok ihtiyaç duyulacak mesleklerden birisi olması beklenen yapay zekâ mühendisliğinde aylık ortalama kazançlar ise yaklaşık 47 bin TL’den başlarken 120 bin TL’lere kadar çıkıyor.
#Yapay ZekâCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunuyor. OVP'de enflasyonun 2024 yılı için yüzde 41,5'e, 2025'te yüzde 17.5'e, 2026 yılında da yüzde 9.7 ile tek haneye, 2027 yılında yüzde 7'ye düşmesi bekleniyor.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Orta Vadeli Program'ın (2025-2027) tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. OVP'de enflasyonun 2024 yılı için yüzde 41,5'e, 2025'te yüzde 17.5'e, 2026 yılında da yüzde 9.7 ile tek haneye, 2027 yılında yüzde 7'ye düşmesi bekleniyor.
#Mehmet ŞimşekTYP kalktı mı sorusu, Cumhurbaşkanı Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklama sonrası merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) 'İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda söz alan Yılmaz, "'Toplum Yararına Programlar' gibi aktif iş gücü programlarından etkinlik ve verimlilik çıktıları alınmış, iş gücü piyasası için en faydalı olacak şekilde değişikliğe gidilmiştir" ifadelerinde bulundu. Peki, TYP kaldırıldı mı? İşte, konuyla ilgili önemli detaylar
#TypYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “200 ülkeden 350 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Yakın gelecekte bu sayıyı 500 bine, sonra 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Özvar ayrıca uluslararası öğrenci kabulünün sadece Yükseköğrenim Görecek Yabancı Uyruklu Öğrencilere İlişkin Sınav (TR-YÖS) ile yapılacağını hatırlattı.
#Erol ÖzvarYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 8-9 Haziran’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adaylara “ Sınavda alacağınız sonuç ne olursa olsun bunu hayatınızı belirleyen tek şey olarak görmeyin. Her durumda çalışmaya, kendinizi geliştirmeye ve geleceğe bakmaya devam edin” dedi.
#YÖKCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizde halihazırda 40'tan fazla yapay zeka odaklı yüksek lisans ve doktora programı ile 30'un üzerinde üniversitede ileri analitik, yapay zeka ve robotik araştırma merkezleri bulunuyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka alanında 71 adet yeni ön lisans ve lisans programının açılması planlanıyor" dedi.
#Cevdet YılmazYeni müfredat taslağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Nisan 2024 Cuma günü paylaşıldı. Yeni müfredat gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli şekilde uygulamaya başlanacak. Diğer taraftan yeni program taslağı bakanlığın internet sitesinde kamuoyunun görüş ve öneriye açıldı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tecrübe, öneri ve desteğiniz bizler için önemli. Sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışma ile meydana getirdiğimiz; akademisyen, öğretmen ve paydaşlarımızın yoğun çalışma ve katkılarıyla ortaya çıkan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat çalışmamızı kamuoyunun ve eğitime gönül veren herkesin görüşlerine sunduk." ifadelerini kullandı. Peki MEB Yeni müfredat öneri ve görüş nasıl, nereden bırakılır, son gün ne zaman? İşte konu hakkında bilgiler...
#Yeni MüfredatMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından askıya çıkarılan yeni program kapsamında, temel eğitim sosyal bilgiler müfredatına “teknoloji ve sosyal bilimler” teması eklendi. Bu kapsamda “dijital vatandaşlık”, “siber zorbalık”, “teknoloji bağımlılığı”, “Kovid-19 salgını” ve “afetler” gibi konular ele alınacak.
#EBAÖğretim programları çocukların neyi, neden, nasıl ve ne zaman öğrenmesi gerektiğini açıklayan metinler. Önemsiz şeyler için zaman ve para harcamamak için hazırlanırlar. Oluşturulan komisyonlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin dayandığı kuramsal yapıya ve değerlere uygun olarak öğretim programlarını geliştirdiler. Programlar, genel müdürlüklere bağlı komisyonlardan Talim ve Terbiye Kurulu’na onaylanmak üzere gönderildi. Süreç görüşlerin alınması, Talim ve Terbiye Kurulu’nun incelemeleri, değişiklikler ve onaylama ile devam edecek.
#Konuk YazarHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile Türkiye arasında yapılan 5 yıllık mali işbirliğini kapsayan Ülke İşbirliği Çerçevesi Programı’nın, İcra Direktörleri Kurulu’nda görüşülerek yürürlüğe girdiğini açıkladı. Şimşek, “İlk üç yıl içinde ülkemize ilave 18 milyar dolarlık finansman sağlanacak” dedi.
#Dünya BankasıYükseköğretim Kurulu (YÖK) yapay zekâ üzerine 10'a yakın yeni program açılacağını geçtiğimiz yıl Kasım ayında açıkladı. Ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) "Yapay Zeka ve Veri Bilimi Bölümü" açıldığı duyuruldu. Diğer yandan TÜBİTAK, yapay zekâ ekosistemini 55 milyon TL'nin üzerinde bir bütçe ile destek kapsamına aldı. Uzmanlar, bu gelişmelerin serbest çalışanlar için yeni fırsatları da beraberin de getirdiğini söylüyor.
#Yapay ZekaYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümleri açıkladı. Özvar; “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri alanlarında üniversitelerde 2’si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 önlisans programı açılacak. Veri Bilimi ve Analitiği ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi lisans düzeyinde ilk kez açılacak” dedi.
#Erol ÖzvarYüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu yıl üniversitelerde yapay zeka ile temaslı 10 civarında yeni program açmayı planladıklarını söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ’Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı’na katıldı.Başkan Özvar, yapay zekanın bir üniversite programı olacağını dile getirdi.
#ÜniversiteYaşlı nüfusun yüzde 30'a yaklaştığı Japonya çözümü demans kafelerinde arıyor. Japonya'da, 6 milyondan fazla kişi demans (bunama) ile mücadele ediyor. Dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip olan Asya ülkesinde yetkililer çözüm için farklı yöntemlere başvuruyor. İşte onlardan biri... Tokyo'da açılan bir kafede çalışan ve sipariş almakta, aldıkları siparişi eksiksiz getirmekte ve siparişi veren masayı bulmakta zorlanan ileri yaştaki garsonların kalpleri ısıtan hikâyesi...
#DemansHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün kritik görüşmelerde bulundu. Önce Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile bir araya gelen Şimşek, öğleden sonra da bankacılarla toplandı. Bakan Şimşek görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Yatırım ve istihdam konusunda güçlü biçimde refah artışını sağlayacak modelle yola devam edeceğiz” dedi.
#Mehmet Şimşek