EKOL Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Muhammet Yaytokgil, son dönemde çocuklarını sünnet ettirmek için ileri yaşları beklemeyen ebeveynlerin sayısının gittikçe arttığını belirterek, çocukların özellikle yeni doğan döneminde, hatta doğumu takip eden günde dahi sünnet olabildiğini söyledi. Yaytokgil, herhangi bir sağlık sorunu olmayan çocukların erken dönemde sünnet ettirilmesinin iyileşme sürecine önemli katkılar sağladığını da bildirdi. Sünnet için en ideal dönemin, bebeğin emme veya solunum problemleri gibi hayati bir sorunu yoksa doğumdan itibaren 24 saat geçtikten sonrası olduğunu dile getiren Yaytokgil, “Yaklaşık 15-20 dakika süren cerrahi dikişli bir müdahaledir” dedi.
#1Yaz tatilinin başlaması ile birlikte çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin kafasında bazı soru işaretleri oluşmaya başlıyor. Doğru sünnet nedir? Hangi yaşta sünnet edilmelidir? Genel anestezi mi, lokal anestezi mi uygundur? Hangi koşullarda sünnet yapılmalıdır? Kimler sünnet yapabilir?
#SünnetYaz mevsiminin gelmesi, okul macerasının bitmesiyle birlikte sünnet sezonu da açıldı. Aileler, çocukları için hem psikolojik hem de sağlık açısından önemli bir ritüel olan sünneti emin ellerde yaptırmak istiyor. On dakikalık kısa bir uygulama gibi gözükse de, çocuğun ileride hayatını etkileyeceğini düşünürsek önemi çok daha net ortaya çıkıyor. Sünnetin cerrahi bir işlem olduğunu ve doktorlar tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Kılınçaslan, sünnet konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.
#SünnetÇocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Aluç, "Yenidoğan sünneti; çocukta psikolojik travmaya neden olmaması, sadece lokal anestezi ile yapılabilmesi, pansuman gerektirmemesi, iyileşme sürecinin kısa olması nedeniyle daha avantajlı kabul edilmektedir" dedi.
#Sünnet