Kızılay, Hatay’da dağıtılan yemekten zehirlenenler olduğu iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Yemek dağıtımından yararlanan 11 bin kişide benzer semptomların görülmemiş olması ya da bir problem bildirilmemiş olmasının iddiaların dayanaksız olduğu ihtimalini doğurduğu belirtilen açıklamada, “Yapılan incelemenin ardından mezkur iddiaların ispat edilememesi durumunda Kızılay bu dezenformasyon ve itibar suikastı girişimine karşı yasal haklarını sonuna kadar kullanacaktır” denildi.
#KızılayABD, İngiltere, Kıta Avrupa, Hindistan... Her yerden aynı haber geliyor: Tek başına seyahate çıkan kadınların sayısı artıyor. Kadınlar, yola yalnız çıkmayı erkeklerden daha fazla tercih ediyor. British Airways’in 2018 tarihli araştırmasına göre, dünya genelinde kadınların yüzde 50’si tek başına tatile çıktığını, yüzde 75’i çıkmayı planladığını söylüyor. Biz de Hürriyet Seyahat’in kadın gezginlerine sorduk; yalnız tatil tecrübesinin kazandırdıklarını, aksiliklerden bile bir şeyler öğrendiklerini anlattılar. İşte birinci elden dönüştürücü deneyimler...
#GezginlerUŞAK'ta, kaldıkları evde ölü bulunan 1'i bedensel engelli 3 kardeşin cansız bedenleri, otopsi için İzmir'e getirildi. Olayla ilgili konuşan dayı İbrahim Milli, "Sobayı yakıp uyumuşlar. Biz soba zehirlenmesinden şüpheleniyoruz. Yemekten olsaydı, başka kişiler de zehirlenirdi" dedi. Hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ayşe Hatice Özdemir'in 13 gün önce evlendiği ortaya çıktı.
#ZehirlenmeDost sohbetine eşlik eden kahvenin kokusuyla da huzur verdiğini biliyor muydunuz? Ya yediğiniz yemeğin lezzetini sahip olduğu aroması ve kokusundan aldığını? Mis gibi kokan bir çiçeği en son ne zaman içinize çekerek kokladınız? Sıcacık bir simit ya da sıcak bir çikolata kokusuyla huzur duydunuz mu hiç? Pek çoğumuz kokuları doğru algılamadığının farkında olmayabilir. Oysa koku alma bozukluğu toplumun 5’te 1’ini etkileyen önemli bir sorun! Peki koku ve tat alma duyusu olmayan kişiler, hayatı nasıl algılıyor, bu duyularını geri kazanmaları mümkün mü?
#Koku Ve Tat SempozyumuMUĞLA’nın Marmaris ilçesinde 17 asker daha bulantı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerler, ayakta tedavinin ardından taburcu edildi. Önceki gün gözlem altında tutulan 3 asker de tedavileri gün içinde tamamlanarak, taburcu edildi.
#Aksaz Deniz Üssü KomutanlığıKadınlar Euroleague'de favori olduğu final karşılaşmasını kaybeden Fenerbahçe Safiport ile ilgili önemli bir iddiada bulunuldu. ABD'li basketbolcu Kayla McBride, şiddetli gıda zehirlenmesi nedeniyle finalde kötü oynadıklarını öne sürdü ancak kulübü zehirlenme iddiasını yalanladı ve 'Virütik bir süreçti' ifadelerini kullandı. ABD’li yıldız Kayla McBride, “Finalden bir gün önce ben, Sabally, İagupova ve antrenörümüz Lapena, şiddetli gıda zehirlenmesi yaşadık” dedi. Sarı lacivertli kulüp ise “McBride’da ishal ve kusma belirtileri saptanmış, İagupova, Sabally ve Lapena’da benzer ancak çok hafif rahatsızlıklar görülmüştür. Virütik olan bu durumla ilgili tüm tedbirler alınmış ve oyuncular maça hazır çıkmıştır” açıklamasını yaptı.
#Fenerbahçe SafiportSancaktepe'de camideki mevlitte dağıtılan tavuklu pilavdan yiyen 130 kişi zehirlendi. Hastanede yatırılanlar, tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Pilavı yapan işletmenin sahibi gözaltına alınırken, ekipler tavuklu pilavdan da numune aldı.
#İstanbulSancaktepe'de camideki mevlitte dağıtılan tavuklu pilavdan yiyen 130 kişi zehirlendi. Hastanede yatırılanlar, tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Pilavı yapan işletmenin sahibi gözaltına alınırken, ekipler tavuklu pilavdan da numune aldı.
#Tavuklu PilavVan’da, bir kişinin yediği balon balığından zehirlenerek, öldüğü iddiası üzerine hem satıcılar hem de tüketiciler, yaşananın tekrarlanmaması için daha dikkatli davranıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Akkuş ise balon balığını, küresel ısınmanın sonucu olarak artık her yerde görmenin mümkün olduğunu belirterek, uyarıda bulundu. Akkuş, "Bugün bu balık buraya geldiyse Türkiye’nin her yerine gidebilir. Ne kadar denetim yaparsanız yapın yine gözden kaçırmalar olacaktır. Dolayısıyla balık alırken artık daha dikkatli olmamız lazım" dedi.
#Balon BalığıVan'da fırıncının yediği balon balığından zehirlenerek öldüğü iddiası üzerine hem satıcılar hem de tüketiciler, yaşananın tekrarlanmaması için daha dikkatli davranıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Akkuş ise balon balığını, küresel ısınmanın sonucu olarak artık her yerde görmenin mümkün olduğunu belirterek, uyarıda bulundu. Akkuş, "Bugün bu balık buraya geldiyse Türkiye'nin her yerine gidebilir. Ne kadar denetim yaparsanız yapın yine gözden kaçırmalar olacaktır. Dolayısıyla balık alırken artık daha dikkatli olmamız lazım" dedi.
#VanEsenyurt'ta marketten aldıkları ıspanağı yedikten sonra zehirlendiği iddia edilen 1'i çocuk 25 kişi çevre hastanelere kaldırıldı. Tedavileri yapılan 24 kişi taburcu edilirken, çocuğun tedavisi özel bir hastanede devam ediyor.
#Esenyurtİstanbul Esenyurt'ta bir fabrikanın işçileri yemekhanede yedikleri yemekten zehirlendi. 50'den fazla işçinin zehirlenme şikayetiyle çevre hastanelere başvurduğu öğrenildiEsenyurt Akçaburgaz'da bulunan bir fabrikanın çalışanları bugün işe gelemedi. Fabrikanın yemekhanesinde geçen cuma günü makarna, ıspanak, yoğurt ve tatlı yediği belirtilen işçilerin ertesi gün zehirlenme belirtileri üzerine hastanelere başvurduğu öğrenildi.50'den fazla işçinin hastanelere başvurduğu belirtildi. İşçilerden bir bölümü taburcu edilirken bir bölümünün ise tedavisi sürüyor. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi.
#EsenyurtGıda zehirlenmeleri riski yaz aylarında artıyor. Mikroorganizmalar sıcak havalarda çok daha kolay ve kısa sürede çoğalabiliyor. Mikroorganizma sayısı arttıkça ise hastalığın hızı ve etkileri de aynı şekilde artış gösteriyor. Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek alınabilecek önlemleri anlattı.
#Gıda Zehirlenmesi