Güncelleme Tarihi:
Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan 40 sağlık çalışanı ve özel şirket işçileri, dün gece çıkan yemekte, tarhana çorbası, patates kızartmalı kadınbudu köfte ve karpuzdan oluşan menüyü yedi. Bulantı ve kusma şikayetiyle çalıştıkları hastanedeki Acil Servis’e giden hastane çalışanlarından 6’sının gözlem altında tutulduğu, geri kalanının taburcu edildiği bildirildi.
Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, gıda zehirlenmesiyle ilgili olarak hastane yemekhanesinde çıkan yemekten zehirlenme şüphesinin henüz oluşmadığını, alınan örneklerin incelendikten sonra zehirlenme nedenlerinin kesinleşeceğini söyledi.