İş dünyasının ikonik kişiliği Nevzat Aydın’ın üç arkadaşıyla birlikte kurduğu Yemeksepeti’nin mimar Hasan Çalışlar ve Kerem Erginoğlu tarafından tasarlanan sıradışı, çalışan dostu ofis binasının tasarım hikâyesi, sıra dışı bir tasarım kitabıyla taçlandı. ‘Yemeksepeti.ofis- Bir Vizyonun Mimari Anatomisi’ kitabınının tasarım hikayesini editörü İzzeddin Çalışlar, Hürriyet Kitap Sanat için kaleme aldı.
#YemeksepetiHafta içi, gastronomi sektörüne yatırım yapan genç ve ilginç bir girişimciyle; Ahmet Orhon’la tanıştım. Orhon, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra yönetim ve strateji danışmanlığı şirketi McKinsey’de çalışmaya başlamış. Türkiye, Çin, Avustralya ve Dubai’de 10 yıla yakın bir süre yerel ve global pek çok markanın hesabını yönetmiş. Bu arada Harvard Business School’da İşletme Yüksek Lisansı yapmış.
#Müge AkgünTürkiye’nin son 20 yılında girişimciliğin en büyük örnekleri arasında yer alan ve başarı hikayeleriyle ekonominin ilham kaynağı olan 10 iş insanı, Ceyhun Kuburlu’nun ‘Deli Misin Sen’ adlı kitabı için hikayelerini paylaştı. Kitap zirveye giden 10 gerçek yol hikayesini en çarpıcı yanları, gizli kalmış sırları ile özetliyor.
#ÜniversiteGirişimciliğin bir altın kuralı var mıdır? Hangi hamleyi ne zaman yapmak gerekir? Risk almak ne kadar önemli? Türkiye’nin son 20 yılına damga vurmuş, sektörünün zirvesindeki 10 iş insanı, onları başarıya götüren yolda neler yaşadıklarını gazetemiz ekonomi editörlerinden Ceyhun Kuburlu’ya anlattı.
#Deli Misin Senİnternet üzerinden yemek sipariş platformu olan ‘Yemeksepeti’ aracılığıyla hizmet veren bazı restoranlar bu platformda yüksek fiyat tarifesi uyguluyor. Büyük zincir restoranlar ve çoğu markalar fiyat farkı uygulamazken bazı restoranların Yemeksepeti’nde daha düşük tarifeden satış yapması da dikkat çekiyor.
#Sefer LeventBazı girişimler duvarları yıkar ve “Vay be, nasıl yapmış!” dedirtir... İşte bu girişimlerin yaratıcıları, Türkiye’nin en başarılı 10 iş insanı, Hürriyet Ekonomi’ye 17 yaşında gelen ve 17 yıldır her gün bu işin en yeteneklilerinden olduğunu ortaya koyan Ceyhun Kuburlu’nun kalemiyle, ‘Deli misin Sen?’ kitabında buluştu.
#Deli Misin SenYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiAmerikan Başkanı Obama, geçtiğimiz ay sadece müslüman ülkelerden seçilen 250 girişimciyi Amerika’ya “Girişimcilik Zirvesi”ne davet etti. Aralarında Türkiye’den davet edilen beş girişimci de vardı; Bülent Çelebi (Airties telekomünikasyon firması) Nevzat Aydın (yemeksepeti.com), Fatih İşbecer (Pozitron yazılım şirketi), Şirin Elçi (Technopolis danışmanlık firması), Baybars Altuntaş (Deulcom International iş eğitimi firması).
İki hafta önce yayınlanan ''<B>Figüranın düğünü filozofun ölümü</B>'' başlıklı yazımda İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Felsefe Kongresi'nde İnternet konusunda sunulan tebliğlerin çok eski fikirler olmasından dem vurmuştum. <B>Felsefe Kongresi</B>'nde konuşulanlar, taa sekiz yıl önce yazdığım fikirlerden bir adım öteye gidemiyor, aynı şeyleri söylüyorlardı.