Normalleşme adımlarıyla beraber sosyalleşmek için açık alandaki aktiviteler daha çok tercih edilir oldu. Bunlardan belki de en önemlisi yazın vazgeçilmezi mangal. Bu keyfinize keyif katacak lezzetleri ünlü şeflere sorduk: Püf noktaları neler? Şu sıra hangi malzemeler revaçta? Kendi bahçemiz yoksa nerelere gidebiliriz? Başkalarını rahatsız etmemek için nelere özen göstermeliyiz?
#Gazehaberleri9 yaşındaki öğrenci, otomatik mangal yelpezesi yaptı. Piknikte sürekli mangalı yellemek zorunda kalan babasıyla oyun oynayamamaktan yakınan 9 yaşındaki Rizeli ilkokul öğrencisi Dursun Burak Okumuş, plastik yapboz malzemeleri, güç kaynağı ve motor kullanarak, "Otmanyel" olarak adlandırdığı otomatik mangal yelpazesi geliştirdi. Proje, "THY 5. Bursa Bilim Şenliği" kapsamında yapılan "Minik Mucitler" kategorisinde finale kaldı.
#PiknikRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.
#MangalRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım
Dağda kırda sahilde, hatta otoyol kenarında mangal keyfi, Türk kültürünün olmazsa olmazı. Bir parça yeşillik bulduk mu, hemen kuruyoruz mangalı. Mangal delince aklınıza sadece kömürlü olanlar gelmesin. Artık elektrikli, özel taşlı, tüplü modeller de var. Piyasadaki modelleri karşılaştırdık.
Erkeklerin büyük bölümü, özellikle de damak tadına düşkün olanlar için mangal yapmak gerçek bir hobi. Aslında, ateş başında et pişirerek saatler geçirmek hiç kolay değil. Ama mangallarda bile teknoloji gelişiyor, işimizi kolaylaştıracak pek çok seçenek ortaya çıkıyor. Etten akan yağı emerek, dumansız mangal yapmaya imkan veren gazlı modeller, sebze ve kemikli et pişirme aparatları, yapışmayan ızgara, sıcaklık göstergesi yeniliklerden birkaçı.