Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili vuran 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Deprem haberleri günlerdir gündemde kalırken, enkaz çalışmalarında yaşam üçgeni pozisyonu hayat kurtardı. Deprem sırasında ve sonrasında afetzedelere uygulanabilecek yöntemler ve olası bir depremde enkaz altındayken hayati önem taşıyor. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulması gerektiği her fırsatta uzmanlar tarafından dile getirilirken; çök-kapan-tutun yöntemi olarak da bilinen yaşam üçgeni deprem anında önemli nokta oldu. Peki, aşam üçgeni nedir, nasıl oluşur? Depremde yaşam üçgeni oluşturma ile ilgili bilgiler...
#Yaşam ÜçgeniDeprem en büyük doğal afetlerden biridir. Her yıl tüm dünyada büyük can ve mal kaybına neden olmaktadır. Afet yönetimi konusunda doğru stratejiler ve farkındalık, çağın gereğidir. Bu bizi kayıplardan koruyacak ve bu tehlikelerle başa çıkmamıza yardımcı olacaktır. Bunlardan biri de "Hayat Üçgeni" ya da "Yaşam Üçgeni"dir. Peki, nedir bu hayat üçgeni tüm detayları ile derledik.
Usta şair Hilmi Yavuz’un ‘Behçet Hoca’sı hem konu edindiği Behçet Necatigil’in şiiri hakkında önemli çözümlemeleri, yargıları, hem de Yavuz’un birinci elden tanıklıklıklarını içeriyor. Ölümünün 40’ıncı yılında anılan Necatigil’in arkadaşlarını övmek ya da hicvetmek için yazdığı kasideler ise ‘Dost Meclislerinde Kasideler’de bir araya getirildi.
#Behçet Hoca