Yarasa gübresi, yararları ile dikkatleri çekiyor. Tarımda kullanılan yarasa gübresi, guano olarak da bilinmektedir. Suni gübre sonrası talebin azaldığı yarasa gübresi, Guano olarak adlandırılır ve yarasaların dışkılarından oluşur. Uluslararası adı Guano olan yarasa gübresi, farklı fosfatlardan oluşan ince taneli bir karışımıdır. İşte, yarasa gübresi hakkında bazı bilgiler
#Yarasa GübresiSAKARYA’nın Akyazı ilçesindeki geniş arazisinde balkabağı üreten Fadıl Uzak, bu yıl en büyüğü 450 kiloya ulaşan dev kabaklar yeştiştirdi. Uzak, geçen yıl 515 kiloya ulaşan balkabağı yetiştirdiğini bu yıl ki hedefininin 600 kilo olduğunu ancak dolu yağışı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini söyledi.
Aydın Söke’ye bağlı Kaygılı Köyü’nde bulunan bir mağarada bulunan yarasa gübresi, köyün eski muhtarı Hüseyin Akceylan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı karşı karşıya getirdi. Akceylan, yarasa gübresi toplamak için aldığı izinle kaçak kazı da yapınca bakanlık olaya el koydu. Akceylan 50 gün hapiste kaldı. Son seçimde de aday olan Akceylan kazanamayınca köyü de terk etti.
#Resmi GazeteKonya'nın Karatay İlçesi'nde bin ton altın rüyası ile 6 ay önce define kazısı yapan 3 girişimci, hayal ettikleri altınlara şimdilik ulaşamadılar. Ancak girişimciler mağarada bulunan yüzlerce kamyonluk yarasa gübresi sayesinde kazı çalışmasından elleri boş dönmeyecek çünkü kilosu 4 dolardan pazarlanabilen yarasa gübresinin değeri milyon dolarlarla ifade ediliyor.
Çanakkale'de Kırmızı Kaliforniya solucanlarının dışkısından organik gübre üreten Murat Belen, 1 yıl önce 100 bin solucanla başladığı tesislerinde şu an 2 milyon solucanın olduğunu belirtti. Belen'in aylık geliri ise 9 bin TL'yi buluyor.
#Kaliforniya Solucanı