Üniversiteden çılgın projeler

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden çılgın projeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 00:00

Atılım Üniversitesi “Kamusal Akıl Stüdyosu” projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda yaptığı Çankaya Belediyesi kurumsal analizinin ardından bu kez de birbirinden çarpıcı Çankaya projeleri üretti.

ATILIM Üniversitesi’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı Çankaya Belediyesi üzerindeki kurumsal analizinin ardından, projenin ikinci ayağında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri Çankaya projeleri üretti.

Atılım Üniversitesi aralarında üzerinde yüründükçe elektrik üreten kaldırımdan, Dikmen’de açan ve Ankara’yı temsil eden Çiğdem Çiçeği’nin kentsel tasarıma ilham vermesine, aynı güzergâhı kullanan Çankayalıların araçlarını paylaşmasından, yarasa gübresiyle organik tarıma katkı sağlayacak toplam 30 proje hazırladı.

Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin’in öncülüğündeki “Kamusal Akıl Stüdyosu” projesine 32 öğrenci katıldı.

Diğer ilçelerde sürecek

Yerel yönetimlerle yapılacak bu çalışmaları önümüzdeki dönemde Ankara’nın diğer ilçe belediyeleriyle devam ettirmeyi hedefleyen Atılım Üniversitesi’nin Çankaya Belediyesi için geliştirdiği projelerinden bazıları şöyle:

Çankaya ilçesinde adını şairlerden alan, şairlerin yaşadığı ya da şiirlerde adı geçen sokak ve caddelere elektronik pano ve tabela sistemleri ile şiir dizelerinin yerleştirilmesini amaçlayan “Şiir Yolu Projesi”

* Ankaralıların ve turistlerin üstü açık otobüslerle hafta sonları Çankaya turuna çıkmasına fırsat verecek ‘Tarihe Kısa Bir Yolculuk’ ve Çankaya sınırları içerisinde aynı güzergâhta yoluculuk edenlerin özel otomobillerini paylaşmasını sağlayacak “Çankaya Belediyesi Araç Paylaşım Sistemi Projesi.”

Yarasa gübresi

Dikmen sırtlarında her bahar görünen ve Ankara’yı temsil eden çiğdem çiçeğinin kent mobilyalarında ve kentsel tasarımda kullanımını amaçlayan “Çiğdem Çiçeği Projesi.”

Üretkenliği artırıcı etkisi kanıtlanmış yarasa gübresi kullanımı ile Çankaya köylerinde organik ürün üretilmesi ve satışa sunulması planlanan “Yarasayla Organik Mucize Projesi.”

Devremülk Huzur Köyü

Yaratıcı grup tarafından öğrenciler ve dezavantajlı gruplar da unutulmadı. “Devremülk Huzur Köyü” projesi ile yaşlılar hedeflenmiş ve farklı tasarımı ile dikkat çeken, doğa ile içiçe konseptiyle huzur köyü planlanmış. “Anadoludan Doğan Güneşler Projesi” ise, gönüllü üniversitesi öğrencileri ile maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerinin bir araya getirerek ilköğretim öğrencilerinin eğitime katkıda bulunulabilecek bir sistem oluşturulmuş.

Sanat ve teknoloji için de farklı proje fikirleri oluşturulmuş. “Sanat için Çankaya Projesi” ile Çankaya’da doğmuş ve yaşamını sürdürmüş sanatçıların yaşadığı mekanların belirlenerek buralarda birer iz oluşturulması için farkındalık yaratılması hedefleniyor, “Akıllı Kaldırım Projesi” ile üzerinde yüründükçe elektrik üreten kaldırımlar planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!