yamii haberleri sayfasında yamii hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 103 yamii haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yakın zamanda hayatımıza giren chia tohumu ile yapılan tarifler oldukça popüler! Yüksek besin değeri ve içeriğinin büyük kısmını omega-3’ün oluşturduğu chia tohumu; puding, smoothie ve kurabiye gibi birçok tarifte kullanılıyor. Ara öğünlerinizi ya da kahvaltılarınızı renklendirecek orman meyveli chia puding, Gülçin Çavdarcı’nın tarifiyle sizlerle…
#HtvprogramlarMalzemeler:<br>2 adet Avokado<br>1 yemek kaşığı tuz<br>1 yemek kaşığı karabiber<br>İnce kıyılmış yeşil soğan<br>1 adet limon suyu<br>1/4 bardak zeytinyağı <br>1/4 tereyağı<br>2 diş sarımsak<br>4 dilim pastırma<br>100 gr tavuk<br>1 Paket spagetti<br>İnce kıyılmış maydonos<br>
#HtvprogramlarBezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen ezme şeklidir. Fava, lokantalarda meze olarak servis edilir. Peki, fava nasıl yapılır?
#FavaPatatesi kim sevmez? Kızartması, kumpiri, salatası, hepsi birbirinden lezzetlidir. Ancak pürüzsüz ama kıvamlı ve lezzetli bir patates püresinin yerini de hiçbir şey tutamaz. İlk bakışta çok kolay görünen patates püresini hazırlarken, sık yapılan bazı yanlışlar vardır. İşte o yanlışlar ve doğruları...
#Haşlanmış PatatesMücver denince akla genellikle yaz aylarında kabaktan yapılan ve yağda kızartılarak pişirilen o enfes yemek gelir. Tabii ki doğru bir izlenim ancak eksik. Zira mücveri kabak dışında havuç, patates, brokoli hatta kinoa ile bile yapabileceğiniz gibi daha hafif bir lezzet için tepsiye döküp fırında da pişirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte fırında mücver yapmanın incelikleri…
#MücverAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziMücver, Türk mutfağının en çok sevilen yemeklerinden biri. Mücver denilince çoğunluğun aklına kabak gelse de yörelere göre farklı sebzeler kullanılabiliyor. Örneğin; Giresun’da pezik bir diğer adıyla pazı mücveri çok sık yapılıyor. İşte, farklılık arayanların kalbini kazanacak pezik (pazı) mücveri tarifi…
#Mücver Nasıl YapılırNohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılan falafel, Lübnan mutfağının en bilindik yemeklerinden biri. Falafel, özellikle vejetaryenler ve veganlar için kurtarıcı bir lezzet. Peki, falafel nasıl yapılır? İşte kabaklı falafel tarifi...
#Falafel Nasıl YapılırTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden olan çorba kuşkusuz ki sofralarımızın baş tacı. Özellikle kış aylarının yaklaşması ile ana yemeklerden önce çorbalar artık sofralarda daha sık yer almaya başlayacak. Çorbanın damaklarda hoş bir lezzet bırakması için kıvamı oldukça önemli. Peki, iyi bir çorba için kıvamı nasıl ayarlanmalı? İşte püf noktaları...
#ÇorbaPeynir kadar güzel bir şey olmadığını artık hepimiz kabullendik herhalde. Kahvaltının kraliçesidir, böreğe, makarnaya konur, etle de yakışır tavukla da sebzeyle de... Tek başına bile yenir hiç rahatsızlık vermez. Ya "Peynirle yapılabilecek en basit ve buna rağmen en güzel şey nedir?" diye sorsalar? Cevap belli: Tost tabii ki...
#TostPahalı restoranlarda, yemek davetlerinde ya da mangalda et yiyeceğiniz zaman “Etiniz nasıl olsun?” sorusunu mutlaka duymuşsunuzdur. Bazıları eti az pişmiş, bazıları orta, bazıları da çok pişmiş sever. Son yıllarda eti mühürleyerek az pişmiş olarak yeme eğilimi bizim gibi eti çok pişmiş seven toplumlarda da yaygınlaşmaya başladı. Peki çoğumuzun alışık olduğu şekilde eti çok pişmiş yemek sağlığımıza zararlı mı? Eti neden çok pişirmemeliyiz?
#Et PişirmekBaklagiller familyasında yer alan protein zengini mercimeği sofralarımızdan eksik etmeyiz. Faydaları saymakla bitmeyen mercimekle çorbanın dışında yapılabilecek çok fazla tarif vardır. İşte sofralarınızın baş tacı olacak bazı mercimekli lezzetler…
#Mercimek YemekleriTerazi, burçlar arasında üstün zevklerden, iyi yemekten, iyi gezmekten ve iyi giyinmekten anlayan ve bunlardan en çok zevk alan burçtur. Hayattaki tek amacı her şeyin en güzelini elde etmek olan bu burcun damak zevki de aşırı gelişmiştir. Neredeyse bir gurme edasında her tadın ayırdına varan bu burcu mutlu etmek zordur. Ancak bizim birkaç iyi önerimiz olacak.
#Terazi BurcuHavalar soğudukça tatlı ihtiyacımız da arttı tabii... Çünkü vücudumuzun kendini sıcak tutabilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Bu enerjiyi alabilmenin en kolay yolu ise tabii ki birbirinden lezzetli tatlılar. Yoksa canımız çektiğinden değil yanlış anlaşılmasın. Maksat ısınmak… İşte bu talebe en iyi şekilde cevap verebilecek İstanbul’un meşhur tatlı durakları…
#Tatlı