Bana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolBahar ayları özellikle kadınların yaz sezonuna hazırlandığı, fazla kilolarından kurtulmaya çalıştığı kısacası sıkı diyetlerin yapıldığı bir dönemdir. Kış boyunca yavaşlayan metabolizma nedeniyle alınan kiloları yaza kadar hızlı bir şekilde vermek isterken sağlığı tehdit eden pek çok hata yapılabiliyor. Peki yaza sayılı günler kala kilolarımızdan kurtulmak ama aynı zaman da sağlıklı kalmak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Diyetisyen Dilan Dalgıç ile çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
#Online Diyet